Şimdi Ara

RAM Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda 4GB RAM var 2+2 anakart boardında ise sadece 2 giriş var bazen bilgisayarı ilk açtığımda ekran gelmiyor.
    Bu sorunun RAMden kaynaklandığını düşündüm ve yanılmamışım. Sağ taraftaki RAMi çıkarıp bilgisayarı açtığımda ekran geliyor.
    Yaklaşık 15 dk. sonra bilgisayarı kapatıp sağdaki RAMi takınca bilgisayarın ekranı geliyor.
    İlk bu sorunun RAM den kaynaklandığını düşündüm. Fakat sadece sağ RAM slotuna takınca bilgisayarın ekranı gelmiyor.
    Arada bu sorunu yapmasının nedeni ne olabilir ?
    2 RAM takılıyken yada sadece sağ takılı iken bilgisayarım açılıyor. Fakat bi süre sonra ekran yine gidiyor.
    Sistem çalışmaya devam ediyor. RAM yuvasında bir sorun olabilir mi? yoksa sadece RAM den kaynaklanan bir sorun mu?

Asıl merak ettiğim nasıl oluyor da bu sorun ortaya çıkıp yaklaşık 15 dk sonra bu sorunla karşılaşmıyor oluşum.
    Bir de ekranın gidip sistemin çalışması.

Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

• cagatay1365 C kullanıcısına yanıt
    Ramlerin temizliğini yapın derim.
    Kuru yumuşak beze 2 damla cif damlatıp altın ucları yani anakarta giren kısmı hafif hafif siliyoruz. Çok bastırmadan yapın çünkü cifin içinde ufak kum tanesi gibi parçacıklar altın ucları zımpara etkisi yaparak tamamen silebilir. Ucları hafif ovduktan sonra temiz kuru bezle kurulayıp yerlerine takıyoruz. Deniyoruz.
    Bunu yapmamızın sebebi eğer kir toz rutubet vesaire sebeple bir temas problemi varsa onu bertaraf etmektir.
    Ram ve ekran kartı yuvaları sıkı olduğunu varsayıyorum tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Ramlerin temizliğini yapın derim.
    Kuru yumuşak beze 2 damla cif damlatıp altın ucları yani anakarta giren kısmı hafif hafif siliyoruz. Çok bastırmadan yapın çünkü cifin içinde ufak kum tanesi gibi parçacıklar altın ucları zımpara etkisi yaparak tamamen silebilir. Ucları hafif ovduktan sonra temiz kuru bezle kurulayıp yerlerine takıyoruz. Deniyoruz.
    Bunu yapmamızın sebebi eğer kir toz rutubet vesaire sebeple bir temas problemi varsa onu bertaraf etmektir.
    Ram ve ekran kartı yuvaları sıkı olduğunu varsayıyorum tabi.

Tamam dediğinizi deneyeceğim. Peki yazıda Yazdığım gibi Ekranın gitmesi de ram den kaynaklanan bir sorun mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    4 slot ram sorunu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.