Şimdi Ara

RAM SORUNU LENOVO LAPTOP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dört sene önce almış olduğum Lenovo marka Z560 model dizüstü bilgisayarım'da iki aydır RAM sorunu yaşıyorum.Normalde 4gb (2x2) olan bilgisayarım şuanda biosda 2gb olarak gözüküyor ve bilgisayar şuanda aşırı yavaşlamış durumda.Bilgisayarcıya götürdüğümde deneme-yanılma yoluyla sorunu bulduk.RAM'ler sağlam olmasına karşın üst ram slotuna taktığımız ram'ler çalışmadı.İnternette yaptığım araştırmaya göre anakart değişimi olmadan bu sorunun çözülmesi mümkün değil.Bu durumda 4gb ram alıp alt slota takmak mı daha mantıklı yoksa anakartı değiştirmek mi?Tek başına 4gb ram i bilgisayarım kaldırır mı?Bozuk olan slot ilerde sıkıntı çıkarır mı?2x2 ye göre performans düşüklüğü yaşar mıyım?İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arcyria61 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben olsam ram alır takardım... Anakartınızın sitesinden anakartınızın kaç gb ram desteklediğini öğrenebilirsiniz... İki slot 4gb destekliyor ise tel slotta 4gb destekleyecektir büyük ihtimalle... Performans sorunu yaşayacağınızı da düşünmüyorum...

• brhmthmhrl B kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam ama şu anakartın markasını bir türlü öğrenemedim cpu-z regedit'e baktım bi türlü bulamadım markasını driver ınıda bulamadım nasıl öğrenebilirim acaba?

• arcyria61 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bende kendi laptopumun analarının marka/modelini öğrenemedim... Lenovonun sitesinden laptopunuzun modeline göre ararsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz... Max ram desteği driverler vs...
  • Hocam anakart modelinizi everest programından bakabilirsiniz.Sistemi tanıyarak ayrıntısına modeline kadar bilgi verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Asus notebook Wifi problemi
    4 yıl önce açıldı
    Laptop RAM
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.