Merhaba, ramler veya anakartla ilgili olduğunu düşündüğüm bir sorunum var. Anakartım Gigabyte 870A-UD3, Dual kit olarak Corsair CMV4GX3M2A1333C9 1333Mhz ram aldım (2x2GB), bunların çift kanal olarak 1. ve 3. slotlara taktığım zaman Windows (7 Ultimate 64bit) açıldıktan kısa bir süre sonra mavi ekran ile reset atıyor ve bilgisayar açık olduğu süre boyunca bir daha böyle bir şey olmuyor. Ertesi gün yeniden açılınca yine aynı şey. Farklı slotlarda denediğimde (1. ve 2. ya da 3. ve 4.) hiç açılmıyor daha açılmadan mavi ekran oluyor. Ram'lerden bir tanesini 1. slotta çalıştırdığımda ise hiçbir sorun yok gibi görünüyor 2 gündür.
Bu durum ramler ve anakartın uyumsuz olduğunu mu gösterir, yoksa ikisinden birinde bir problem mi olabilir? Veya sorun bambaşka bir şeyde midir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Windows açılrken mi oluyor yoksa benim de yaşadığım gibi video veya oyun sırasında mı yaşıyorsun ?
Windows açıldıktan kısa bir süre sonra ne yapıyor olursam olayım, oluyor. Windows'u açıp öylece bıraksam bile oluyor yani. Mavi ekrandan sonra bilgisayar bütün gün açık dursa bile, video, oyun vs. ne yaparsam yapayım olmuyor bir daha.
Ramlerden bir tanesini takmayı deniyorum, iki gündür hiçbir sorun yok şu ana kadar.
Güvenli mod'da başlatmayı denediniz mi ?
Ramlarin hepsini takıp Memtest programını deneyebilirsin. Programı indirip CD'ye yaz ve CD'den boot et. Ramleri test edecektir.