Şimdi Ara

RAM Takma Kuralları ve CPU&GPU Bottleneck

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İlk sorum bir anakarta takılabilecek RAMler hakkında. Şu anki sistemimde MSI 970 gaming anakart,fx 8350 işlemci, kingston hyperx beast 8gb(2x4gb) 1600mhz ddr3, gtx780 directcuII oc bulunmakta. Biraz önce de belirttiğim gibi RAMler kit şeklinde toplam 8gb durumda, bir adet fazladan ram takmak istesem mümkün olur mu, aynı marka veya mhz değerinde mi olmak zorundadır yoksa hiç takılmamalı mı? Eğer takılabilirse RAMlerin dizilimi nasıl olmalı?

İkinci sorum ise cpu ve gpu hakkında; overclock olmadan 4.0ghzde çalışan 8350 işlemcinin gtx 780 directcuII oc ekran kartımın performansını kısıtlıyor olması mümkün müdür? Witcher 3 gibi oyunlar oynarken karttan tam performans alabildiğimi hissetmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

• 1- 2 slot varsa ddr3 1600 mhz 8 gb takarak 12gb yapabilirsin 4 slot varsa 1600 mhz olması yeterli.
    Aynı marka ve mhz olmak zorunda değil, ama taktığın ram 1333 mhz olursa hepsi 1333 hızında çalışır, yani takılan endüşük frekans ne ise o hızda çalışır diğer ramler. dizilimler 1-3 2-4 şeklinde de olabiliyor veya slotlar mavi ve siyah diye de ayrılabiliyor, üzerlerinde minik bir yazıylada yazabiliyor.

2- işlemcinin frekansı ve ekran kartının frekansları ayrı ayrı ayarlanabilen bir anakartsa sınırlamaz,
  • jamesdaugles J kullanıcısına yanıt
    1- anakartta ramler için 4 slot var; şu an 2-4 konumlarındalar.

2- nereden öğrenebilirim frekanslarının ayrı veya aynı ayarlandığını?
  • Anakartınızın manual ında farklı ram konfigürasyonlarının nasıl takılması gerektiği yazar.

Fx serisi bazı oyunlara yetemiyor. Dolayısı ile ekran kartına dar boğaz yapıyor olabilir. Msi Afterburner ile oyun sırasında GPU ve ram kullanımlarınıza bakın. GPU yüzde 90'ın altındaysa muhtemelen CPU tarafından kısıtlanıyor. Ram'inizin ne kadarının kullanıldığını da oyun sırasında kontrol edin.

Tek ram takarsanız dual channel olarak kullanamıyor sanırım ufak bir performans kaybı olabilir.
  • Farklı ram modüllerinin birlikte kullanımı tavsiye edilmese de, genellikle sorun da teşkil etmez. Şahsen farklı marka, kapasite, hatta hıza sahip ramleri birlikte kullanıyorum, hızı yüksek olanın düşük hıza çekilmesi hariç bir sorun gözlemlemedim ki o da sorun değil, olması gerekendir. Eğer farklı marka modüller kullanacaksanız, Mhz ve aynı Mhz değerlerinde latency değerlerinin aynı olmasına dikkat etmeniz, ve seçeceğiniz modüllerin anakartınızla uyumunu kontrol edip teyit etmeniz sorun çıkma olasılığını asgariye indirecektir. Şart mıdır? Değildir. Ancak gereksiz risk almamak gerek.

GTX 780, Fx8350 ye darboğaz yapabilecek bir gpu değil yanlış anımsamıyorsam. MSI afterburner ile oyun içi GPU kullanımını gözlemlerseniz kendiniz görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.