Arkadaslar DFI Lanparty Ultra D NF4 anakart kullanıyorum bu zamana kadar makınamda 2 tane 512 ram vardı ve dual calısıolardı. Bugun bı tane daha 512 mb ram aldım ve makınaya taktım. ancak makına acılır acılmaz ram sesi uyarısı verdi ve acılmadı. bunun üzerine biostan dual ayarını kaldırdım tekrar taktım yine calısmadı. yeni aldıgım rami tek basına taktıgım zaman makına calısıo ancak 3 ramı takınca makına calısmıo. Biosu update ettim yine olmadı. acaba sorun anakarttamı dual dan baska ram calısmıomu....
ramlerin markaları nedir?
ucude V data DDR 400
boyle bi sorunla daha once karsilasan yokmu acaba
ramı iyi takamamıştırsın kardeşim
sorunun çözümünü bilmiorum ama nedenini tahmin edebiliorum.anakarttaki ram slotları 4 taneyse 2si bi grup 2si bi gruptur. sen iki rami de aynı grupta kullanıyosundur.3. rami dier gruba taktıın için sorun yaşamaışındır.muhtemelen biostan bişeyler yapçan ama bios hakkında hiç bilgim yok.
arkadaşım ram slotu arızalı olabilir.. çalışan ramleri diğer slota takıp denedin mi ?
denedim tabiki slotların hepsi saglam. bence de olay biostan ama biosta her naneyi yaptım yinede olmadı...
ramların yerlereini deiştirerk dene bazen böle problemler yaratabilio oda olmadı ramların giriş yerlerini silgi ile sil tekrar dene benım yöntemım oda olmadı bios u resetle oda olmadı update le oda olmassa artık bilmiom:D
biostan ram frekanslarını otomatik yapmayı dene...
kolay gelsin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme