Şimdi Ara

!!!RAM TIMING SORUNU BILGISAYAR ACILMIYOR ACIL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biosa girip ramin timinglerini değiştirdim. normalde 2.5-3-3-8 olan timing değerlerini 2-3-3-7(veya 6) yaptım. dolayısıyla bilgiayar artık açılmıyor. biosa dahi giremiyorum. en azından biosa girebilsem duzelteceğim ama "system ram fail" diyor. ne yapmam gerekir. nasıl düzeltebilirim. lütfen acil cevap verin.

ramler: twinmos 2*1024 MB
    anakart: asus a8n-sli deluxe

• ram timinglerini değiştirebildiğine göre anakarttan jumper yoluyla biosu sıfırlamayı da bilmen lazım diye düşünüyorum :D
  • arkadaş bence bi bios pilini çıkartıp yeniden tak biosa reset atar bunun işe yaraması lazım hadi kolay gelsin...
  • abi gerçekten bilmiyorum bir yaz lütfen
  • bendede boyle oluyodu kardes senin remlerin 2x ya 1gb cıkar oyle ac sonra bios dan rem timiglerini sıfırla olur(eski halne getir)bende böyle yapınca düzeliyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Mayıs 2006; 17:27:00 >
  • En kolay yol olarak bilgisayar açılırken Insert'e basılı tut (veya sürekli bas çek). Eğer bu işe yaramazsa CMOS Jumper'ı ile BIOS'u sıfırlaman gerekli.
  • kardeş en basitinden anakartın üstündeki pili çıkart biraz bekle yeniden yerine tak başka bişey yapmana gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc nin power fişini cek sonra 5 6 kere power tuşuna bas kasadaki sonra pili cıkar bekle geri tak olması lazım ramleride cıkar tak olmazzsa cmos res yapıcaksın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.