Eski twinmos 400 mhz 512 mb ramimin yanına yeni yine twinmos 400 mhz 512 mb ram aldım. yeni ramimi de taktığım zaman xp yükleme sırasında donuyor ve açılmıyor. başka bilgisayarlarda denediğimde ram gayet düzgün açılıyor. acaba problem ne olabilir? ram ler arasında uyumszuluk olabilir mi? Format atınca düzelebileceğini söyleyenler oldu doğrumudur. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ram modelleri aynımı Ram Tmingleri kaç 2 raminde örnek 2.5 cl 3-3-4-8 gibi bunlara bak biosdan eşitleyip açmayı dene birde istersen,2side 400mhz 512 ram ama model farklılıgı olabilir zira ram'i başka bir sistemde denemessiniz ve sorunsuz diyorsunuz.
önce bir sistemini söylesen de ona göre yardımcı olsak.
Sanırım ramlerin biri mtech çipli diğeri ise twinmos çipli. Biri cl 3 biri cl 2.5 Bu yüzden sıkıntı olabilir.En iyisi aynı cl değerlerine sahip bulmaya bak.
Aynı problem bendede var,yeni kingston 512 mb 400 mhz ram aldım,eski ram de 512 400 mhz,ikiside tek baslarına calısıyor ancak ikisini aynı anda taktıgımda arkadasınki gibi acılmıyor pc,anakart gigabyte k8ns ,lutfen yardım arkadaslar...
quote:
Orjinalden alıntı: gokaygm
Aynı problem bendede var,yeni kingston 512 mb 400 mhz ram aldım,eski ram de 512 400 mhz,ikiside tek baslarına calısıyor ancak ikisini aynı anda taktıgımda arkadasınki gibi acılmıyor pc,anakart gigabyte k8ns ,lutfen yardım arkadaslar...
Ramleri teker teker takıp vl değerlerine ve özelliklerine bak daha sonra birini satıp diğerinin aynısından al başla çözüm yok sanırım.
Bugun kingston un farklı entegreli olanını aldım gene olmadı,sanırım eskisini satıp yine kingston alıcam,bu arada eskisini nerde satıcam,kadıköyde bildiginiz bir yer varmı arkadaslar...
Bugun kingston un farklı entegreli olanını aldım gene olmadı,sanırım eskisini satıp yine kingston alıcam,bu arada eskisini nerde satıcam,kadıköyde bildiginiz bir yer varmı arkadaslar...
Kadıköyde en iyi fiyata alan borsapazar var yazıcıoğlunun üst tarafında ama forum dururken ne işin var kadıköyde
benim sna onerim ram almadan once googleden uyumlu ram ları arastırman gerekiyordu degiştire biliyorsan ram ı degiştir.
şimdi zaten format sırasında donma %99 ramdandir ram başka bir bilgisayarda açıo olabilr ama format işlemi sırasında sorun çıkarabilir ram uyumsuzluğundan bunu yapmaz büyük ihtimal ramın arızalı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme