Beyler bnm pcde Dddr400 kigston 512 mb ram vardı. Ben buna elixir ddr 400 512 daha aldım taktım çalıştı.Sistem 1gb oldu çok hızlandı süper oldu. Ama daha sonra ne yaptıysam sistem çöktü. Pc açılırken NTLDR eksik gibi hatalar verdi. Format atmak istedim tam atarken %60larda felan dosya kopyalanamıyor dedi.Ben bunu araştırdım sorun ramdeymiş. Rami çıkarttım windows kuruldu. Şimdi ben 512 mb lık kingstonı takıp sorunsuz olarak kullanıyorum. Ama elixiri tek taktığımda PC açılırken siyah ekranda system32/ntfs.sys bulunamadı eksik veya bozuk olabilir felan diyor. İkisini bir taktığımda pc açılmadan reset atıyor. Şimdi tamam büyük ihtimalle ramler çakışıyor. Ancak anlamakta zorluk çektiğim notka şu; İlk rami alıp taktığım sırada sorunsuz çalıştı hatta bir sürü oyun oynadım hiçbir sorun olmadı. Şimdi neden böyle bişi yapıyor? Beyler bu sorunuma lütfen yardım edin. Halletmeseniz bile öğrenmek istiyorum ne olduğunu şimdiden çok teşekkürler...!
ben aynı hatayı aldığımda hdd de bad sector çıkmıştı...garantiden yenisini verdiler...
ama sen rami çıkarınca düzeldi diyorsun...Tam olarak aynı hataydı yalnız...kopyalamada sorunlar --açılışta ntrdl eksik falan...
Bu bad sector de ne? Bir sorunu halletmeden yenisi çıkıyor.
harddiskin bir noktasının bozuk olması demek...
ama rami çıkarınca çalışıyorsa sorun hdd den değil gibi...ramlerin ikisi ayrı ayrı çalışıyor mu ? Ramlerden birinde sorun olmasın ...
Sadece kingston çalışıyor. Elixir taktığımda pc açılıyor ve siyah ekranda system32/ntfs.sys hatası diyor reset atıyor. Ama ilk aldığımda sorun yoktu ikisi bir 1gb şeklinde çok iyi çalışıyordu. Acaba tam olarak sizce sorun nedir?
elixir i taktığında çalışmıyorsa sorun büyük ihtimalle o ramdedir.
o zaman bana düşen o rami değiştirmektir. Yardımınız için saolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme