Arkadaşlar öncelikle konuyu umarım doğru bölüme açmışımdır .Bundan yaklaşık 4 yıl önce Sunny adında İntel pentium 2 2.2 gh işlemcili 4 gb ram ve 512 mb onboard ekran kartlı bir laptop aldım aslında o dönemlerde pek anlamıyordum bu tür şeylerden .Şuan 11. sınıf web tasarım okuyorum.Anakartım 512 mb ekran kartından fazlasını desteklemiyor ve ekran kartı özelliğime baktığımda 1564mb olarak görüküyor yani 1.5 gb yakın ben bunu ramden paylaşım sayesinde arttırabilirmiyim bios ayarlarında en çok 245 mb olarak gösteriyor onu onuda maximum seçeneğine işaretlerdim ancak bir performans değişikliği olmadı ekran kartımın modeli intel gma4500 yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bahse konu ekran kartının normalde kendi bellke değeri düşüktür ama bunu uygulamanın gücüne göre sistemden yiyerek arırabilir bunuda üreticini,n verdiği performans doğrultusunda artırır sizde en fazla 1500 olmuş genelde bu ramden yeme olayı 1500-1700mb aralığında olur bunun performansa bir katkısı olmaz ramden yer ona görede ram takman gerekir olduğundan fazlasını bu bilgisayarın ekran kartına veremezsin alırken yanlış tercih yapmışsın.