Şimdi Ara

Ram ve İşlemci Soğutucu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Topladığım yeni sisteme önümüzdeki 2 hafta içinde geçiş yapmayı planlıyorum. Şu an tek eksiğim RAM ve işlemci soğutucusu. GPU konusunda da eksiğim var ancak yeni nesil konsollar kapıdayken GPU'ya fazla para vermek istemiyorum(şu an gtx 660ti bana yeterli olur galiba).

Ram ve CPU soğutucusu dışındaki sistem:
    Intel 3570K, Asus Sabertooth Z77, OCZ Vertex4 128GB SSD, CM 690II Advanced kasa, Silverstone Strider 1000WGold+(Gtx 670SLI düşünerek almıştım PSU'yu bayağı abartmışım lol). Ayrıca 1TB ve 500GB'lik 7200RPM HDD ve soğutma için 2xAkasa Viper 14cm'lik fan.

Ram konusunda Corsair Vengeance 2x8GB 1600mhz veya G-Skill Ripjaws 2x8GB 1600mhz(veya 1866 mhz'de olabilir)'den hangisini önerirsiniz? Veya başka tavsiyeniz varsa bu ne olabilir? Ayrıca CPU soğutucusu için yüksek performanslı ve aynı zamanda bellek slotunda sorun çıkartmayacak birşey arıyorum. Bu konuda tavsiyeniz nedir? Sistemimde eksik gördüğünüz yerler için tavsiye ve yorumlarınız bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Ekran kartı 7950 olsun.CPU soğutucu Contac 30 olsun.Ramler GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ olsun.

• Ram olarak ikisinden birini secebilirsin 1866 mhz gereksiz 1600 mhz yeterli. vengeance mi ripjawsx mı dersen ripjawsx daha cok tercih ediliyor.

mobilde oldugum icin kasanın boyutlarını bilmiyorum ama hyper evo 212(hangi marka oldugunu unuttum) guzeldir. akasa venom voodoo da guzeldir ama vatan da yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramler,inventusta ucuz.

• Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Oy birliği ile 2x8 GB Ripjawsx 1600mhz ram'e karar verdik anlaşılan.

quote:

Orijinalden alıntı: uyuzSehzade

mobilde oldugum icin kasanın boyutlarını bilmiyorum ama hyper evo 212(hangi marka oldugunu unuttum) guzeldir. akasa venom voodoo da guzeldir ama vatan da yok.

Cooler Master'ın resmi sitesinde kasanın 177 mm'ye kadar işlemci soğutucularını desteklediği yazıyor. Ancak soğutucu boyutu yüzünden ram slotlarının birisinden de vazgeçmek istemiyorum. Belirttiğiniz soğutucular bu konuda bir sorun çıkarır mı? Cevap verirseniz sevinirim.
  • Bu akşam Ram ve CPU soğutucusu için sipariş vereceğim. Fakat bunu yapmadan önce sormak istediğim bir şey var. Kailteli bir CPU soğutucusu kullanabilmek için ram slotlarının birisinden vazgeçmek zorunda mıyım? Böyle bir şey söz konusuysa Akasa Venom Voodoo için sipariş vermeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylmzfrk -- 26 Şubat 2013; 7:39:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.