Merhaba beyler bende acer aspire e5 573 59yd model anakartlı Leptop var , Şu anda sistemde 4 gb ddr3 sodimm 1600mhz hızında ram takılı ama bu bana yetmiyor ve eski leptoptan çıkardığım 2 gb ddr3 sodimm 1333mhz hızında ramim var, ben bunu Boş slota takıp çalıştırdığımda Bilgisayar 2 gb ram i görmedi, CPU z ile baktığımda anakartın bu hız desteği var, bende uyumsuz diye önemsemedim, Ama şimdi biraz araştırdığımda bu 2 raminde aslında 1333 ve 1600mrz ramlerinin takıp çalıştıranlar varmış yani teknik olarak bir uyumsuzluk yok gibi,
Sizde neden Bilgisayar 2 gb ram i görmyor? Ne yapmalıyım? NOT: Acaba bios a girip ordan 2 ramin çalışma frekansınıda 1333 yapsam sorun düzelit mi, Ki salaklık yapıp ram i uyumsuz diye hemen söktüm ve biostan bakmadım :/
Sizce neden görmüyor, biosta görür mü ve biostan bir ayarla 2 sinide kullanabilirmiyim? Sistem 4gb ram ile çalışıp 2 gb lığı görmüyor,
Ramler Şu şekilde Bilgisayara takılı ram aşağıdaki resimde bilgileri mevcut 2 gb ram ise Micron 2GB PC3-10600 DDR3-1333MHz MT8JSF25664HZ-1G4D1 Rami,
Bu sorunu nasıl aşabilirim, Yardımlarınızı beklyorum,
1600 ile çalışıyorsa 1333 göstermen için biostan herhangi bir ayar yapmana gerek yoktur. Muhtemelen ya ram çalışmıyor ya da laptop desteklemiyordur. 2 gb ram i tek takarak görüntü almayı deneyebilirsin.
eğer 2 gb ram i tek taktığımda makine çalışırsa ne yapmalıyım, o zaman ramde bir sıkıntı yok ve desteği var demektir ama ikisini aynı anda görmezse işimede yaramaz, Yahu keşke ramleri çıkarmadan biosa bir göz atsaydım :/ şimdi komple baştan sökmem gerekecek :D
Bu arada ramlerin eski olanının lc değeri 9 LC 9 ike şuanki takılı olanın gecikme değeri LC11 miş, yani eğer tek taktığımda çalışırsa ramler uyumsuz demektir,
Eğer biosta görürse (ki keşkeeeee) gerisi halledilir, Yani belkide önceliği 4 gb 1600 mhz e verip sistem 1600 le çalıştığından 1333 ü görmüyorda olabilir diye aklıma geldi,
Sorunu buldum :( Aga bee şansa bak, Frekans uyumu lc tipi pin sayısı derken voltaj değerlerini karşılaştırmamışım :/ Ahh beee Ram i taktım yine bios görmedi ama cpu z de slotta görüküyordu, sonra bir baktım voltaj değeri 1.5 V diğeri 1.35, Bu yüzden kuzay köprüsüde anakart 1.slottaki ram i veri alış verişine alıyor diğerini almıyordu, yani uyumsuzluk voltaj kaynaklıymış :( ,
Artık 2.el olarak satıp yeni ram alacam başka çare kalmadı,
Ne kadara satılır bu ram? Altta ram bilgileri(Tam bir hayal kırıklığı ya :( )