Şimdi Ara

Ram yükseltme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ram yükseltmek istiyorum ve takıldıgım konular var yardımcı olursanız cok sevinirim.kısaca pcde bahsetmek gerekirse;

casper nirvana notebook CPM-T940-4K15
    intel core 2 duo T9400 2.53ghz işlemci
    Quanta TW8/SW8/DW8 anakart
    4gb (2x2gb) 800 mhz DDR2 ram
    win7 64 bit işletim sistemi...

bukadar gerekli sanırım.evet baslıktanda anlasıldıgı üzre ram yükseltmek istiyorum yaptıgım arastırmalar sonucu max. 8GBa kadar yükseltme imkanım var(kullanım klavuzu ve forumda yazanlara göre). yada yanlıssam lütfen düzeltin..
    soru1: anakartım max kaç mhz destekliyor?
    soru2: sadece DDR2 mi yoksa DDR3te takabilirmiyim..(DDR3 destekliyor mu?)
    soru3: iki tane 4GB DDR3 (max. kaç mhz olacak onu bilmiyorum) takabilirmiyim.. yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden tesekkür ederim herkese..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Laptopunuzda kullanılan anakart çipsetine ait bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://ark.intel.com/products/chipsets/35515

Ayrıca konuyu yanlış yere açmışsınız, laptop için ayrı bölüm mevcut.

http://resim.donanimhaber.com/forumid_216/tt.htm
  • kusura bakmayın hocam gözden kacırmışım.ilgili siteye gittigimde "FSB Hızı 667MHz / 800MHz / 1066MHz" kısmında bu var.yani bu max 1066 mhz ddr3 takabilecegim anlamına geliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezzy -- 13 Eylül 2011; 14:01:50 >
  • Şurdan bakabilirsiniz,

http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/320122.pdf

Kullanılan çipset hem ddr2 hem ddr3 destekleyen bir çipset ama laptopunuzda ddr2 ram varsa ddr3 ram destekleyeceğini düşünmüyorum.
  • simdi benimde kafam karısmıs durumda pdfyi inceledim.ddr3 1066mhzi destekler diyor orda.ama siz üstünde ddr2 varsa -ki ddr2 var ddr3 desteklemez diyorsunuz bu işi çözemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezzy

simdi benimde kafam karısmıs durumda pdfyi inceledim.ddr3 1066mhzi destekler diyor orda.ama siz üstünde ddr2 varsa -ki ddr2 var ddr3 desteklemez diyorsunuz bu işi çözemedim.

P45 çipset hem ddr2 ve hem ddr3 ü birlikte (aynı anda çalışmazlar, 4 slottan 2 si ddr2 2 si ddr3 destekler) sadece ddr2 ya da sadece ddr3 destekleyecek şekilde üretilebiliyordu. Masaüstü sistemlerde böyleydi. Ama ilk bu çipseti kullanan anakartlar sadece ddr2 desteklediler ve nadiren ddr3 detsekleyen modeller oldu. Akabinde combo modeller (hem 2 hem 3 destekleyen) yaygınlaştı ve şu anda sadece ddr3 destekli modelleri daha yaygın piyasada.
  • anlıyorum hocam.yani %100 net bir sekilde olmasada büyük ihtimalle ddr3 calısmaz diyosunuz yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Ram Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

simdi benimde kafam karısmıs durumda pdfyi inceledim.ddr3 1066mhzi destekler diyor orda.ama siz üstünde ddr2 varsa -ki ddr2 var ddr3 desteklemez diyorsunuz bu işi çözemedim.

P45 çipset hem ddr2 ve hem ddr3 ü birlikte (aynı anda çalışmazlar, 4 slottan 2 si ddr2 2 si ddr3 destekler) sadece ddr2 ya da sadece ddr3 destekleyecek şekilde üretilebiliyordu. Masaüstü sistemlerde böyleydi. Ama ilk bu çipseti kullanan anakartlar sadece ddr2 desteklediler ve nadiren ddr3 detsekleyen modeller oldu. Akabinde combo modeller (hem 2 hem 3 destekleyen) yaygınlaştı ve şu anda sadece ddr3 destekli modelleri daha yaygın piyasada.

kusura bakmayın hocam yine rahatsız ediyorum biraz arastırma yaptım.simdi adamlar bu makinaya max 8gb ram kapasitesi biçmişler.bakıyorum 4gblık ddr2 ram yok piyasada.peki bunu icat eden adamlar 3 sene önceden neyi öngörüpte 8 gb ram kapasitesi biçiyorlar bunu anlamadım gercekten.sonuc olarak ya gercekten ddr3 destekliyor ve calısıyor yada adamlar sırf hava olsun diye max8 gb ram kapasitesi belirtmisler.kaldıki desteklemiyor peki ben deneme amaclı bi yerden ddr3 ram bulsam 4gblık taksam bi zararı olurmu yanma bozulma gibi.yoksa sadece acılmadıgıylamı kalır pc.

• Benim anakartımda 32gb ram destekliyor ama piyasada 8gb tek parça ram yok.
  • quote:

Benim anakartımda 32gb ram destekliyor ama piyasada 8gb tek parça ram yok.

bu adamlar harbi susak patron o zaman benim denemekten baska carem yok yoksa icimdeki bu kurt beni yiyip bitircek.yanma olmaz dimi denemek icin takarsam
  • quote:

quote:

bu adamlar harbi susak patron o zaman benim denemekten baska carem yok yoksa icimdeki bu kurt beni yiyip bitircek.yanma olmaz dimi denemek icin takarsam

Anakartında sadece 2 ram slotu varsa ddr3 ram destekllemiyor demektir. ddr3 ram ddr2 yuvaya olmaz zaten.

Aşağıda görürsün, çentikler farklı yerlerde.

ddr2

Ram yükseltme sorunu

ddr3

Ram yükseltme sorunu

• laptop değilmi ddr3 olsa ne ddr2 olsa ne 4 gb ram neyine yetmiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexturgut

laptop değilmi ddr3 olsa ne ddr2 olsa ne 4 gb ram neyine yetmiyo

arkadasım yetmiyorki buraya konu acıp öneri arıyoruz.yetse zaten takılırız öyle..
  • quote:

quote:

quote:

Anakartında sadece 2 ram slotu varsa ddr3 ram destekllemiyor demektir. ddr3 ram ddr2 yuvaya olmaz zaten.

Aşağıda görürsün, çentikler farklı yerlerde.

ddr2

Ram yükseltme sorunu

ddr3

Ram yükseltme sorunu

anladım hocam yapcak bisey yok saglık olsun ilgilendigin icin cok tesekkür ederim

• şaka yapıyom ya , malesef 2 takılıysa 3 olmuyor.. 2 tane 4 gb taksan olmazmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexturgut

http://www.sanalmarketim.com/urun/946c54f3247cb3dd59be118931bd55d0/HI-LEVEL-4GB-DDR2-800MHz-Notebook-SODIMM-Ram

gibi...... 2 tane ama cok pahalıı :)

tabi mantıklı tek bu kalıyor ama dedigin gibi pahalı ve 200-250 tlye degmez.zaten laptop eskidi iyice o yüzden olabilirmi dedim acaba ama olmadı..yapcak bisey yok artık :) sanada tesekkür ederim ilgilendigin icin ayrıca...

• bişey değil arkadaşım :) seninde benim gibi pc değişme vaktin gelmiş anlaşılan byy
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.