Şimdi Ara

RAM Yükseltme Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dell n5010 laptopuma ram yükseltmesi yapmak istiyorum fakat ramların illa aynı marka mı olması gerekiyor? farklı marka alsam sorun olur mu resimdeki pcde takılı olan ram pek anlamıyorum birsürü çeşit var cl hızı filan buna uygun 2 veya 4gb önerileriniz nelerdir? teşekkürler şimdiden...
     RAM Yükseltme Yardım!
     RAM Yükseltme Yardım! RAM Yükseltme Yardım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky127 -- 19 Şubat 2015; 14:25:11 >

• teşekkürler... peki bu bendeki ram kaç mhz ve cl denen olay ne ?
  • sizdeki ram şu anda 1066 CL7 olarak çalışıyor ama SPD ekranından gördüğümüze göre 1333 CL9 da çalışabiliyormuş.biosta ayar yeri mi var acaba?siz de öğrenin DRAM 532 mhz diyor bunu iki ile çarpıyoruz çünkü double data rate demek ddr.CAS yazan yerde 7 7 7 diye gidiyor bu CL7 demek.soldaki resimde en fazla 666 diyor yani 1333 ve 9 9 9 diye gidiyor bu da CL9 oluyor.benim anlamadığım ram resminde pc3-10600S yazıyor ama SPD soldaki resimde pc3-10700 yazıyor.ramın üzerinde yazanı dikkate alın bence program yanlış okuyor olabilir.
  • teşekkür ederim cevap için. şimdi kontrol edicem biostan. benim tam olarak anlayamadığım bendeki ram 1066 cl7 mi? alacağım ram illa 1066 cl7 mi almam lazım. 1333 cl9da da çalışabiliyormuş dediniz bu da 1333 cl9 alırsam onunla çalışırken sorun olmayacağı anlamına mı gelecek ?
  • Biosta herhangi bir ayar bulamadım fakat 1066 mhz olarak yazıyor... benim 1066 mı yoksa 1333 mü almam daha mantıklı sizce?
  • 1066 CL7 notebook ramı bulabiliyor musunuz diye sormak lazım önce.10600S diye ram tavsiye edilmiş zaten mantıklı ramın resmine bakarak almak çünkü programa bakıp alsak 1333 almak lazım.1333 ramlerin 1066 olarak da çalışıyor olması lazım ama her 1333 ram daha düşük hızda çalışmıyormuş yani yanına 1333 takarsanız ve biostan 1333 ayarlayamıyorsanız sakat olabilir o iş o yüzden 10600S ram arayın ve iade etme şansınız olsun her ihtimale karşın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Ram Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    Sistem yükseltme yardım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende araştırmalara devam ederken şunu buldum. 10600 demek 1333 mhz olduğunu gösteriyormuş. yani bendeki ram aslında 1333 mhz ama neden 1066 çalışıyor acaba? biosta herhangi bir ayar bulamadım sadece 1066 mhz yazıyor o kadar. demekki benim 1333 mhz ram almam gerekiyor o zaman bilgisayar 1066 olarak çalıştıracak yine onu. Peki bunu 1333 çalışması için biostan başka bi ayar var mı?
  • masaüstünde ram ayar yeri olur ama notebooklarda olmayabilir ya da siz göremediniz ya da ismini bilmediğiniz için bu değildir dediniz.1333 ram alın onda sorun yok ama elinizdeki ramle uyuşur mu onun garantisi yok alıp denemelisiniz o yüzden iade şansınız olsun dedim.niye 1066 çalışıyor belki ramler 1333 ama makine 1066 desteklidir içine 1333 ram takmışlardır.
  • defalarca baktım biosta ayar yok teşekkürler alıp deneyeceğiz başka çaresi yok
  • rahat olun alın deneyin olmadı iade başka ram bulun bence kolay bir biçimde halledeceksiniz.alacağınız adama da elinizdeki ramın resmini gönderin bir şekilde desin ki şu olur ya bu olmaz.
  • inşallah teşekkürlerr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.