Şimdi Ara

Ram Yüzünden Mavi Ekran Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Daha öncede açılış sorunlarını yaşıyordum ama bios update sonrası geçti sandım.Mavi ekran hataları devam etti.Türlü türlü mavi ekran hataları almaya devam ettim.Mavi ekranları gösteren bir program indirdim ama sığmıyor hepsi (İstediğiniz bölümün resmini atabilirim programda). Mavi ekran hatalarının farklı olduğunu fark ettim ve her yeni açtıktan 5dk sonra bu hatayı alıyorum.Yeniden başlatınca hiç almıyorum.Tabi bazen yeniden başlatırken windows yazısında donuyor.Yinede res ata ata yeniden açtığımda mavi ekran hatası almıyorum.Fikirlerinizi acilen bekliyorum.Sistemim 8ram,2ekran,SSD.Asus m5a97 anakart.(Win7 64bit kullansamda program files x86'ya birçok program yüklü.)

Edit: Sorunun sadece 2 ram'imden 1'i yüzünden kaynaklandığını anladım.Vatan PC gönderdim ama "sorunsuz" olduğunu söylediler.Aşağıdaki mesajlarada bakıp bir cevap verirseniz çok mutlu olurum.Genel olarak sorun: "bozuk" ram'in ilk açılışta mavi ekran hatası verip, ikinci açılışta sorunsuz çalışması.

Ram Yüzünden Mavi Ekran Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 16 Ocak 2014; 12:20:14 >

• format atin mavi ekran sorunu devam ederse bir parcada sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoomKing kullanıcısına yanıt
    En son çare öyle yaparım.Ama şimdi farklı yollarla çözmeye çalışıyorum.
  • fsdister kullanıcısına yanıt
    durmadan mavi ekran geliyorsa sistem sık sık cokuyor demektir.Format gerekli baska turlu yerinizde sayarsiniz.

• DoomKing kullanıcısına yanıt
    Bir süre uğraşamadım.Sonra format attım ama sorun devam ediyor.Yalnız azaldı mavi ekran.Sadece açıldıktan 2 dakika sonra bir kere geliyor yeniden başlatınca başka gelmiyor.(win32.sys gördüm bir tane, diğerlerini bilmiyorum) Birde pc ilk açtığımda bir ayar yapıyorum diyelim dns değiştiriyorum, mavi ekran geldikten sonra reset atınca dns eski ayarına dönüyor.Yani yaptığım işlem 1 kereliğine eski haline dönüyor.Ram'ler yenide olsa bozuk olabilir diye düşünüyorum.Aynı renge takılılar.Bir keresinde girişte overlocking failed dedi alakası var mı bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 23 Aralık 2013; 12:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Bir süre uğraşamadım.Sonra format attım ama sorun devam ediyor.Yalnız azaldı mavi ekran.Sadece açıldıktan 2 dakika sonra bir kere geliyor yeniden başlatınca başka gelmiyor.(win32.sys gördüm bir tane, diğerlerini bilmiyorum) Birde pc ilk açtığımda bir ayar yapıyorum diyelim dns değiştiriyorum, mavi ekran geldikten sonra reset atınca dns eski ayarına dönüyor.Yani yaptığım işlem 1 kereliğine eski haline dönüyor.Ram'ler yenide olsa bozuk olabilir diye düşünüyorum.Aynı renge takılılar.Bir keresinde girişte overlocking failed dedi alakası var mı bilmem.

Açılırken mi mavi ekran alıyorsunuz açıldıktan sonramı alıyorsunuz.Eğer açılışta alıyorsanız Ram sorunu dostum ramınızı değiştirmelisiniz..Yok açıldıktan sonra derseniz ekran kartı yada ramlarınızın ısı değerleri yükselerek kendini kapatıyorsa ram değişmesi gerekir.

• peer16401 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar açılıyor.Site felan giriyorum bir iki şey yapabiliyorum.Sonra birden mavi ekran geliyor.Yeniden başlatınca birdaha gelmiyor.Isınma sorunumun olması imkansız.Cooler Master Haf 912 advanced kasa kullanıyorum ve içine 2 fanda ben yerleştirdim.Buzdolabı gibi içi zaten ısı değeride cpu'nun 27-30 derecelerde geziyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilgisayar açılıyor.Site felan giriyorum bir iki şey yapabiliyorum.Sonra birden mavi ekran geliyor.Yeniden başlatınca birdaha gelmiyor.Isınma sorunumun olması imkansız.Cooler Master Haf 912 advanced kasa kullanıyorum ve içine 2 fanda ben yerleştirdim.Buzdolabı gibi içi zaten ısı değeride cpu'nun 27-30 derecelerde geziyordu.

Dediğim gibi ram sorunu yada sürücü hatasıda olabilir.Siz ilk önce ramlarınızı deneyin hangisi yapıyorsa onu kullanmayın ve değiştirin.Bu sorun donanımsal yazılımsal olma olasılığı düşüktür.
  • peer16401 kullanıcısına yanıt
    Daha alalı çok olmamıştı kasayıda ama uğraştıracak beni ya.Ram'leri denicem ama bir garip ya.Şimdi fişten çekip taksam ve açsam mavi ekran gelmeyecek büyük ihtimal.Bir süre geçtikten sonra ilk açtığımda geliyor sadece.Otomatik yeniden başlayıncada donuyor girişte bazen.Manuel restart atıyorum bende.
  • Hocam büyük ihtimalle donanımdan bi sorun daha önce format attığında azalması ise sürekli reset atımından dolayı farklı yazılımsal bi sorun olmuşmuştur sende demişsin farklı mavi ekran sorunları diye bence pearın da dediği gibi ram sorunu var tek tek bi dene yeni topladıysan da garantiye yolla ramleri derim

• ilkannn kullanıcısına yanıt
    En son denedim ram'leri.Bir tanesini çıkarınca sorun olmuyor onu fark ettim.Zaten kasayı ilk açtığımda görmüştüm ram fan'ın altına biraz sıkışmıştı o ara şüphelenmiştim haftalar önce.Ram'i önce takmış sonra cpu fan'ı takmış herhalde kasayı montajlayan arkadaşda belki o yüzden değildir ram'in bozulması.Her neyse dediğim gibi kasam yeni ve Vatan Pc'den toplamıştım.Tek tek garanti belgesi vermediler parçalar için fatura var o yeter mi acaba?
  • zaten artık çoğu firma garanti belgesi vermiyor çünkü onlar farklı tarihlerde doldurulabiliyor o yüzden faturalar garanti belgesi yerine geçiyor :) tabii vatanla daha önce garanti meselem olmadı :)
  • ilkannn kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ettim.Vereyim servise bari 4gb ram'de yeter bir sürelik :D
  • Bad pool header var listede.Bu ram veya hdd icin geçerli.Ram'lar degisim olursa ve sorun hala devam ederse hdd'ye de bir bakın.Benim başıma geldi benim sorun ram kaynaklıymış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim bilgi için ama mantık olarak HDD'de sorun yok.Çünkü ram'in birini çıkarıp denediğimde sorun kalmadı zaten.Yani sorun hala takılı olan HDD'de değildir diye düşünüyorum.
  • Hala aynı hatalar mevcut mu? eğer sonlandıysa dediğğim gibi rtam hataları daha ağırlıklıdır...
  • quote:

Tamam teşekkür ettim.Vereyim servise bari 4gb ram'de yeter bir sürelik :D

Sonucu haber verin hocam kolay gelsin iyi günler

• Ram'i Vatan Bilgisayar'a gönderdim ve geldi.Sonuç ise "sorunsuz".Yani ram'imde sorun yokmuş güya.Şimdi tekrar taktım denedim yine aynı.Her türlüsünü deniyorum.Bozuk ram'i tek başına taktığımda ilk açılışta ekran gelmedi.İkinci açılışta overlocking failed dedi.Üçüncü açılışta ise sorunsuz çalıştı.(Eskiden olduğu gibi).Bir süre kapadım bilgisayarı yeniden açtığımda mavi ekran hatasıyla restart attı bilgisayar.Sonra yine sorunsuz çalıştı.Diğer ram'imi tek başına taktığımda yine bir şey olmuyor ama bu "bozuk" ram'le birlikte taktığımda aynı sorunlar oluyor.Bios'u resetledim, 1866mhz yaptım-1600mhz yaptım yok.Sorunsuz bir ram nasıl her İLK açılışta mavi ekran hatası verebilirki kafayı yicem.Mantıklı açıklaması yok bunun.İlk açılışta sorun veriyorsun, restart'dan sonra niye sorunsuz çalışıyorsun arkadaş?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsdister -- 16 Ocak 2014; 12:10:11 >
  • fsdister kullanıcısına yanıt
    Vatan sizi yemis. Kokune kadar bozuk o ram.

Memtest86+ ile test edin kesin emin olmak icin.

Daha once aynisini yasadim bozuk Corsair ram'lari gonderdim, 1 ay esir ettikten sonra aynen geri verdiler. Hala bozuktu. 1 ay boyunca bilgisayarsiz kalmayacaktim elbette o sirada zaten baska ram aldim kullandim. Sonra bir kez daha gonderdim 1 ayin sonunda. Kesinlikle degistirceksiniz filan diye bastirdim. Baya soylendim. Sakin aynisini getirmeyin burda parcalarim oyle cikarim dukkandan filan dedim. Degisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 17 Ocak 2014; 14:34:31 >
  • DHArcadia kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için.Bende kesin emindim bozuk olduğuna.O ram'i çıkartınca hiçbir sorun olmadığını defalarca kez deneyip gördüm.Memtest ile 10-11 saat test ettikten sonra sorun olmadığını görünce şaşırdım.6 kere pass olmuş error yok... Şimdi başka bir konu açmıştım ama orda da işim kötü gidiyor. Servisin "Sorusuz" Diye Geri Verdiği Bozuk Ram
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.