Şimdi Ara

RAMAZANDA ÇALIŞMA DÜZENİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum arkadaşlar 2 gün sonra ramazan başlıyor. Ben sahura kadar uyumayı yani 23.00-02.30 arası. Sahurdan sonra ise bi 2 saat falan çalışıp tekrar uyumayı ya da hiç uyumamayı düşünüyorum. Ama kararsızım mezunum geçen sene de boş geçtiği için bi tecrübe edinemedim. Siz nasıl çalışacaksınız? Nasıl değerlendirmeli? Öneriler bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JhonyBravo -- 4 Mayıs 2019; 23:19:2 >

• Up 1
  • Benimki bu şekilde:
    Sabah 09.00-12.00 arası dershane.Daha sonra 2-3 saat uyku.Ardından gece 03.30 a kadar çatır çutur deneme+konu eksiği.
  • İftardan sonra dışarı çıkmazsam sahura kadar çalışmayı, sahurdan sonra sabaha kadar dayanabildiğim kadar çalışmayı hedefliyorum. 9 veya 11 olur ondan sonra da iftara kadar uyumayı hedefliyorum. İnşallah oturtturum.
  • ne yaparsanız yapın gece uykusunu tamamen kesmeyin arkadaşlar zamanında deneyimledim bir süre sonra dengeniz bozuluyor salak gibi geziyorsunuz başınız ağrıyor mideniz bulanıyor falan kısaca ayvayı yiyorsunuz
  • padfoot96 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık olarak 4 ay boyunca 6 saat
    son 1 ay sadece 5 saat uyuyorum.Bi müddet sonra vucudun alışıyor zaten.Şu an sadece biraz gözlerim ağırıyor o kadar.Ramazanda zaten sorun olmayacak bu duruma alışmış bir şekilde girecem ramazana.
  • Mehmet 148 M kullanıcısına yanıt
    Dostum az uyumaktan bahsetmiyorum uykuyu tamamen geceden gündüze kaydırmaktan bahsediyorum.
    Hmmmm.Yanlış anlamış hocam dediğin şey doğru.Ramazanda gece uykusunu gündüze taşımak tehlikeli olabilir.Vücut ve beyin o saatlere alışsa bile sinav gününde soruları çözerken yorgun ve halsiz hissedeilirsiniz.Uyku için salgılanan hormonlar o saatte salgılanip hafifte olsa uykunuzu getirebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: padfoot96

ne yaparsanız yapın gece uykusunu tamamen kesmeyin arkadaşlar zamanında deneyimledim bir süre sonra dengeniz bozuluyor salak gibi geziyorsunuz başınız ağrıyor mideniz bulanıyor falan kısaca ayvayı yiyorsunuz
    Hocam ben de tam bunu söylicektim geçen sene ben de bu şekilde yapmayı denedim ilkin çok avantajlı geliyor ramazan boyunca bu şekilde çalışmak ama 3 4 güne dengem bozuldu çalıştığım dersten de bisey anlamamaya basladim. Sözün özü ramazanda gece uykusunu tamamen kesmeyin ha şöyle 3 günde bir gece uyursanız tam olur. Bizzat denendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaitsev Kurbanın Olam -- 5 Mayıs 2019; 2:51:26 >
  • ben 4e kadar falan çalışıp 10da kalkmayı planlıyorum öğlen 2 saat falan tekrar uyurum diye düşündüm sizce yorucu mu olur
    Hocam doğru da benim uyanma problemim var akşam yatarsam erken kalkamıyorum ama geç yatabiliyorum. Hala konu eksiklerim var fende. Ne önerirsiniz
  • hocam benim de dershanem olduğu için 23-3.30 aralığında 4-5 saat uyuyup akşam da 17-20 arası 2-3 saat uyumayı düşünüyorum akşam o saatlerde uyumak da sıkıntılı biraz aslında ama tam karanlık bir ortam bulup uygulamayı deneyeceğim çünkü başka alternatifim yok..
    Hocam ben dersahaneye gitmemeyi planlıyorum denemeleri hariç. Dersler çok verimsiz geçiyor. Akşam uyuma sorunum var benim ders çalışmasam bile 23 de uyumak hayal yani bilmiyorum. En mantıklısı sahurda yatıp 10 11 gibi kalkmak sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 5 Mayıs 2019; 14:3:56 >
  • kdgn26 kullanıcısına yanıt
    Ders çalışma derdimin olmadığı zamanlarda ben de 4-11 arası uyurdum bunda denge o kadar bozulmuyor ama yine öğlen kalkınca bir garip oluyorsunuz. O halde de ders çalışma veriminin ciddi azalacağını düşünüyorum ben çünkü gündelik işleri yaparken bile çok dalgın oluyordum fakat siz yine de 1-2 gün deneyin isterseniz bilemedim
  • siz bilirsiniz hocam deneyin birkaç gün kişiden kişiye fark ediyordur illa ki
  • Benim sabah uyuma fırsatım olmayacak çünkü kütüphaneye gideceğim sabah 10 dan 3 ya da 4 e kadar. Enerji stoklarım biteceği için iftara kadar çalışmam herhalde. Geceyi nasıl değerlendireceğimi bilmiyorum.
    Ben uykuya düşkün biriyim sene boyunca saat 22.00 oldu mu uykum gelir ve iyice salardım dersi 23.30 gibi yatıp sabah 07.00 de kalkardım normalde.

Sabah çalışacak uyumayacak olan dostlarım ne yapacak. Biri yardım edebilir mi. Teşekkür ederim
  • günesiselamlayan kullanıcısına yanıt
    Hocam beni anlatmışsınız bir nevi. Bende de 23.00 oldu mu uyku basıyor ders hayal oluyor. Sanırım gece uyuyacağım bende
  • JhonyBravo J kullanıcısına yanıt
    Hocam sahurdan sonra çalışmayı düşünüyorum ben. Yani şöyle söyleyim gündüz kütüphanede olacağım için sahurdan sonra video izlerim. Hem vakit daha hızlı geçer böylelikle
    Amaa şöyle bir sorun da kafamın içinde dolaşıyor. Sahurdan sonra uyumazsam çabuk acıkır mıyım ?
  • Eyvallah sağolun beyler ama sanırım herkes farklı farklı metodlar uyguluyor. Ortak bir kanı çıkar diye düşündüm ama olmadı :d Ben bu sanırım bu ramazan gece 12-3 arası uyuyup. Sahurdan sonra çalışacağım. Sonra dershaneden gelir bide öğlen uyurum. İftara kadar çalışırım.
  • günesiselamlayan kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum. Şey yapabilirsin sahurdan sonra bi 1 2 saat daha kestirip 6 7 gibi kalkar öyle çalışırsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.