Şimdi Ara

Ramazanda cok severek yaptıklarınız seyler nelerdir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ramazanın tadı şöyle çıkar sülalenin bütün pesçileri (pro evolution soccer 4)bir araya toplanır iftardan yaklaşık 6-7 saat evvel turnuvaya başlar.Biz buna "ramazan turnuvası" dioruz.Biz maç oynarken sülalenin büyükleri balkonda konuşurlar.Sülalenin kızları iftardan 45 dakika önce sofrayı hazırlamaya başlarlar.Bu aradada turnuvanın finali oynanmaktadır.Annemlerde içerden "iftar oldu"Diye baırıp sofraya çaırırlar.4seneden beri sülale toplantıları böyle gidio.
    4 seneden beride sülalenin birincisi kim belli deil çünkü her sene farklı biri şampiyon oluo..
  • Oruç tutmamak
  • quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Normal günlerdede aynısını kurduğumuz akşam sofrasının ramazan günlerinde daha zengin gelmesi kadar güzel birşey görmedim ben VE BAYRAM SABAHI.

Bende bunu sevmiyorum işte.
    Ramazan, aç kalıp zamanı geldiğinde tıka basa yemek mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EfsaneKaşif

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

Normal günlerdede aynısını kurduğumuz akşam sofrasının ramazan günlerinde daha zengin gelmesi kadar güzel birşey görmedim ben VE BAYRAM SABAHI.

Bende bunu sevmiyorum işte.
    Ramazan, aç kalıp zamanı geldiğinde tıka basa yemek mi?

hayır anlatmak istediğimi anlamamışsın galiba normalde bir çorba içiyorsam akşam yemeğinde iftardada sadece bir tabak çorba içiyorum yemek aynı yemek miktar aynı miktar ama ramazanda sofralar daha bir zengin geliyor insana ama yediğimiz yemek aynı miktar aynı anlamıyorum bu niçin böyle oluyor

ve unuttuğum birşey var

hiç bitmek bilmeyen o teravih namazları HİÇ BİTMESİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 21 Ağustos 2008; 16:29:06 >

• benimde anlamadigim yil boyunca icerler ramazan gelir durulurlar.Gunahsa her zamana gunah.
  • tabiki iftar vakti gelince yemek yemek
  • İftardan sonra çayımla beraber sigaramı içmek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gitarist55

bende 1 gün tutuyorum,oda göstermelik.
    nasıl olsa 10 yıl sonra geçmişi tövbe edince günahlar sıfırlanıyor,niye yorulayımki..
    10 sene sonra tutmaya başlarım

Sen ne kadar akıllısın öyle.10 sene sonrada bi 10 sene sonrasına atmayasın.Ayrıca oruç öylesine tutlan bir ibadet değildir.Aç insanların halini anlarsın.
  • Çadırda oruç açmak gibisi yok.
  • Benim için her gün aynıdır.
    Ramazanda insanların yaptığı iyiliği neden her gün her ay yapmaz insanlar.

@lightmyfire nin dediği gibi 1 ay hariç hertürlü düzenbazlığı yapan insanlar 1 ayda peygamber kesiliyor.

Hristiyanlıktada var bu.Günah çıkartmak.Bence çok saçma bir şey.Günah işle işle sonra git papaz günah çıkarsın.Eğer Papazın varsa öyle bir meziyeti Allaha neden inanıyor ki insan Papaz dururken.
  • quote:

Benim için her gün aynıdır.

@lightmyfire nin dediği gibi 1 ay hariç hertürlü düzenbazlığı yapan insanlar 1 ayda peygamber kesiliyor.

Hristiyanlıktada var bu.Günah çıkartmak.Bence çok saçma bir şey.Günah işle işle sonra git papaz günah çıkarsın.Eğer Papazın varsa öyle bir meziyeti Allaha neden inanıyor ki insan Papaz dururken.

Insanlar mantigini kullanmaya useniyorlar sanirim.HErseyin insanlik icin insanlarin gelistirdginin farkina varamiyor kimisi

• Ramazan pidesi hoştur...
    ve tabiki normalde dolu olan ünlü bir restoranta gidip bomboşken rahat rahat yemek yiyebilmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lightmyfire

quote:

Benim için her gün aynıdır.

Insanlar mantigini kullanmaya useniyorlar sanirim.HErseyin insanlik icin insanlarin gelistirdginin farkina varamiyor kimisi

+1000

• Ramazan ayında, oruç tutanların çoğunun aynı saatte orucunu açtığını bilmek ve herkesin aynı anda yemeğe başlaması çok hoşuma gidiyor doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Triple H

quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

quote:

Orjinalden alıntı: aSaSameT

en hoşuda şehrin merkezindeki insanların yüzlerindeki ifade.o kdr temiz ve gercek ki cok hosuma gider.herkes selam verir birbirine. gülümser. yardımcı olur.şimdiden Hosgeldin 11 ayın sultanı

Hmm.

Bense nedense herkese söven,trafikle ana-bacı kayan,oruç tutuyorum ben daha müslümanım havasına bürünen,bürünmeyenlere kendi müslümanlığını kanıtlamaya çalışan insanlar görüyorum.

Bencede , oruçlular hemen belli ediyor kendini. İzmir Çankaya'yı gelin görün , 1 dakika içinde edilen küfürün haddi hesabı yoktur.

En sevdiğim şey kışın tam güneş batarken iftarda çorba içmektir.

Çankaya da millet normal cumalarda bile cami yok diye yolları süpürüp yıkayıp namaz kılıyor.Ne küfürü kafan güzel herhalde.Çankayanın esnafı bu konularda duyarlıdır.En azından saygı gösterir.

• yemekler daha çeşitli ve özenilerek özel tarifler yapılıyor.açken mis gibi kokuyorlar.çok hoşuma gidiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: arbuzik

quote:

Orjinalden alıntı: Triple H

quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

quote:

Orjinalden alıntı: aSaSameT

en hoşuda şehrin merkezindeki insanların yüzlerindeki ifade.o kdr temiz ve gercek ki cok hosuma gider.herkes selam verir birbirine. gülümser. yardımcı olur.şimdiden Hosgeldin 11 ayın sultanı

Hmm.

Bense nedense herkese söven,trafikle ana-bacı kayan,oruç tutuyorum ben daha müslümanım havasına bürünen,bürünmeyenlere kendi müslümanlığını kanıtlamaya çalışan insanlar görüyorum.

Bencede , oruçlular hemen belli ediyor kendini. İzmir Çankaya'yı gelin görün , 1 dakika içinde edilen küfürün haddi hesabı yoktur.

En sevdiğim şey kışın tam güneş batarken iftarda çorba içmektir.

Çankaya da millet normal cumalarda bile cami yok diye yolları süpürüp yıkayıp namaz kılıyor.Ne küfürü kafan güzel herhalde.Çankayanın esnafı bu konularda duyarlıdır.En azından saygı gösterir.

Öncelikle üzlubunu düzeltmeni öneririm.

Benim 2 ramazandır tanık olduğum olaylar bunlar. Özellikle handa bağrışmalar olurdu ama kesildi. Ama Çankaya'da bir cami var bilirsiniz , yangın çıkmıştı en son , cami tarihidir. Burada ramazan dışında bile insanlar her gün namazdadır , hatta bazen dışarıya örtüler atılıp namaz kılınır. Yol tıkanır ama laf söyleyen olmaz.

Yani tabiki her ramazan böyle değildir , benim tanıklık ettiklerim böyle. Buraya gelip yalan söylemek gibi bir amacım yok zaten.

• Oruç yemek, Etrafta barut fıcısı gibi dolaşıp ibadet yaptığını sanan insanların içinde çok keyifli oluyor.Kelime manası ile yapılsa sanırım vicdan azabı duyardım biraz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Danilo Thann

Oruç tutmamak

Ramazanı Ramazan yapan oruçtur. Eğer oruç tutmuyor isen sana Ramazanda yoktur. O sebepten senin Ramazanda bir şey yapabilme ihtimal yok, çünkü bu mübarek ayı yaşamıyorsun. Külliyen zarardasın ama farkında değilsin. Senin yerinde olmak istemezdim.
  • fırında pisen yemegi izlemek iftar olana kadar :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.