Arkadaşlar önceden 1gb 800 a-data ramim vardı bugün gidip kingston 1gb 800 aldım aynı renklere taktım pcimde fakat cpu-z programı ramlari dual olarak görmüyor.Anakartım msi p35 neo-f acaba ramlarin markaları farklı ondan mı kaynaklanıyor yoksa ekstra bir ayar mı yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu?
paylaşım yardımlaşma olmazsa bu forumun ne anlamı kaldı arkadaşlar bırakın artık cevap felan istemiyorum varsın ramlar single çalışsın iyi akşamlar
Dostum hemen kızma. Mesajını bilen bir arkadaş görmüş olsa yanıtlardı. Zaten ram bölümüne giren fazla kimse yok. Benim de ramlerle ilgili pek bilgim yok ama ufak bir detaya değineyim. Slottaki renk olayını boşver, ramlerin yan yana takılı değilse yanyana tak.
quote:
Orjinalden alıntı: gamerr00
paylaşım yardımlaşma olmazsa bu forumun ne anlamı kaldı arkadaşlar bırakın artık cevap felan istemiyorum varsın ramlar single çalışsın iyi akşamlar
Sinirlenmeye gerek yok. İnsanlar gözünü dört açmış her sorulanı kaçırmadan yanıtlayalım diye beklemiyorlar herhalde.
Sorununuza gelecek olursak, elinde ram olupta yeni bir ram alıp dual çalıştırmak isteyen arkadaşlara hep şunu söylüyoruz, aynı marka, model, hız, zamanlama, kapasitede olan ram lerden alın. Haaa farklı marka olsada dual çalışabiliyor ama bazende sizde olduğu gibi sorun çıkabiliyor. Geçmiş olsun.
ek olarak birde bazı anakartlarda dual olarak calısmasına karsın cpuz vb programlarda gözükmeye biliyor..farklı programlarla bakmayı deneyin ve pc acılısında yazılar gecerken dual channel 400mhz gibi yazması gerekiyor,dikkatli bakarsanız böyle bi ibare mevcut ise zaten dual calısıyorlar demektir
bence ramleri taktığın soketlere dikkat et onlarda hernhangi bir arıza olabilir..