Şimdi Ara

RANDOM SAYI MANTIĞI ACİL YARDIM!! (LÜTFEN :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ÖNEMLİ BİR ÖDEV İÇİN ACİL LAZIM. HİÇBİR YERDE DOĞRU DÜZGÜN BİR CEVAP BULAMADIM. BİLGİSAYARLAR RASTGELE SAYI SEÇİMİ YAPARKEN NASIL BİR MANTIK KULLANIYORLAR ? UMARIM BİRİNİZ ŞU ACEMİ PROGRAMLAMACI KARDEŞİNİZE Bİ YARDIM EDERSİNİZ..

• Secure Random ve Random diye temel olarak iki farkli segmentte incelenir bu konu. Secure Random a girmeyecegim cunku o da kendi icinde dallaniyor. Random hesabi tamamen asal sayilar ve moduler aritmetik ile hesaplanir. Temelde Su sekilde:
    Bir sonraki random = ((a * bir onceki random)+b) mod m.
    a,b ve m buyuk sayilar ve tercihen asal sayilar.
    Ilk random sayi da seed denilen yine buyuk bir int. Bunlari ezberden soyluyorum , farkli implementasyonlari vardir. Internette pseudo random generation algorithms diye aratabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta bence her bilgisayarcinin bas ucu kitaplarindan biri olmasi gereken bir kitap da onereyim, bu konu hakkinda da bilgi var icerisinde.
    Rod Stephans, Essential Algortihms.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Secure Random ve Random diye temel olarak iki farkli segmentte incelenir bu konu. Secure Random a girmeyecegim cunku o da kendi icinde dallaniyor. Random hesabi tamamen asal sayilar ve moduler aritmetik ile hesaplanir. Temelde Su sekilde:
    Bir sonraki random = ((a * bir onceki random)+b) mod m.
    a,b ve m buyuk sayilar ve tercihen asal sayilar.
    Ilk random sayi da seed denilen yine buyuk bir int. Bunlari ezberden soyluyorum , farkli implementasyonlari vardir. Internette pseudo random generation algorithms diye aratabilirsin.

Dostum hocamin benden istedigi rastgele sayi secme konutu verdigimde cikan sayiyi neye gore nasil buldugudur. Mesrla ekrana cikan 85 sayisini nasil bulabilir? Bilgisayarin saatini falan aldigini bazi kaynaklarda okudum peki bunun algoritmaya dokumunde nasil iliskilendirilebilir ki?
    Hocam simdiden tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslinda yukarida anlattigimin aynisini ornekle gostericem. a,b,m ve seed gerekli. Seed = baslangic degeri , a,b ve m sabit ve asal sayilar olsun.
    a = 7, b=5, m = 97 , seed = 0 olsun.
    ilk random sayi = 0.
    ikinci = ((7x0) + 5 ) mod 97 = 5.
    ucuncu = ((7x5) + 5 ) mod 97 = 40.
    dorduncu = 91.
    besinci = 60, altinci 37 ... gibi gidiyor. Seri halinde. Burada seed yerine sen lokal zamani kullanabilirsin. Basit bir implementasyonu Java'da su sekilde:

int a = 7;
    int b = 5;
    int seed = 0;
    int m = 97;
    int r = seed;
    while(r!=85) {
    r = (((a*r) + b)%m);
    System.out.println(r);
    }

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.