Şimdi Ara

Raspberry Pi, otomatik odaklama özelliğine sahip yeni kamerasını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Raspberry Pi, otomatik odaklama özelliğine sahip yeni kamerasını tanıttı
    Herkes için bilgisayar mottosunun arkasındaki Raspberry Pi, yeni bir kamera modülünü piyasaya sürüyor: Camera Module 3. Firmanın yeni kamera platformu önceki nesle göre daha yüksek çözünürlük ve otomatik odaklama gibi gelişmiş yetenekler sunuyor.

Raspberry Pi'nin yeni kamerası daha yetenekli

Firma önceki kamera platformlarında olduğu gibi bu modelinde de yine Sony ile ortak çalışmış ve IMX708 sensörünü kullanmış. Bu sensör önceki versiyonda kullanılan 8 MP’lik IMX219'a kıyasla 12 MP çözünürlüğe ve daha büyük piksellere sahip. Bu sayede yeni modül daha yüksek dinamik aralık sunuyor ve ek olarak otomatik odaklama yeteneğiyle geliyor. Bunun yanı sıra Raspberry Pi, M12 montajlı lenslerle kullanım için yeni bir kamera kartı da piyasaya sürüyor.

Yeni özellikler bir araya geldiğinde Camera Module 3’ün daha ayrıntılı fotoğraflar (özellikle düşük ışıkta) çekebilmesi ve 5 cm kadar yakın mesafedeki nesnelere odaklanabilmesi mümkün hale geliyor. HD video ve HDR fotoğraf desteği de yine önemli özellikler arasında yer alıyor.

Ayrıca Bkz.MSI da Nvidia’nın fiyatlandırmasından rahatsız: 4080 yerine 4070 Ti öneriyor

Raspberry Pi, standart Camera Module 3’ü 25 dolar fiyat ile satışa sunmuş durumda. Ayrıca geniş açılı Camera Module 3 isteyenler için ise bu fiyatın 35 dolara yükseldiğini de belirtelim. Gece fotoğrafçılığı için tasarlanmış kızılötesine duyarlı modüller de bulunmakta. Bu arada Raspberry Pi 5'in çıkış tarihi ise önceki haberlere göre 2024 yılına kalacak.

Kaynak:https://www.raspberrypi.com/news/new-autofocus-camera-modules/
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/1/9/23546129/raspberry-pi-camera-module-3-resolution-specs-price-release-date-features

• Raspberry Pi4'ü İki yıldır evde masaüstü PC olarak kullanıyorum. Raspian os kendi işletim sistemini kullanıyorum. Kurulum yaparken birşey fark ettim. Türkiye seçtiğinizde ana dil olarak size Kürtçe veriyor. Linux herhangi bir sürümü, Android, Retropie vs Windows hepsini tek tek kurdum. Türkiye seçtiğinizde Türkçe gelir. Bunda bir kasıt mi var anlamadım. İki yıldır düzenli olarak düzeltmelerini söyledim, tık yok.
  • Raspberry Pi4'ü İki yıldır evde masaüstü PC olarak kullanıyorum. Raspian os kendi işletim sistemini kullanıyorum. Kurulum yaparken birşey fark ettim. Türkiye seçtiğinizde ana dil olarak size Kürtçe veriyor. Linux herhangi bir sürümü, Android, Retropie vs Windows hepsini tek tek kurdum. Türkiye seçtiğinizde Türkçe gelir. Bunda bir kasıt mi var anlamadım. İki yıldır düzenli olarak düzeltmelerini söyledim, tık yok.

• grafman09 kullanıcısına yanıt
    Bunu doğrulayabilecek başka kullanıcılar var mı? İlginç.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Ekran görüntüsünden görebilirsiniz. Raspian os Bullseye, ve Legacy sürümleri bu şekilde.

• Alfabetik sıralama sadece...
    Her şeye duyar kasacam diye delirdiniz iyice...

• K harfi T den önce geldiği için öyle

• Önce Kürtçe gelmesinin nedeni çok basit, K harfi T harfinden önce geliyor. Her şeyin arkasında başka şey aramayın. Linux ta adalet denilen bir şey var, sonuçta ücretsiz. Windows ta adamlar paranın peşinde olduklarından adaleti önemsemiyorlar. Kötü niyet yok. Türkiyede konuşulan dillere Arapça da eklenecek, o zaman ilk sırada A harfi ile başlayan Arapça olacak. Adalaet her şeyin üstünde gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.