Şimdi Ara

Ray-ban wayfarer neden çok pahalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
12.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dar gelirliliğin alemi yok, 100 liraya gözlük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 310 tl ye 2012'nin başlarında almıştım halen daha kullanırım şimdilerde yeni yeni moda olmaya başladı... konu göz sağlığı ,çakma istiyorsan al ama uzun vadede gözlerini s*ker atar demedi deme.
  • Neden mi pahalı? Alacak enayi fazla. Gerçi benim için çakması bile saçma ama...
  • Yazin osseden 100 liraya gozluk aldim gayet kaliteli.su yansima yapmiyan modellerden arabada kullanmak icin ideal. ray ban 'a gerek yok.cunku asiri pahali.markaya bu kadar bagimli kalmayin

Tabi bu fiyay Nakit + faturasiz a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 9 Mart 2013; 14:23:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackPierre

310 tl ye 2012'nin başlarında almıştım halen daha kullanırım şimdilerde yeni yeni moda olmaya başladı... konu göz sağlığı ,çakma istiyorsan al ama uzun vadede gözlerini s*ker atar demedi deme.

• Yeter heryerde rayban var
  • atasun'dan 220liraya almıştım geçen yaz..
  • Değerli Kullanıcılar,
    Öncelikle camdan bahsetmek gerekirse, unutulmamalıdır ki bir güneş gözlüğü aynı zamanda optik unsurlar içermektedir. Göz sağlığı açısından bir güneş gözlüğü camı optik sapma ve kayıplardan uzak %100 UV 'yi filtre etmek zorundadır. Uv filtresi neden önemlidir sorusunun cevabıda şurada gizlidir ; pupillamız yani gözbebeğimiz ışığın yoğunluğuna ve bakılan mesafeye göre çapını değiştirerek görüşü dengelemeye çalışır. Yoğun bir ışık altında- ki güneş gibi - gözbebeğimiz içeri giren ışık miktarını dengeleyebilmek açısından çapını ufaltarak hem görüş kalitesini artırır hemde bir nevi perdeyi kısarak göz içine ulaşan Uv ışını mıktarını azaltmış olur. Güneş gözlüğü takıldığında göz kendini karanlık bir ortama girmiş gibi algılayarak gözbebeğini büyütme refleksine girişir ve şayet kullanmış olduğumuz güneş gözlüğü camı Uv'yi filtre etmiyor ise dışarıdan gelen tüm zararlı uşunlar gözün kendi güvenlik mekanizması by-pass edilerek aşılmış olur ve çıplak göze kıyasla fazlasıyla zararlı ışın göze ulaşarak zarar verir. Burada zarar gören en büyük unsur göz içi lenstir ki UV-A ışınları bu lens üzerinde birikinti oluşturarak katarakt oluşumunu öne çeker.
    Çerçeve hususunda ise söylenebilecek tek şey şudur, eğer hala dedenizden kalma bir Ray-Ban'ininiz var ise yılların bu ürünün üzerindeki çaresizliğini anlamanız mümkün olacaktır. :).
    Ray-Ban Wayfarer belki bedeli yüksek olan fakat pahalı olmayan bir üründür. Neden sorusunun cevabı şurada gizlidir, bu ürün İtalya'nın Agordo-Belluno şehrinde dünya'nın en büyük gözlük üreticisi olan Luxottica S.R.L. tarafından üretilmiş olup uygunluk ve testleri yine büyük bir değerlendirme kuruluşu olan İtalyan Certottica tarafından gerçekleştirilmiş bir üründür.
    Bundan 2-3 sene öncesine kadar Ülkemizde Ray-Ban fiyatları dünya piyasalarındakinin oldukça üstündeydi fakat son yıllarda fiyatlar artık dünya piyasaları seviyesine ulaşmıştır buda bize gösteriyor ki menşei belli olmayan ve uygunluğun herhangi bir kuruluş tarafından nerede tespit edildiği bilinmeyen gözlüklere kıyasla oluşturmuş olduğu katma değer sayesinde bir Ray-Ban pahalı addedilemez.
    www.kozmetikoptik.com'un site yöneticisi olarak her türlü sorunuza yanıt vermekten mutluluk duyacağım.
    Sevgiyle kalın...

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmetikoptik.com

Değerli Kullanıcılar,
    Öncelikle camdan bahsetmek gerekirse, unutulmamalıdır ki bir güneş gözlüğü aynı zamanda optik unsurlar içermektedir. Göz sağlığı açısından bir güneş gözlüğü camı optik sapma ve kayıplardan uzak %100 UV 'yi filtre etmek zorundadır. Uv filtresi neden önemlidir sorusunun cevabıda şurada gizlidir ; pupillamız yani gözbebeğimiz ışığın yoğunluğuna ve bakılan mesafeye göre çapını değiştirerek görüşü dengelemeye çalışır. Yoğun bir ışık altında- ki güneş gibi - gözbebeğimiz içeri giren ışık miktarını dengeleyebilmek açısından çapını ufaltarak hem görüş kalitesini artırır hemde bir nevi perdeyi kısarak göz içine ulaşan Uv ışını mıktarını azaltmış olur. Güneş gözlüğü takıldığında göz kendini karanlık bir ortama girmiş gibi algılayarak gözbebeğini büyütme refleksine girişir ve şayet kullanmış olduğumuz güneş gözlüğü camı Uv'yi filtre etmiyor ise dışarıdan gelen tüm zararlı uşunlar gözün kendi güvenlik mekanizması by-pass edilerek aşılmış olur ve çıplak göze kıyasla fazlasıyla zararlı ışın göze ulaşarak zarar verir. Burada zarar gören en büyük unsur göz içi lenstir ki UV-A ışınları bu lens üzerinde birikinti oluşturarak katarakt oluşumunu öne çeker.
    Çerçeve hususunda ise söylenebilecek tek şey şudur, eğer hala dedenizden kalma bir Ray-Ban'ininiz var ise yılların bu ürünün üzerindeki çaresizliğini anlamanız mümkün olacaktır. :).
    Ray-Ban Wayfarer belki bedeli yüksek olan fakat pahalı olmayan bir üründür. Neden sorusunun cevabı şurada gizlidir, bu ürün İtalya'nın Agordo-Belluno şehrinde dünya'nın en büyük gözlük üreticisi olan Luxottica S.R.L. tarafından üretilmiş olup uygunluk ve testleri yine büyük bir değerlendirme kuruluşu olan İtalyan Certottica tarafından gerçekleştirilmiş bir üründür.
    Bundan 2-3 sene öncesine kadar Ülkemizde Ray-Ban fiyatları dünya piyasalarındakinin oldukça üstündeydi fakat son yıllarda fiyatlar artık dünya piyasaları seviyesine ulaşmıştır buda bize gösteriyor ki menşei belli olmayan ve uygunluğun herhangi bir kuruluş tarafından nerede tespit edildiği bilinmeyen gözlüklere kıyasla oluşturmuş olduğu katma değer sayesinde bir Ray-Ban pahalı addedilemez.
    www.kozmetikoptik.com'un site yöneticisi olarak her türlü sorunuza yanıt vermekten mutluluk duyacağım.
    Sevgiyle kalın...

TEŞEKKÜRLER KOZMETİKOPTİK.COM

• Yıllar önce bir yerde okuduğum ve aklımda kalan bilgiyi aktarmak istiyorum. Rayban gözlük camları kırmızı rengi en doğal gösterme özelliğine de sahipmiş..
    Her sene 100 lira verip çakma almaktansa 1 kere 300 lira verip 10 yıl kullanmak daha mantıklı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokok0 -- 25 Temmuz 2013; 1:38:15 >
  • ben 6 senedir kullandığım ray ban gözlüğü 250 tl ye almıştım. Şu an farklı model almak istiyorum fakat fiyatlar 400 lirayı bulmuş durumda. Ocak ayında tayland malezya singapur ve endonezya gezisi yaptım. Oralarda ray ban in fiyatları buradan da pahalıydı. Bir umut oralardan ucuza bulurum diye düşünüyordum fakat uzakdoğudan ne elektronik eşya ne gözlük ne ayakkabı alınır. Türkiye çok daha ucuz kıyasla. Amerika yı denemek lazım
  • ya tamam 600 kağıt veriyorsun ama o yıllarca gider

ayrıca o çakma gözlüklerin göze zararı var

• güneş gözlüğünün amacı gözü rahatsız eden ışıklardan korumak değilmi 10 tllik gözlük işini görürken niye 200,300 tl veriyonuz

• quote:

Orijinalden alıntı: bolacılıcigkofte

canım almak istiyor fakat 300 Lira ona verecek param yok. 100 Lira olsa alırım ama neden bu kadar pahalı camı altından mı neyden?

Kışın takip edip alsaydın %80 indirim vardı 400 TL yerine 120 180 TL'ye kadar inmişti, şuan fiyatlari yükseldi.

Edit : Akşam ss atarım Siyahcam Siyah çerçeve aldım çok fena

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amorcalient -- 2 Nisan 2014; 9:52:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orokanaru otouto yo

güneş gözlüğünün amacı gözü rahatsız eden ışıklardan korumak değilmi 10 tllik gözlük işini görürken niye 200,300 tl veriyonuz

Gene başa döndük. Hocam onceki mesajlari okusaniza.

• Ray-banlar 300 lira mı? O kadarda abartmayın bence o zaman fiyatını. Güneş gözlüğü bir kere. Camı yeter.

• Cam
  • Git çakmayı al geç bende gittim kaliteli iyi bi gözlük aldım tuzlu bir fiyata 1 ay sonra d&r da yok oldu gözlük
  • Cam kalitesi hocam gerçekten süper baş ağrısı falan hayatta yapmıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün camlar aynı değil. Değişik faktörler var. Değişik türler var. Sokakta numaralı okuma gözlüğü vb. satanlar da var. Ona bakarsan onlara 5 lira vermek, bir mağazada 60 liraya yaptırmaktan mantıklı duruyor. Göz gibi hassas bir organda kullanılacak gözlüğün kalitesi önemli. Ama bu demek değil ki gidip 500 liraya güneş gözlüğü almak lazım. Piyasada kararında, adı daha az duyulmuş, kalite belgeli onlarca marka ve gözlük var.

Seyyar satıcıdan 10 liraya alınan gözlüğün gözü hiçbir şekilde korumadığını, korusa dahi belirli özellikleri filtrelediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Gözlük kullandığınızı zannederken renkli düz camla geziyor olabilirsiniz.

http://besoptik.com/gunes-gozlugu-seciminde-12-altin-kural/

Gösteriş uğruna gözlerinize yazık etmeyin. Daha az karizmatik, daha ucuz, daha kaliteli bir gözlük işinizi çok daha fazla görür, sizi daha fazla korur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.