Şimdi Ara

Razer BlackShark V2 USB Enhancer 7.1 - 649TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.895
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.itopya.com/razer-blackshark-v2-usb-enhancer-gaming-kulaklik/

Şimdiye kadar en dip 1 defa 699TL görmüştü.

Şu an EN DİP fiyat. 649 TL.

Sarı sitede bu fiyattan daha pahalıya 2.el satıyorlar.

Bir çok hatırı sayılır inceleme sitelerinde en iyi oyuncu kulaklıkları arasında gösteriliyor.

İhtiyacı olan için en dip fiyattan kaçırmasın derim.

https://www.soundguys.com/razer-blackshark-v2-review-36783/

https://www.pcmag.com/reviews/razer-blackshark-v2

Fragtistyoutube
    Her zaman Razer'ın fiyatının çok üstünde değerlendirilen bir marka olduğunu düşünmüşümdür. Lakin Razer Blackshark V2 gibi istisnalar bu fikrimi fena halde değştirebiliyor. Hemen başından Thor'un çekicini ortaya vurayım: Bu kulaklığın üzerindeki mikrofon kondenser. Yani yayın yapmak için de kullanabileceğiniz kadar kaliteli. Başınızın üzerinde gerçekten de ağırlık yapmıyor ve ses konusunda çok ama çok iyi. Videoda kulaklığın bizzat kendisinden alınmış ses kaydını da dinleyebilirsiniz. Razer Blackshark V2 bu videodan sonra bakalım sizde nasıl bir izlenim bırakacak. 0:00 - Giriş 0:32 - Neden Razer Blackshark v2'yi inceliyorum? 1:26 - Harici mikrofona ihtiyacınız kalmayacak! 2:04 - Mikrofon testi 3:07 - Tasarım detayları 5:30 - Teknik detaylar 6:00 - Kablosuyla ilgili küçük bir anekdot 6:23 - Ses ayar butonuna yakından bakıyoruz 7:17 - Ses kartı ile Surround ses deneyimi 8:10 - Kimler almalı? Veya almamalı? :) 9:16 - Son sözler 9:40 - Kapanış Bizi takip etmeyi unutmayın: https://www.youtube.com/channel/UCl4ixd7as17FqipHBZ6SRtA?sub_confirmation=1 ► www.fragtist.com #Razer #blackshark #kulaklık
    https://www.youtube.com/watch?v=uvX6kM-Gatw

• www.n11.com
    Razer BlackShark V2 X RZ04-03240100-R3M1 7.1 Surround Oyuncu Kulaklığı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/razer-blackshark-v2-x-rz04-03240100-r3m1-71-surround-oyuncu-kulakligi-1622412?magaza=zonebilisim

bilmem aynı ürünmüdür. 529tl

• quote:

Orijinalden alıntı: marduk82

www.n11.com
    Razer BlackShark V2 X RZ04-03240100-R3M1 7.1 Surround Oyuncu Kulaklığı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/razer-blackshark-v2-x-rz04-03240100-r3m1-71-surround-oyuncu-kulakligi-1622412?magaza=zonebilisim

bilmem aynı ürünmüdür. 529tl

Degil hocam kalite bakimindan cok fark var iki urun arasinda

• marduk82 M kullanıcısına yanıt

Aynı ürün değil. Biri USB diğeri 3,5 jak. Diğer farklara bakmadım.

www.itopya.com
    Razer BlackShark V2 X Gaming Kulaklık | ITOPYA
    https://www.itopya.com/razer-blackshark-v2-x-gaming-kulaklik
  • 4 gündür takibimde olan bir ürün, dün akşam 850₺ ye n11 den alacaktım. Vazgeçmiştim şimdi itopya dan sipariş geçtim. Gerçekten dip fiyat şuan.

X olan üründe ses kartı yok
    Bu üründe harici ses kartı var. 3,5 jakı ses kartına , usb yide bilgisayara takıyoruz. Ses kartını takmayıp istediğiniz bir 3,5 jak olan ürünede takıp dinleyebilirsiniz. Benim bilgisayarımın ses kartı güzel olmadığı için bu ürünü takipteydim. Güzel indirim gerçekten
  • V2X kullanıyorum. Daha önce HS60 kullandığım için ses kartına ihtiyacım yoktu. Onun ses kartıyla devam ediyorum. Ben de İtopya Kurban Bayramı indiriminde 450ye almıştım bu kulaklığı. V2de de aynıdır muhtemelen, kulaklığın padleri çok çok yumuşak. Oynarken kulağınızda olduğunu unutuyorsunuz. Kulaklık inanılmaz hafif. En ufak ağrı falan yapmıyor. Bir de neden bilmiyorum V2X modelinde kulak yastıklarını iç tarafı kumaş, dış tarafı deri olarak tasarlamislar, bu sayede hem terletmiyor, hem de dışarı az ses veriyor. V2de bunu yapmayıp tamamen kumaş kullanmışlar. Seveni de var sevmeyeni de ama bence kumaş + deri daha işlevsel. Ses kalitesine diyecek bişey yok zaten. On numara. Sadece kulaklığı dikkatli kullanmanız lazım. Üstündeki kulaklık ayarını yaptığımiz yer cidden incecik. Zorlamada yamulma potansiyeli çok yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanSüperKahraman

V2X kullanıyorum. Daha önce HS60 kullandığım için ses kartına ihtiyacım yoktu. Onun ses kartıyla devam ediyorum. Ben de İtopya Kurban Bayramı indiriminde 450ye almıştım bu kulaklığı. V2de de aynıdır muhtemelen, kulaklığın padleri çok çok yumuşak. Oynarken kulağınızda olduğunu unutuyorsunuz. Kulaklık inanılmaz hafif. En ufak ağrı falan yapmıyor. Bir de neden bilmiyorum V2X modelinde kulak yastıklarını iç tarafı kumaş, dış tarafı deri olarak tasarlamislar, bu sayede hem terletmiyor, hem de dışarı az ses veriyor. V2de bunu yapmayıp tamamen kumaş kullanmışlar. Seveni de var sevmeyeni de ama bence kumaş + deri daha işlevsel. Ses kalitesine diyecek bişey yok zaten. On numara. Sadece kulaklığı dikkatli kullanmanız lazım. Üstündeki kulaklık ayarını yaptığımiz yer cidden incecik. Zorlamada yamulma potansiyeli çok yüksek.

Hocam yanılıyorsunuz, V2 Usb modelinin kulak yastıklarının dışı kumaş, iç tarafı deri.

Kendim kullanıyorum ,kumaş yüzeyin alt tarafı,kıvrım yerinin altı diyelim artık anlatabildim mi tam bilemiyorum ama sonuç olarak kulağınıza temas eden yer kumaş kaplı,temas olmayan kumaş kısmının arkası iç tarafı deri.

• kulaklık ihtiyacım var alınır mı ya üniler açılıyor falan içimde kaldı

daha ucuz tercihler olan void elite mi seçmeli

https://www.hepsiburada.com/corsair-void-elite-rgb-dolby-7-1-beyaz-usb-oyuncu-kulaklik-ca-9011204-eu-p-HBV00000SBB6T

427 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 18 Eylül 2021; 16:59:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

kulaklık ihtiyacım var alınır mı ya üniler açılıyor falan içimde kaldı

daha ucuz tercihler olan void elite mi seçmeli

https://www.hepsiburada.com/corsair-void-elite-rgb-dolby-7-1-beyaz-usb-oyuncu-kulaklik-ca-9011204-eu-p-HBV00000SBB6T

427 tl

427 Değil 527 yazıyor hocam. Benim de emektar kulaklık kırıldı, tamir ettim yine kırıldı; driverlar sağlam ama kafada durmuyor. Bir arkadaş tavsiye etti bana da, birkaç gündür bu kulaklığı takip ediyordum o yüzden. Baya sağlama benziyor, alüminyum eklem yerleri var, kulağı da güzel kaplıyor gibi görünüyor. Fiyatı 490 küsür gibi bir şeydi galiba, haftasonu girince araya zam gelmiş biraz sanırım; siyah olanı itopya'da hala 500 TL. Sesini test edemediğimiz için bilmiyoruz ne kalitede, ancak test edenlerin incelemelerini dikkate alabiliriz. Burak Şolt wireless modelinin incelemesini yapmış bir ara, öve öve bitiremiyordu. 20hz-20khz standard kulaklıkların aksine bu kulaklık 30khz'e kadar çıkabiliyor; 116db sesi de diğer ürünlerden yüksek bir rakam. Sesinin neye benzediğini bilmediğimiz için çok üzerinde durmadım ama ürünler arasında gezinirken sürekli mikrofon testi yapanların incelemelerini dinledim. Bu fiyatlarda diğer ürünlerin mikrofonları resmen çöptü, hatta daha pahalı ürünlerin de mikrofonları genelde çöptü (tabi kalkıp da 1000-2000 liralık ürünlere bakmadım). Sanki radyodan konuşuyormuşunuz gibi geliyor ses kayıtları. Benim yaklaşık 5-6 yıl önce 50 euro gibi bir fiyata aldığım Turtle Beach'in mikrofonu çok daha iyi yani bu yurtdışı ortalama fiyatı 100 dolarlık ürünlerden. Gel gelelim onca ürünün arasında Void Elite RGB'nin mikrofonunu ben başarılı buldum.

İncelemelerde gördüğüm tek sıkıntılı tarafı kulaklığın kafanın üstüne oturmasında gördüm; kulaklara güzel sarılmıyor yani. Kimisi için hoş gelebilir kafa ve kulağa sağlam yapışmaması ama kafamızı öne eğsek ya da geriye yatırsak sanki düşecekmiş hissi verdi bana. Gerçi bu yönünü eleştirenler de olmuş, benim kafamda bir sorun yaratmadı diyenler de olmuş ama bilemiyorsun ki ne kadar büyük kafa lazım o aradığım konfora erişmeye. Benim önceki kulaklığım da başta güzel güzel sarılıyordu kafaya ama plastik malzeme sonuçta, yıllar içerisinde gevşedi de gevşedi; dediğim gibi kafamı geriye falan yatırınca düşüyordu; sonunda da sürgü yerlerindeki plastikler kırıldı koptu zaten. O yüzden bu ürünün metal olması cazip geldi bana.

Peki o kadar inceledikten sonra aldın mı diye soracaksın; yok almadım. Hayatımda hiç yapmadığım ve arkadaşlarıma sorsan "yok ya, Haplo öyle şey yapmaz" diyecekleri şeyi yaptım ve gidip şu BlackShark V2'yi sipariş verdim. Kırk yıl düşünsem gidip de Razer'a para vereceğim aklıma gelmezdi ama bu tercihi yapmamda birkaç değişken birden rol oynadı.

Öncelikle son 1 hafta içerisinde dolar 40 kuruş birden arttı. Fiyatların tekrardan yükseleceğini öngördüm, o veya bu şekilde bir kulaklık tercih etmem gerektiğine karar verdim. Eğer almasaydım ve fiyatlar yükselseydi yine eski kulaklığı tamir etmekle kafayı yiyecektim. Aslında bu kulaklığı çok seviyorum, oyuncu kulaklığı olup da 60mm sürücüleri olan başka kulaklık görmedim; Turtle Beach bile 60mm üretimini durdurdu yani, herhalde ben sonuncu Z60'lardan birini aldım; o yüzden yeni kulaklık bile almış olsam vaktim olduğunda bu kulaklığı tamir edip bir kenarda saklayacağım. Ayrıca Z60'da "DTS Headphone: X" özelliği var. Epey üzerinden bütün kulaklıkları listeleyip en ucuza satılan DTS Headphone ne var diye baktım, 630 lira gibi bir fiyata en ucuz Logitech G432 satılıyordu. Bu özelliğe sahip geri kalan ürünler 1000-1500 diye gidiyordu. Fiyata ve ürüne bakınca ne kadar DTS de olsa çok kanım ısınmadı açıkçası; hem rakamları karşılaştırdığımızda geride kalıyor hem de Corsair daha sağlam ve premium ürün olarak görünüyordu.

E Razer nereden çıktı o zaman birader diyeceksin. Vallahi ben de anlamadım, piyangodan çıktı. Yıllardır Razer'ların diğer ürünlerini de incelemişimdir, büyük çoğunluğu pahasına değmeyecek kötü ürünler; yine ses sürücü kalitesini, sesin berraklığını falan bilemeyeceğim ama mikrofon testleri hep çok kötüydü bugüne kadar; ayrıca 60mm sürücüden 40mm sürücüye geçmek, attan inip pahalı eşeğe binmek gibi olur hissiyatı vardı. Sadece marka değeri sebebiyle satıyor diyebileceğim bol fanboylu bir marka benim gözümde. Hatta satın almış olmama rağmen hâla aynı şekilde düşünüyorum, gelince göreceğiz kalitesini ve sağlamlığını.

Neyse, Corsair hakkında araştırmaya devam ederken birkaç kişinin "cızırtı"dan dem vurduğunu gördüm. "Tek düğmeli telefon çağında doğmuş yeni kuşak bunlar, tak çalıştıra alışmışlar, ince ayar yapmasını bilmiyorlardır" diye düşündüm nitekim "cızırtı var" yorumlarının yanında "cızırtı mızırtı yok, ne dediklerini bilmiyorlar" diyen yorumları da okudum. Birkaç kişi de cızırtıyı gidermek için nasıl ayar yapılacağı hakkında tutorial yazmış; kimi Windows'tan khz ayarlarını değiştirmiş düzelmiş, kimi de driverı şöyle sil böyle yükle falan demiş. Cızırtı olsa Burak Şolt bahsederdi dedim, kafamda hâla Corsair almak vardı.

Sonra itopya'da BlackShark V2'ye gözüm takıldı çünkü en ucuz yerde 800 liradan başlıyor, bir sonraki ucuz yerde de 900 küsür liradan başlayan fiyatlarla satılıyordu. 650 TL uygun bir indirim geldi gözüme. Yine sesi nasıldır bilmiyorum haliyle ama mikrofon testini başarılı buldum. Ayrıca kardiyot mikrofonu olması büyük artı diye düşündüm. Teknik özelliklerde rakamları karşılaştırdığımızda Corsair 116 desibel, BlackShark V2 100db, yani sesi daha az görünüyor; tatmin eder mi etmez mi bilemedim ama frekans aralıklarına baktığımızda 12 Hz - 28kHz olduğu görülüyor; high'da Corsair kadar olmasa da low'da daha başarılı. Şimdi bazı arkadaşlar çıkıp da insan kulağı duymaz o aralığı, gerek yok falan diyecek ama bilmiyorum onlar daha önce hiç kötü kulaklıkla hearing test falan yapmışlar mı. Belli frekansın altında ve üstünde kulaklıkların cazır cuzur ses yaptığını duyacaksınız, yani kulaklığın o frekansı bırak vermeyi, min/max'a yaklaştıkça da sıkıntı yarattığı anlamına geliyor; eğer frakans aralığı yeterliyse kulaklık cızırtı yapmayacaktır; e sonrasını bırakın da kulağımız karar versin ne kadar hearing sensitivity'e sahip olduğumuza. Arkadaşların analojisi karayolunda 90, otobanda 120 kilometreyi geçemiyorsak araban niye 200 basıyor demek gibi bir şey.

Görünen iyi yanlarından bahsettim ama iyi bilinmeyen, test edildiğinde kötü çıkabilecek taraflarından da bahsetmek gerek. Razer bazı özellikleri için kendi kafasından isimler koymayı seviyor. Mesela "THX Spatial audio" yazıyor, bu yalnızca Razer'ların sahip olduğu bir 7.1 sanal ses teknolojisi. Yalnızca Razer ürünlerinde olunca, THX Spatial audio olması ne anlama geliyor bilinmiyor, önceden kestirilemiyor. Sanki Dolby Atmos ve DTS Headphone sertifikası alamamış, alamayacak kadar yetersiz kalmış da "biz de 7.1 sanal ses programımıza THX Spatial deriz, havalı olur" demişler gibi anlaşılıyor. Mesela DTS 7.1 encode edilmiş bir bluray film izleyecek olsak, Razer kulaklık ve THX Spatial buna nasıl karşılık verir bilemiyoruz. Ancak ilk elden deneyerek bilinebilecek bir şey. Aynı şekilde Razer'ın sürücüleri de "Triforce Titanium" diye geçiyor; yine kendi kendilerine isimlendirme yapmışlar; bu süreçte gerçekten yeni ve başarılı bir teknoloji mi üretmişler yoksa saçma sapan bir şey için marka değerlerini arttıracak yan patentler mi oluşturmaya çalışıyorlar bilinmez; test edilip karşılaştırılana kadar bilinebilecek bir şey değil. Neodymium sürücü var deseler ne olduğunu da bilirsin, ne bekleyeceğini de bilirsin. Son olarak da sürücüleri tutan o ince teller çok dandik duruyor, Corsair Void Elite'deki kalın metalin sağlam hissiyatını vermiyor ilk bakışta. Umarım yok yere kırılıp yamulmaz. Kulaklığı alıp bir iki ay kullanınca iyi yanını, kötü yanını bilirsin ama yıllarca kullanmadan ne kadar sağlam olduğunu bilemiyorsun. Bir önceki kulaklığım gibi en azından 5-6 yıl boyunca sıkıntı yaratmamasını umarım.

Sonuç olarak Corsair alacağım fiyatın üzerine 150 TL daha ekleyip, 650 TL'ye birnevi zar attım; ya düşeş ya dübara gelecek. İtopya'da önce bindirip sonra indiren cinslerden olduğu için böyle indirim falan yapmazdı pek; piyasadan 250-300 lira ucuz olması "acaba arızadan iade veya refurbished" falan mı diye korkutmadı değil. Bütçemin üzerine çıktım, züürt kaldım ama sonumuz hayrolsun. Bu kadar indirimli bulmasaydım kesin kez Corsair Void Elite RGB alırdım, mikrofonu olsun, sağlam görüntüsü ve tasarımı olsun, RGB de ekstrası. Bu arada Corsair'in HS60 cart curt modellerini falan da inceledim, çok daha pahalı olan Steel Series modellerini de inceledim, dediğim gibi mikrofonlar genel anlamda çok kötüydü. Mikrofonu sık kullanmıyor olsanız bile iyi mikrofon olması çok önemli; kötü mikrofon herkes için tam bir işkence; yemin ediyorum anam babam olsa seslerini kısarım o cızırtıları takırtıları dinleyeceğime; bu da kafa sonuçta, bir yere kadar... Kulaklık alerjisi olan "ben kulaklık kullanamıyom yaaa" diyip sürekli hopörlör kullanan insanlar var, o arkadaşlar kötü mikrofonun verdiği dayanılmaz işkenceyi asla bilemezler. O yüzden gereksiz yazımı çok önemli bir sosyal mesaj ile bitiriyorum; eşinize dostunuza insanlara eziyet etmeyin, ne yapıp edip iyi mikrofonu olan kulaklık alın yoksa beş yaşındaki çocuk bile o cızırtıları beynine beynine yedikten sonra sizi ciddiye almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 19 Eylül 2021; 17:28:52 >

• Haplo kullanıcısına yanıt

Selam, Void için 500/100 indirim var sepette düşüyor 427'ye geliyor bu arada.

Ben de bugün Void'i sipariş geçecektim ama hangi videoya baksam kafada çok gevşek duruyor. Çok kararsızım. 400 lira baya güzel bi' rakam gerçi ama bilemiyorum artık.

• Towa kullanıcısına yanıt

hocam arada 220 tl fark oluyor bu sebebten bile void ..

• web stoğu bitmiş

• Haplo kullanıcısına yanıt

Hocam haklısın bunlar iyi günlerimiz olabilir Türk lirası her geçen gün değer kaybediyor ve almak istediğimiz şeylerden giderek uzaklaşıyoruz, seçtiğimiz ürünlerden beklentilerimiz düşüyor ve daha kalitesiz ürünlere yöneliyoruz. Bu durumda hazır 430 vermişken 220 daha koyup adam akıllı sorunsuz bir kulaklık olan Blackshark v2 almak daha mantıklı bir tercih.

Void Elite hakkında bir sürü reklam videosu varken aynı zamanda kullanan kişiler tarafından belirtilen 2 ana sorun var: cızırtı problemi ve kulaklığın kafadan kayması. Birisi iCue yazılımını yüklemeyin cızırtı yapıyor falan yazmış. Ama Blackshark'ta ise durum tam tersi; Razer, Türkiye için çok reklam bütçesi ayırmadığından Youtube'da sadece inceleme videoları var ki bu kişiler Corsair'ınki gibi reklam amacıyla değil kendi deneyimlerini belirtiyor ve çeşitli forumlardan okuduğum kadarıyla sorunsuz tak-kullan bir kulaklık.

O kadar para verip böyle şeylerle uğraşmak insanın canını sıkar. Ben zaten öğrenciyim üniversitem yakında açılacak son senelerim artık. Şu aralar sıkı bir şekilde Rainbow 6 oynuyorum fakat üniversite açılınca arada bir iki el girip çıkarım. Hani kulaklık problemli çıkarsa zaten günde bir iki el için oyunu açıyorum, 430 lira verdiğim kulaklık kısacık oyun zevkimin içine ederse bende büyük hayal kırıklığı yaratır. Diğer bir yandan da 220 liralık fark var bilemiyorum gerçekten. Bizi bu hallere düşürenler utansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 19 Eylül 2021; 15:31:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Towa

Selam, Void için 500/100 indirim var sepette düşüyor 427'ye geliyor bu arada.

Ben de bugün Void'i sipariş geçecektim ama hangi videoya baksam kafada çok gevşek duruyor. Çok kararsızım. 400 lira baya güzel bi' rakam gerçi ama bilemiyorum artık.

He, sonradan gördüm kampanyayı ben. Gerçi birkaç gündür bakarken de fiyat 490 küsür bir şeydi hep, haftasonu gelince 500'ün üzerine çıktığını gördüm ya da o satıcı gitti başka satıcı geldi yerine bilmiyorum. Bir de itopya ile benzer fiyatlara gördüğüme büyük ihtimalle kampanyadan habersiz gidip itopya'dan alırdım, en azından yeri yurdu belli, garantilik durum olursa muhattap bulmak daha kolay olur diye düşünerekten ama bu kampanya çok iyiymiş. 427 lira gerçekten şahane bir rakam, hele ki daha iki ay önce milletin aynı ürüne 700-800 lira ödediğini göz önünde bulundurursak kaçmaz fırsat.

Hani 500'de 150 TL fark çok gelmemişti gözüme; o fark verilip Razer denenebilir gelmişti ama 430'da 220 TL fark neredeyse yarı yarıya pahalı oluyor. Bunu bilseydim birkaç defa daha düşünürdüm BlackShark almadan önce. Büyük ihtimalle de Void Elite RGB alır, hiç Razer kumarına girmezdim; iki ürün arasında %50'lik bir kalite farkı olduğunu sanmıyorum ki %50 fiyat farkı olsun. Daha önce de dediğim gibi ses kalitesini denemeden bilemeyiz, inceleme yapanlara güvenmemiz gerekiyor o konuda ama mikrofonunu başarılı bulmuştum ayrıca Void Elite'in yapısı çok daha sağlam, kırılmaz, premium bir görüntü veriyor ilk bakışta.

@AdRenaLime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 19 Eylül 2021; 17:29:40 >

• Hem razer hem de void den sipariş geçtim. Mevcutta cloud 2 kullanıyorum. Uzun süre kullanımda rahatsız ediyor. Ama ses ve mikrofon kalitesi çok başarılı tabii. Ürünler gelsin ufak bir karşılaştırma paylaşırım.
  • Ben Void siparişi geçtim artık nasip bakalım. Salı günü gelir büyük ihtimal deneriz.

• iyi oldu bitti de alamadık borca girmedik en azından

• Kulaklık ihtiyacınız varsa void elite alın gidin arkadaşlar. beyazı hepsiburadada 427, kırmızısı itopyada 400 + kargo şu anda. O fiyatlara alabileceğiniz en iyi kulaklıktır bence. Kafam büyük olmamasına rağmen void yeterli seviyede tutuyordu kafamı, gözlükle kullanmak için çok iyi. Razer ı da kendim kullanıyorum şu anda. Sol taraf bazı şarkılarda cızırtı yapıyor. Güya premium kulaklık alıyorsun 50 liralık kulaklığın yapmadığı cızırtıyı yapıyor. Yıl olmuş 2021... Razer yine kalitesini konuşturmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: DrTech

Hem razer hem de void den sipariş geçtim. Mevcutta cloud 2 kullanıyorum. Uzun süre kullanımda rahatsız ediyor. Ama ses ve mikrofon kalitesi çok başarılı tabii. Ürünler gelsin ufak bir karşılaştırma paylaşırım.

@DrTech Hocam ürünler geldi mi? Karşılaştırmanızı bekliyorum çünkü ben BlackShark V2'den pek memnun kalmadım. @Towa hocam senin cihaz geldiyse senin de görüşlerini almak isterim. BlackShark V2'yi iade edip Void Elite almayı düşünüyorum, o raddede sinirimi bozdu cihaz. Sorunları hemen sıralayım:

Öncelikle BlackShark V2'nin USB ses kartı çok kötü. Spatial sanal surround falan için USB'den bağlamaya ihtiyacımız var sanırım ama mikrofonun sesini düzeltilmeyecek seviyede bozuyor. Büyük ihtimalle de Discord ile uygulama arasında büyük bir sıkıntı var, sidetone'dan duyduğunuz kendi sesiniz ile Discord'dan duyulan ses aynı değil. Arkadaşlar ile saatlerce her türlü ayarı yaptık ve EQ frekansı ile tek tek oynamayı denedik ama sesteki o sanallığı gideremedik. Dediğim gibi, ben kendimi sidetone ile normal duyuyorum ama discorddan konuşunca sesim karşıya telsizden, radyodan konuşurmuş gibi gidiyor. 

Hiçbir ayar fayda etmeyince problemin mikrofonda olduğunu düşündük lâkin mikrofonu alıp benim eski headset'e (Turtle Beach Z60) taktığımda sesi çok temiz aldık; herhangi bir radyolaşma, sanallaşma olmadı seste. Bu sefer sesi berrak olan eski headset'i Razer'ın USB ses kartına taktım, yine aynı radyo efektini duyduk. Anladık ki problem ses kartı ile alakalı, mikrofondan değil. Eğer Razer'ın combo soketi Turtle Beach'in ses kartına uysaydı o ses kartını kullanacaktım ama Razer'ın soketi L şeklinde olduğu için oturmadı lâkin Turtle Beach'in uzun jack Razer'ın USB kartına uyuyor.

Arkadaşlar "sesin radyodan geliyor gibi" deyince Discord üzerinden kendimi dinleyeyim dedim; donanım ile yazılım arasında bir sıkıntı olduğunu da ilk o zaman anladım. Discord'dan "kendi mikrofonunu dinle" yapınca sesim kesik kesik geliyor ve ne dediğim anlaşılmıyor. Yani Discord bana kendi mikrofonumu dinletemiyor ama kanaldaki arkadaşlar beni rahat duyuyor, sadece "sesin tonu radyo gibi" diyorlar. Yine her türlü ayarı denedim, hem Razer Synapse üzerinden, hem Discord üzerinden, hem Windows üzerinden 6 saatten fazla sadece oturtuk ve ses ayarlarıyla uğraştık belki geçiririz diye ama geçmiyor. 

Daha sonra bir BlackShark V2 mikrofon test videosu gördüm; adam önce Razer'ın kendi USB aparatıyla bağlıyor ve ses kaydı alıyor; ardından ise USB apartı olmadan direkt olarak jacki anakarta bağlıyor ve sonuç geceyle gündüz gibi netti. Fakat benim MSI X470 Gaming Plus anakartımda kombo jack girişi yok o yüzden USB aparatı olmadan bağlayamıyorum. Bugün 36 TL'ye uGreen'in kombo jack ayırıcısını sipariş verdim. Gelince onu da göreceğim düzeltecek mi düzeltmeyecek mi; ama düzeltse bile Razer Synapse ve THX Spatial olayını kullanamayacağız anlamına geliyor.

Bir diğer sorun yine Discord üzerinde. Eğer ki discordda arkadaşlarınızla konuşurken bir yandan da oyun oynuyorsunuz diyelim; hem sizin sesiniz hem karşının sesi kesik kesik gelmeye başlıyor. Hatta yalnızca discord değil, Razer Synapse üzerindeki sidetone açık ise kendi mikrofon sesinizin nasıl kesildiğini, kulaklıkla arasındaki bağlantının birçok defa kopupu kopup geldiğini duyabiliyorsunuz. Yalnızca oyun oynarken değil, browser açıp site yüklerken de aynı kesintiler ve cızırtılar yaşanıyor. Oyundan tamamen çıkınca ses kesilmeleri gidiyor, Discord bağlantısı düzeliyor.

Bir başka videoda "VoiceMeeter Banana" kullanmayı tavsiye etmişler; birkaç farklı tutorial izledim, her biri input ve outputları ayrı ayarlıyor, Windows üzerinden de input ve output'u farklı seçiyordu. Tutorialler farklı olmasına karşın uzun uğraşlar sonucunda birini uyguladım. Öğle vakti arkadaşla kısa bir deneme yaptık "daha iyi" dedi ama uzun kullanım testinde nasıl olur bilmiyorum. Diğer programlar ve oyunlar yine kesinti yapar mı yapmaz mı bugün göreceğim.

Ama şöyle de bir problem var, böyle sanal input ve outputlar oluşturunca mikrofondaki radyo tonu veren sesi düzeltebiliyoruz düzeltmesine ama Razer Synapse ve THX Spatial 7.1 olmadan kullanmanın da pek anlamı kalmıyor; çıkış sesim olmuş "VoiceMeeter Input VAIO"; giriş sesim olmuş "VoiceMeeter Aux Output". Neden BlackShark V2 aldık ki o zaman? Ses kalitesinden emin olduğumuz, stüdyo kalitesinde sağlam bir stereo kulaklık alıp bir de nispeten ucuz bir kondenser mikrofona VoiceMeeter ayarı çeker çıkardık işin içinden. Sonuçta BlackShark'a verdiğimiz paranın içinde mikrofon maliyeti de var, Razer USB ses kartı maliyeti de var. Kullanmadığımız özelliğe para vermiş gibi olduk.

İşte bende durumlar böyle. Şimdilik THX Spatial'i kapadım, mikrofon için VoiceMeeter kullanıyorum, satın aldığım splitterin gelmesini bekliyorum. Splitter gelince direkt anakarta bağlayabileceğim kulaklığı; mikrofon problemini düzelteceğini düşünüyorum ama dediğim gibi THX 7.1 falan iptal olacak. Hani, şey de yapabileceğimi sanmıyorum; öyle bir splitter olsun ki kulaklık çıkışını USB üzerinden alayım, mikrofon girişini anakarttan gireyim; imkansız değil mi?

Bu arada kulaklığın sesi çok iyi ve ağırlığı, konforu, yastıkları falan da güzel. Oyunlarda daha önce fark etmediğim sesleri duymaya başladım ama mikrofon tarafı rezalet işte. Belki nispeten daha ucuza mikrofonsuz ve ses kartsız bir kulaklık alsam yine bu kalitede sese erişebilirdim diye düşünmeden edemiyorum. Sonuçta MSI X470 Gaming Plus'ın onboard ses kartı, silgi boyutundaki bir USB ses kartından daha iyidir diye düşünüyorum.

Şu bir iki gün biraz daha deneyeyim; o arada siz de Void Elite hakkındaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. N11'in 100 lira indirim kampanyası bitmiş bitmesine ama sonuçta Void Elite daha uygun fiyatlı bir kulaklık; aradaki 200 küsür lira fiyat farkıyla eminim güzel sesli kondenser mikrofonlar vardır; hatta Void Elite'in ses kartı kaliteli, mikrofon tonları temiz, net ve ses düzeyi de yüksekse zaten ekstra mikrofona ihtiyaç duymayacağım demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 22 Eylül 2021; 20:27:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.