Şimdi Ara

Rc araba devre yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Metroda kampanya vardı yılbaşında 80 tl ye rc yazan 7.2 volt 600 mah lik pille çalışan bir ferrari aldım.Az önce batarya bitince yanan ışkları sökeyim batarya uzasın dedim ama dayanamayıp 7.2 volt 9 adaptörden bişey olmaz deyip cahillikle adaptörü bağladım.Arabın devrede bişeyler yandı ama ne yandı anlamadım.Ön tekerlekler sağa sola dönüyor ama arka tekerlekler çalışmıyor.Motoru kontrol ettim çalışıyor(arka teker motoru)Resimlerini ve nereye taktığımı işaretliyorum.Yardım ederseniz sevinirim.

Rc araba devre yanması

Rc araba devre yanması

Rc araba devre yanması

Rc araba devre yanması

Rc araba devre yanması

Rc araba devre yanması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8020_r31s -- 15 Ocak 2012; 13:09:12 >

• Resimlere bakarak arızanın neresinde olduğunu anlamak zor. Önce entegrenin datasheet ine bakın kaç v destekliyor maksimum. Eğer verdiğiniz 9 v den fazlası ile çalışıyorsa yanmamış demektir. Resimde sağ tarafta 3 bacakli 4 tane transistör var onları kontrol edin büyük ihtimal sorun onlardadır. Kontrol edemiyorsanız ve eliniz de biraz yatıyorsa bu işlere entegre hariç diğer bütün elemanları değiştirin garanti olsun diye
  • Demek istediğinizi anladım.Açık elektronikçi bulsam tamire götüreceğim.Peki bilgisayar ramircisi biri anlar mı bundan?
  • Devrenin üzerinde rx 8202 rev:01 yazıyor bu bir işe yarar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8020_r31s

Demek istediğinizi anladım.Açık elektronikçi bulsam tamire götüreceğim.Peki bilgisayar ramircisi biri anlar mı bundan?

Bilgisayar tamircileri genelde pek elektronikten anlamıyorlar onlar sadece arıza yapmış parçayı değiştiriyorlar o kadar. Televizyoncuya götürseniz daha iyi olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8020_r31s

Devrenin üzerinde rx 8202 rev:01 yazıyor bu bir işe yarar mı?
    Edit. Sizi gücü batarya girişine verdi zannettim siz direk motora vermişsiniz batarya girişine verseydiniz belki çalışırdı ama motora verdiğinizden akım karta tersine girmiş dediğim gibi sorun transistörlerdedir büyük ihtimal... Enerji verdiğiniz kabloların karttaki yollarını izleyerek sorunun hangi elemanlarda olduğunu bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfr+10 -- 15 Ocak 2012; 13:52:23 >
  • Yardımlarınız için sağolun.1-2 saat önce tv tamircisi baktı yanmış bişry yok çip yanmış olabilir dedi.Bende burda yakıtlı model araba satan biyer vardı oraya bıraktım yarın çalışanlar bakar haber veririm dedi.Arabayıda eşim hediye almıştı bozduğumu söyleyince kendi daha çok bozuldu:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Corsa D Akü İkaz Lambası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyük ihtimalle H köprü transistörleri arızalanmıştır genelde 8550 kullanıyor aynısı benimde başıma geldi karta direkt enerji verdim ancak devre 2 farklı voltajla çalışıyormuş yani biri 12v diğeri 7.2v idi ön motor(direksiyon) sürücü transistörler görsel olarak sorunsuzdu multimetre ile ölçüm yaptım sorunluydu. sağa sola dönmüyor sadece ileri geri yapıyordu ön motoru süren transistörleri değiştirdim sorun çözülmüştü.
  • Evet tamire bırakmadan önce bakmıştım 8550 takılıydı.Yarın almaya gidince belli olur artık.Birde şu beyaz kutular varya 2 tane,tv tamircisi yerlerini değiştirdi bu sorun yaratırmı?Yoksa 2 side aynı özellikte bişeymi?
  • Ikisi de aynıdır büyük ihtimal sorun yaratmaz.
  • Tamirci bugün bakmış.Model araba satan biyerdi.Bir tane 3 ayaklı 8550 1 tane de direnç bozulmuş.Bunları 1 hafta zaman ver bakayım bulabilirsem yaparım tahmini 10 tl arası tutar dedi.
  • bendede aynı devreye sahip bir araba var bende led labla bağlamak için kurcalarken kısa devre yaptırdım araba geriye gidiyor sağa sola dönüyor ama ileri gitmiyor.roleyi kabloyla çalıştırınca ileri gidiyor.sebebini asla bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThKrkmz!

bendede aynı devreye sahip bir araba var bende led labla bağlamak için kurcalarken kısa devre yaptırdım araba geriye gidiyor sağa sola dönüyor ama ileri gitmiyor.roleyi kabloyla çalıştırınca ileri gidiyor.sebebini asla bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...

Röleyi kontrol eden transistör(yada transistörlerde) sorun vardır ,multimetre ile ölçüp bulunabilir değiştirince çalışacaktır
  • kendi çapımda kontrol etmeye çalıştım ama tam anlamadımher seferinde ibre hareket ediyordu cünki.yardımcı olabilirseniz kontrol konusunda sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.