Şimdi Ara

Rc araçları hakkında yardıma ihtiyacım var...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle bir elektrikli tamiya model rc almak istiyorum.Fakat kararsızım.Ve bu konuda çömezim...

Daha önce kendi arabama modifiye yaptım fakat bunlar hakkında bilgim olmadığı için kararsız kaldım.

Forumda incelediğim kadarı ile arkadaşlarımızın çoğu tamiya kullanıcısı.

Bu araçlar hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Bende size bu araçların gerçeklerini nasıl modifiye edebileceğiniz konusunda seve seve yardımcı olurum.

Pro. bir driftçiyim...İst/Y.bosnada oturuyorum.Yakın olan arkadaşlara itina ile yardımcı olurum.

Ama lütfen bu araçlar hakkında yardım edin....

• "Yardım ederseniz bende size yardım ederim" zihniyetinde isen bu foruma bir daha uğrama lütfen.

Tamiya Rc Model hakkında neleri merak ediyorsun ? Ne anlatalım sana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhany -- 20 Haziran 2007; 22:34:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

"Yardım ederseniz bende size yardım ederim" zihniyetinde isen bu foruma bir daha uğrama lütfen.

Tamiya Rc Model hakkında neleri merak ediyorsun ? Ne anlatalım sana ?

ben yazıdan öyle bi düşünce sezemedim ama neyse...

Tamiyanın modeller tt-01 den başlıyo...
    Yeni başlıyacaksan senin için en iyi model o...

Şart aktarmalı sistemi var. hertürlü modifye ve yedek parçası bulunuyo. ayrıca tt-01d olarak satılan drift modelleri var.

Ama yeni başlıyacaksan tt01 weya tt01d senin için ideal model.
    ta03 var bunu yanında. Ama eski bi şase. tr de yedek parçalarını bulman zor...
    ta05 var. Daha profesyonel bi şase. Kayış aktarmalı. Pistte vb. çok daha performanslı ama normal yolda küçük taşlar kayış sisteminin içine kaçacağı için daha çok hasar meydana gelir. DAha pahalıdır parçalraı. Sürekli kayış ve dişlileri eskir. Değiştirmek için uğraşırısın...

O yüzden bence tt01 çok iyi bi mdoel...

• arkadaşlar çncelikle özür diliyorum sizlerden beni yanlış anladınız ben paylaşım için buradayım...

Sizlere kazandırabileceğim bilgiler vardır muhakkak....

Sizlerinde bana kazandıracağı bilgiler var...

Benim öncelikle öğrenmek istediğim şey bu parçaları kendim gidip alabileceğim yerler varmı...

Çünkü bu aletlere aşırı bir meakım vardı ve bu konuda yeni olduğum için tavsiye istiyorum...

Ben alacağım rc model ile drift yapmayı planlıyorum....Yakıtlı olanları drift için önermiyorlar...Motorun devir turunda aşırı ısınması sonucu yanma riski filan varmış...

Bende elektrikli bi model düşünüyorum....iyi bir motoru olacak ve bunu daha sonra modifiye edebilmeyim...

Sizler tamiya tt01 d öneriyorsunuz....

peki bir internette adres verebilirmisiniz...

tower yurt dışı oldugu için güvenmiyorum açıkçası...

ve dediğim gibi türkiyede bunları satan adresler varmı...

gerceği ile drift yapmak hakikaten zevkli bunlardaki duygu daha iyi olacak diye düşünüyorum...

• www.rcteamgo.com/shop var
    www.mmyhobby.com var(bu tamiyanın tr distribitörü)
    www.modelizmo.com var. (bu mmyhobby den alıp satıyomuş)

Bunlar benim genellikle doşatığım siteler.
    Rcteamgo nun hisarüstünde mağzası da var elden alabileceğin...
  • toffie arkadaşım çok teşekkürler....

peki bu araçların şarjılı kullanımı maksimum kac dakika?

elektriklisi en fazla kac km yapabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cardanadam

toffie arkadaşım çok teşekkürler....

peki bu araçların şarjılı kullanımı maksimum kac dakika?

elektriklisi en fazla kac km yapabilir...

selam tekrar
    hocam forumda yeni mesaj yok diye bakmamıştım göremmeişin mesajını....

BU setlerin içine pil daahil değil. O yüzden pilin amper değerine göre kullanım süresi değişiyo. Ama açıkçası ucuz bi pille çok kullanabileceğini tahmin etmiyorum... EN fazla 10-15 dk...

Hız olarak da motora bağlı. MOtorların Turn aıysına göre değişir. EN hızlı motorlar 7 turn dür fakt prof. motorlardır.
    O yüzden 10T ve üzeri motorları kullanmanı öneriyolar (iyice geliştirdikten sonra kendini) ama drift yapıcaksan sen tork ağırlıklı ve devir sayısı düşük olan motorlar almalısın.

hız olarak iyi bi motorla 100km hızını geçersin ama arabanın kontrolü zorlaşır ve hız için bakıyosan nitrolu modellere bakmalısın bence...
    Hem pil derdi yok. Yakıt bittikçe doldurur gazlarsın. Pilleri şarj ve deşarj etmekten sürekli eskiyecek ve yeni pil alman gerekicek. Buda yakıt masrafını karşılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende nitrolu modelleri araştırdım fakat çok sağlıklı deil...

o yüzden pilli olanlarını tercih ettim...

desene pil ile uzun süre kullanım yok...

Fakat benzinlidede sağlıklı drift yapılamıyor...

muhakkak bi çaresi vardır...

aslında 1/5 modellerinin eletrikli olanı olsaydı elimde o tür bir araca yetecek kadar bir akü var...

hayabusadan sökmüştüm...

ama yanılmıyorsam 1/5 modellerininde eletriklisi yok...

sadece nitrolu modeli var...

olmadı nitrolu bir araç motorunun ısınma olayı için azot püskürten bir sistem ve daha iyi drift daha iyi performans...
  • quote:

bende nitrolu modelleri araştırdım fakat çok sağlıklı deil...

o yüzden pilli olanlarını tercih ettim...

desene pil ile uzun süre kullanım yok...

Fakat benzinlidede sağlıklı drift yapılamıyor...

muhakkak bi çaresi vardır...

aslında 1/5 modellerinin eletrikli olanı olsaydı elimde o tür bir araca yetecek kadar bir akü var...

hayabusadan sökmüştüm...

ama yanılmıyorsam 1/5 modellerininde eletriklisi yok...

sadece nitrolu modeli var...

olmadı nitrolu bir araç motorunun ısınma olayı için azot püskürten bir sistem ve daha iyi drift daha iyi performans...

1/5 araçlar nitrolu değil benzinli.
    Normal araba benzininyle çalışıyo.

1/10 nitroyla drift de yapılır. Ama motor çok ısınacağı için eskir ve ömrü çabuk biter.
    Eğer 5dk drift yapıp durup motoru soğutacaksan bence sorun olacağını sanmıyorum. Yoksa iyi pillere çok para vermen lazım. Yarış pilleri çok pahalı. Uzun süre kullnaıma izin verenler...

• işte sorun da orada nitrolu araçların motorunun drift sonunda ister istemez ısı ile birlikte zorlanması ömrünü çok kısaltıyor.

aynı sorun otomobiller için geçerlidir.onlardaki aşınmayı önlemek için özel magnatec yağlar vardır sürtünme kat sayısını azaltmak için ve silindir blok ve piston sistemini tamammen daha iyi alaşımla yapılmış ve kolay kolay ısınmayan metal kullanılır ve eksantrik milini de dereceli yaparsın aracının torque yükselir ve daha iyi bir çekiş gücü elde edersin...

ama tabiikii aynı şeyi buaraca yapmak mümkün değil...

şimdilik bir tane nikko 206 wrc var 1/10 onunla takılıyorum...lastik lerini plexiglass kaplattım tam bi drift arabası ama motor güçsüz kalıyor....

yeni daha fazla turn sayılı bir motor takmayı düşünüyorum...ama aracın merkez ağırlığı piller den dolayı çok ağır...

eğer tavsiye edebileceğin başka şeyler varsa görüşlerini seve seve değerlendirebilirim...

Buarada Toffieboi yardımların için çok teşekkürler...

• quote:

işte sorun da orada nitrolu araçların motorunun drift sonunda ister istemez ısı ile birlikte zorlanması ömrünü çok kısaltıyor.

aynı sorun otomobiller için geçerlidir.onlardaki aşınmayı önlemek için özel magnatec yağlar vardır sürtünme kat sayısını azaltmak için ve silindir blok ve piston sistemini tamammen daha iyi alaşımla yapılmış ve kolay kolay ısınmayan metal kullanılır ve eksantrik milini de dereceli yaparsın aracının torque yükselir ve daha iyi bir çekiş gücü elde edersin...

ama tabiikii aynı şeyi buaraca yapmak mümkün değil...

şimdilik bir tane nikko 206 wrc var 1/10 onunla takılıyorum...lastik lerini plexiglass kaplattım tam bi drift arabası ama motor güçsüz kalıyor....

yeni daha fazla turn sayılı bir motor takmayı düşünüyorum...ama aracın merkez ağırlığı piller den dolayı çok ağır...

eğer tavsiye edebileceğin başka şeyler varsa görüşlerini seve seve değerlendirebilirim...

Buarada Toffieboi yardımların için çok teşekkürler...

önemli değil. Valla herkese yardım ediyorum da bi kendime yardım edemedim. Bizimkiler aldırtmıyo araba: sinir oldum walla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.