Şimdi Ara

RC Yapım Aşaması LR Defender 90 - Motor Düzeni Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarın power supplylerinden yapmaya çalıştıgım araç için uzaktan kumandali araba devresi yapmak istiyorum elektronik bilgim zayıftır , ama arastirdigim kadariyla yapmak istedigin 6 kanallı bir kumanda alıcı vericisi ne tür malzemeler almam lazım bana tek tek anlatacak olan olursa sevinirim entegre bobin her neyse arac tahmini 1-2 kilo arasi degisek gibi görünüyor bunu kaldirabilecek bi motor düşünürseniz sevinirim ayrıca ön düzen için servo motor olmasını istiyorum acılı bir sekilde dönsün ileri geri sag sol ekstra motor gücü bide isıklar icin 6 kanal yeter diye dusunuyorum eger çin malı 20 tl ye bir oyuncak alıp onu kullanabilceksem daha ucuza mal olcaksa oyle de yaparım ama o oyuncakda bu agırlıkda bi arabayi heral götürmez diye düşünüyorum simdiden teşekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fidelugur -- 31 Temmuz 2012; 23:07:38 >

• Elinde malzeme olması lazım ve o malzemeleri kesip şekil verecek aletler olması lazım. Kumanda, motor, servo, esc ve batarya lazım. Bunlara uygun şaft, tekerlek ve çark lazım. Bunların maliyeti de 1000 lirayı geçer ki bunları alsan bile tecrübesiz birinin rc araç yapması imkansız gibi bir şeydir. Sana tavsiyem 300-400 liraya hazır bir rc araç al daha sonra öğrendikçe üstünde modifiye yaparsın.
  • Arkadaşın şevkini kırmayın o kadar da maliyetli olmuyor. Sadece direksiyon biraz uğraştırır ama sacı bu kadar şekillendirdiğine göre direksiyondada pek problem olmaz. Olmadı oyuncak araba alıp direksiyon sistemini monte edebilirsin fakat araba ağır olduğu için direksiyonu rahat dönmez yada giderken stabil olmama sorunu olabiliyor. Onun için oraya bir serve taksan daha yaralı olur. Bide tavsiyem motorların piliyle kumanda devresinin pilini ayrı tutman ben geçmişte yaptığım arabada en çok o sorunu yaşamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Elinde malzeme olması lazım ve o malzemeleri kesip şekil verecek aletler olması lazım. Kumanda, motor, servo, esc ve batarya lazım. Bunlara uygun şaft, tekerlek ve çark lazım. Bunların maliyeti de 1000 lirayı geçer ki bunları alsan bile tecrübesiz birinin rc araç yapması imkansız gibi bir şeydir. Sana tavsiyem 300-400 liraya hazır bir rc araç al daha sonra öğrendikçe üstünde modifiye yaparsın.

Sen uyma hocam bunlara sana tavsiyem ilk başta 100 liraya kadar araçlara bak bunların servo motor esc lerini kullanırsın olmadı hobby king var.1000 ne ya 400 liraya benzinli araç var. Bende oyuncak arabama hobby kingten 24 mm motor ve pil getiricem mesela.

Aklına takılan bir şey olursa sorarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: refsak

quote:

Elinde malzeme olması lazım ve o malzemeleri kesip şekil verecek aletler olması lazım. Kumanda, motor, servo, esc ve batarya lazım. Bunlara uygun şaft, tekerlek ve çark lazım. Bunların maliyeti de 1000 lirayı geçer ki bunları alsan bile tecrübesiz birinin rc araç yapması imkansız gibi bir şeydir. Sana tavsiyem 300-400 liraya hazır bir rc araç al daha sonra öğrendikçe üstünde modifiye yaparsın.

Sen uyma hocam bunlara sana tavsiyem ilk başta 100 liraya kadar araçlara bak bunların servo motor esc lerini kullanırsın olmadı hobby king var.1000 ne ya 400 liraya benzinli araç var. Bende oyuncak arabama hobby kingten 24 mm motor ve pil getiricem mesela.

Aklına takılan bir şey olursa sorarsın

100 liralık aracın içindeki motorla 1-2 kilo aracı mı yürüteceksin? Ben adama o 1-2 kiloluk rc aracı yürütmesi için 1000 liradan fazla masraf yapması gerektiğini söyledim ve bunun mantıklı olmayacağını onun için de 300-400 liraya rtr araç almasını belirttim. Seninki gibi oyuncak araba değil de rc araç almak istiyorsa 400 lirayı gözden çıkartıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: HeraklesTr

Arkadaşın şevkini kırmayın o kadar da maliyetli olmuyor. Sadece direksiyon biraz uğraştırır ama sacı bu kadar şekillendirdiğine göre direksiyondada pek problem olmaz. Olmadı oyuncak araba alıp direksiyon sistemini monte edebilirsin fakat araba ağır olduğu için direksiyonu rahat dönmez yada giderken stabil olmama sorunu olabiliyor. Onun için oraya bir serve taksan daha yaralı olur. Bide tavsiyem motorların piliyle kumanda devresinin pilini ayrı tutman ben geçmişte yaptığım arabada en çok o sorunu yaşamıştım.

Amacım şevk kırmak değil ben gerçekleri söyledim. Böyle sıfırdan rc araç yapmak için yılların tecrübesi ve bol miktarda malzeme gerekiyor. Konuyu açan 1-2 kiloluk bir araçtan ve 6 kanallı kumandadan bahsediyor, öyle oyuncak arabanın içindekilerle yapılacak türden değil. Herşeyi ayrı ayrı alması gerekiyor ve bunun maliyeti 1000 lirayı çok rahat geçer. Tabi halıda bile gidemeyen bir oyuncak yapmak istiyorsa orasını bilemem

• yok hocam hızlı olmasını istemiyorum zaten 2 tane hizi olsa yeter bi orta derece bide ekstra güç gibi olsa yeter ama oyle kumda felan gitsin hani çok güçsüz olmasın isterim , bide kumandada ileri geri sag sol bide bi tus olsa farlari yaksa felan yeter artarda bile bana bi ara elektronikcilere gidip hazir devre varmi yada yaparlarmi diye ogrenecem zaten oyle bise olursa denicem bilgi verdiginiz icin cok sagolun bide hobby king dediginiz siteye pek guvenemiyorum sonucta yurtdisindan gelmesi felan para bosa gitmesin isterim normalde online alisveris cok yaparim ama yurtdisindan hic almamistim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En kötü kumanda bile 150 liradan başlıyor gerisini sen hesapla. Senin yerinde olsam bu link teki gibi bir araç alırdım
  • quote:

En kötü kumanda bile 150 liradan başlıyor gerisini sen hesapla. Senin yerinde olsam bu link teki gibi bir araç alırdım

Kumandayı ve devreyi dışarıdan alamaya gerek yok. Zaten çok uğraştırıcı bir devre de değil daha önce böyle bir araba yaptım herşeyini kendim yapmıştım hatta konusu da var buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_51565265/mpage_1/f_/key_HeraklesTr//tm.htm#51650333

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaşlı Coni -- 8 Ağustos 2012; 3:52:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HeraklesTr

quote:

En kötü kumanda bile 150 liradan başlıyor gerisini sen hesapla. Senin yerinde olsam bu link teki gibi bir araç alırdım

Kumandayı ve devreyi dışarıdan alamaya gerek yok. Zaten çok uğraştırıcı bir devre de değil daha önce böyle bir araba yaptım herşeyini kendim yapmıştım hatta konusu da var buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_51565265/mpage_1/f_/key_HeraklesTr//tm.htm#51650333

Konu sahibi böyle bir şey yapmak istiyorsa bana daha söz düşmez

• ben sana 350-400 arası kumandası dahil benzinli araç bulurum hoca,sahibindene baktınmı hiç elinden iş geliyor onun parçalarını buna takacaksın

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-rc-model-benzinli-1-8-motor-96071432/detay

Buyur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refsak -- 10 Ağustos 2012; 11:50:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.