Şimdi Ara

RCA olmazsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar teyp alacam fakat öyle üst model alacak param yok. Bazı modellerde RCA yokmuş, tam olarak ne işe yarar bu RCA? RCA olmayan bi teybe ilerde subwoofer anfi falan bağlayamaz mıyım? yani rca'sız teyp alınmaz mı?

Bir de bazı teyplerde DAC yok. Bu DAC sesin kalitesine ciddi bir etki eder mi? Mesela DAC olmayan bi JVC (nispeten) kötü mü ses verir?

şimdiden teşekkürler..

• rca dediğimiz teybin amfilere göderdiği ses sinyalinin bağlantısıdır. Bu ses sinyali çok zayıftır hoparlörü sürecek seviyede değildir. Amfiler bu seviyedeki ses sinyalini alır yükseltir ve hoparlörlere verirler. rca sız teyp alırsanız amfiye bağlamak durumunda kalırsanız teybin hoparlör çıkışlarına çevrici denilen hoparlör çıkış sesini rca lardaki ses seviyesine indiren cihaz gerekir. Ancak piyasadaki birçok ucuz teyibte bile rca çıkışı vardır.
    ikincisi, DAC ın açılımı Digital Analog Converter dir. dijital sinyallerin analog sinyallere çeviren elektronik devredir. Buradaki Analog sinyal, hoparlörlere giden sinyal türüdür .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audiocu -- 31 Ocak 2008; 23:03:16 >
  • Yani RCA olmazsa olmaz bi olay değil. Şimdi de DAC olayına takıldım sizce almışken DAC olan bir ürün mü alınmalı? Mesela jvc kd-891r modelinde dac yok sanırım, dac olan bi modele göre daha mı kötü ses verir?

pioneer 2950
    jvc kd-891r (bu eski bi model galiba)

hangisini tercih ederdiniz?
  • DAC benim bildiğim dijital ortamdan ses çalan teypte zaten olan bir özellik,yani mp3 çalıyorsa bu ünite zaten gerekli olması lazım.Yani doğru biliyorsam bu özellik ufacık bir mp3 çalarda bile vardır.

JVC modeli mp3 çalıyor,dolayısıyla bu takılmanız gereken bir özellik olmasa gerek.
  • bahsettigin ürünlerde rca var
  • bende birşey sormak istiyorum pioneer deh2900 mp3 çalar alıcam 1tane rca çıkışı var buna ilerde subwoofer bağlamak için illa ayrıyetten bir subwoofer çıkışı ve radyoda subwoofer kontrolü falan olması gereklimi yoksa rca ya takacağımız anfinin çıkışını subwoofera vermek subun bass vermesi için yeterlimi???
  • yeter fakat sub tek basına yönetemezsin 2900 alıcagın fiyatı belirtirsen baska önerilerde buluna biliriz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo en iyi nasıl bağlanır ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kocaman86

yeter fakat sub tek basına yönetemezsin 2900 alıcagın fiyatı belirtirsen baska önerilerde buluna biliriz

nasıl yani yani subwooferde kolonlarla birliktemi çalışır yani subun sesi tek başına açılamaz demek istedin heralde öyleyse benim için önemi yok ben 2900 ü alıcam galiba teknosada şuan kampanya var fiyatı 199 ytl olmuş
  • 240 ytl ye 6950 de alabilirsin aslında 200 ytl ye 5950 de olabilir tabi bunlar spot oldukları için garantileri yok karar senin tabiki sonuçta kullanıcak kisi sensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaman86 -- 4 Şubat 2008; 14:37:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kocaman86

240 ytl ye 6950 de alabilirsin aslında 200 ytl ye 5950 de olabilir tabi bunlar spot oldukları için garantileri yok karar senin tabiki sonuçta kullanıcak kisi sensin

sağol bana 2900 yeter olmuşken garantili olsun hemde zaten onları tekirdağda bulamam teknosadan almam gerek 2900 de 199yl ye indi onu alıcam galiba
  • hayırlı olsun demek düser bize ozaman
  • Hayırlı olsun diyelim.

Arkadaşın dediği gibi,hem ayrı bas kontrolü yapamazsın,hem de çıkış tek olduğu için diğer dört hoparlörü teypten verirsin,amfi+komponent kullanmak için ya hoparlör düzeyi girişli bir amfi kullanıp teyp çıkışından amfiye giriş verip komponent takacaksın,ya da hoparlör çıkışını rca düzeyine indiren cihzlardan kullanacaksın.Teybin kendi çıkışları ile tek bir orta düzey sub yeter diyorsan uygundur,zaten teyp çıkışı ile birlikte güçlü bas kullanırsan bastan boğulur araba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Hayırlı olsun diyelim.

Arkadaşın dediği gibi,hem ayrı bas kontrolü yapamazsın,hem de çıkış tek olduğu için diğer dört hoparlörü teypten verirsin,amfi+komponent kullanmak için ya hoparlör düzeyi girişli bir amfi kullanıp teyp çıkışından amfiye giriş verip komponent takacaksın,ya da hoparlör çıkışını rca düzeyine indiren cihzlardan kullanacaksın.Teybin kendi çıkışları ile tek bir orta düzey sub yeter diyorsan uygundur,zaten teyp çıkışı ile birlikte güçlü bas kullanırsan bastan boğulur araba.

çok sağolun arkadaşlar peki şöyle yapsam olurmu diyelim 2 çıkışlı bi anfi aldım bunu 2900 deki rca ya bağladım anfinin çıkışının birini subwoofera diğerini componente bağlasam olmazmı yada kaliteli olurmu yani component ve subu aynı anfiyle bir rca dan besleyemezmiyiz

• 4 cıkıslı bir amfi kullanırsın fakat bası ayrı olarak kontrol altında tutamazsın amfinin bas kontrolü yok ise oda 5&6 kanal anfi lerde olur.4kanallı amfi ile 1 takım comp ve 1 bası beslerlersin amfi desteklerse 2takım comp bile beslersin fakat bası ayrı basına anaüniteden kontrol edemezsiniz.
  • arkadaşlar yanılıyorsunuz. pioneer teyplerin tam özelliklerini bilmiyorsunuz anlaşılan. adamlar teybe HPF\LPF özelliği koymuş. bu özellik sayesınde teybın isterse 1 rca sı olsun bas ve sesleri ayrı ayrı kontraol edebiliyorsunuz. mesela LPF yi açınca hem ses hem de baslar fullenıyor seste, HPF yi açınca sadece ses ve tiz sesler çıkıyor, bas ses çıkmıyor.
  • İşte o özellik 2900'de yok,herhangi bir yerde de yazmıyor,menülerin altını üstüne getirdim,teypte de yok.Zaten mesele filtre meselesi değil,çıkış tek olduktan sonra filtreye gerek yok,amfilerin üzerinde zaten filtre oluyor,bas süreceksen amfideki filtreyi etkin hale getiriyorsun,teybe gerek kalmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Hayırlı olsun diyelim.

çok sağolun arkadaşlar peki şöyle yapsam olurmu diyelim 2 çıkışlı bi anfi aldım bunu 2900 deki rca ya bağladım anfinin çıkışının birini subwoofera diğerini componente bağlasam olmazmı yada kaliteli olurmu yani component ve subu aynı anfiyle bir rca dan besleyemezmiyiz

Bir rca'dan sub ile comp'u birlikte besleyemezsin,çünkü tek rca'da sadece sağ sol çıkış olur,bu durumda bir sub ile bir tek mono komponent koymak durumunda kalırsın,yani örneğin sol çıkışı woofer'a sağ çıkışı komponente verirsin ve saçma bir uygulama olur.Ama iki kanallı amfiden iki sub'a çıkış verebilirsin,ama o zaten senin sistemde gereksiz olacak.

Ama rca çıkış çoklanırsa dediğin dört kanal amfiyle olur,ama tabi oto sistemlerinde böyle çoklanabiliyor mu,ya da oluyorsa kalite nasıl oluyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 5 Şubat 2008; 2:56:37 >

• rca cıkısını çoklucak bu sekilde 2sağ 2 sol çıkıs olucak zaten 4 kanallı amfiye 4(2sağ 2sol) kanal giris yapmanız gerekir
  • hepinize çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar çok sağolun kafamdam hiçbir soru işareti kalmadı işte bu forumu bu yüzden çok seviyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.