Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adamların net tavrı var ücretsiz çıkarılmalıydı baştan gerek yok acıtasyona
    bağış linki koyulur bitiverirdi olay
  • Bu ne abi foruma giriyorum çıkıyorum bu olay...

Şöyle bir baktım tarafsız gözle, yani rockstar ın haberi olmadan ticari amaçla yapılan bir yama gibi gözüküyor. Yani o kadar üniversite öğrencisi körü körüne nasıl böyle bir işe girişti hayret.

Üstde arkadaşın da dediği gibi. Yamayı ücretsiz yapıp tip linki koyulsaydı bunlar olmazdı herhalde.

Bu yapılan olay şeye benziyor... Başkasının büyük bahçeli bir evi var adamın rızası olmadan bahçeye meyve ağacı dikip sonra meyveleri toplayıp satmaya benziyor.

Yazık olmuş yani o kadar emeğe, azcık ileri görüşlü olan biri çıksaydı keşke aranızdan.
  • bende bir şeyler yazayım eksik kalmayayım game pas 50 tl derken 30 tl ve olaylar sürdü gitti.. hiçbiri farket mez yama en baştan 10 tl de satışa çıksaydı birileri çıkar neden ücretsiz değil derdi kesin birileri şikayet ederdi ne yazıkkı insanlar bu hale geldi birde bağış konusu var youturbelerden biri bu konu hakkında konuşurken başka bir oyunda bağış sistemi yapmışlar falanca ceviri grubu sadece 1 kişi bağışta bulunmuş bu devamlı ingizce öğrenin diyenlerden de hiç bahsetmiyorum zaten ana dilin gibi ingilizce bilsen dahi kendi dilinde oynaman hazzı başka olur burda kaybeden 2 grup kaybetti benim gibi yamayı bekleyenler birde yamayı yapan grup emekleri boşa gitti tabiki sonradan yayınlma şansları olmazsa
  • Rockstar'ın bu olayla ilgili hiçbir bilgisi bile yoktur. Adamlar ülkeyi sallamıyor diye cesaretle senaryo yazıyo herifler ve bunu hala yiyorlar
  • jürklopp kullanıcısına yanıt
    Bence ücretsiz çıkmamalıydı eğer süreklilik, düzen istiyorsak ayrıca iyi çevirilmiş türkçe yamalar görmek istiyorsak bu iş para ile olur. İllaki gönüllü yapanı var ama bunu 1 yapar 2 yapar 3. De artık yeter der beni ilgilendirmez der veya bir sorumluluğu olmadığı için kalitesiz bir iş çıkabilir ortaya o yüzden ücretli olmasını tercih ediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zeoce kullanıcısına yanıt
    hocam çok büyük emek var ama rockstarın politikası sonuçta
    en iyisi bağış bölümü açmaktı en baştan bence
  • jürklopp kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ingilizce bildiğim için oyunu çoktan bitirdim forumda gezerken bu başlıklar çok açıldıpı için fikrimi belirtiyorum yani kesin bir şey değil. Rockstarın politikası demişsiniz ama benim bildiğim kadarıyla böyle bir şeye tockstar karışmıyor hatta patreon da gta5 veya rdr2 ye yama yapıp bunu satılığa çıkaranlar var veya çok daha fazlası var herkesin bildiği gibi rockstar buna karışmıyor. Dediğiniz doğru olsaydı karışsa ücretli satılmayanına da karışırdı çünkü bir farkı yok her türlü oyun dosyalarına mğdahale ediliyor sonuçta.

• İhtarnamenin fotoğrafını çekip atmak bu kadar zor olmamalı.

• Ruh Hastası Dolu Dh. Iyice abarttılar bu işi. Yönetim uyuyor. G.. Birşey uyduran konu açıyor. Çeviri Grubunun sanki bütün konuştuklarını dinliyormus gibi G.. Yorumluyor. Yapacak başka işi yok mu Dh Yetmelerinin??

Pahalı mı Yama Alma... Kendin yap.

Rockstar in sahibimisin milyarlık şirket kimin neyi ihlal ettiğini Dh Veletlerinden mi öğrenecek idi.

Yama çıktığında Rockstar eğer hukuksal reaksiyon gösterse Yama piyasadan çekilir Çeviri grubu bu sorunu halletmeye çalışırdı. Onların sorunu olurdu.

Neymiş ingilizce öğrenin Gelmiş Veletler kimin ne öğreneceğini sorguluyor. Ben Almanca oynadım oyunu. Ama arkadaş birde Türkçe oynamak istiyorum. Sana batan nedir?

Gta nin onlarca Modu var. FiveM parayı kırdı reklamlardan.

Yamanın Bağış üzerinden olmasını yada reklam kazancı ile dağıtılmasını savunabilirsiniz ama insanlara iftira atmak, hakaret etmek, Pislik yapma amaçlı Şikayet etmek.. Ancak Dh gençliğine yakışacak yaklaşım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Discorddaki körü körüne savunanları görünce gruba karşı inanılmaz bir antipatim oluşuyor.
  • Banka soymayı planlayalım, sonra yakalanırsak, ama "emek var abi yav" deriz.
    Ya da sevmediğiniz birinin ağzını burnunu dağıtalım, yapma dur diyene de "ama emeğe saygınız yok" diyelim.
    Ya da yardım isteyen adama "neden yardım edeyim ki, ne alacağım karşılığında emeğimin, emek var sonuçta" diyelim.
    Ya da ödevlerle alakası olmayan şeyleri yazıp, sonra öğretmen düzgün not vermeyince "ama emek var hocam yav" diyelim.
    Ya da iş yerinde toplantımızda hiç alakası olmayan bir iş, sunum yapalım, sonra soranlara "ama emek var" diyelim.
    Ya da göz ameliyatı olacakken yanlışlıkla akciğeri açan doktor, "Ama emek var kardeşim, ben oraya emek verdim" diyince, "hee tamam" diyelim.

Ayrıca bokumda da emek var, uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu emeğimin karşılığında bana kişi başı 1 TL ateşler misiniz arkadaşlar? Emek var sonuçta. İsteyene şekilli de sıçarım, ama kişi başı 3 TL alırım, daha çok emek var.

21. yy'in en boktan lafı "ama emek var!" Emek olması bişeyleri haklı çıkarmaz.

Çeviri için insanlar günlerinden feragat ediyorlarsa kimse bu insanları bu çeviriyi yapmaları için zorlamıyor. Çevirmeyebilirler. Boş koltuğa illaki birisi oturur, çevirecek adam da bakar, çeviren yokmuş ben el atayım der.

Bu adamlar bağış sistemi açsa, burada para veririm diyenler yamayı bedavaya kullanıp 5 TL koklatmaz bu adamlara - en azından birçoğu-, gelmiş burda para vermeyi savunuyorlar. Madem para vereceksiniz, şu an bu adamlara aylık 100-200 atmamak için bir sebebiniz yok, buyrun destek olun, yamayı da herkes için bedavaya getirin. Bence para veririm diyen adamlar el birliğiyle aylık 1-2k atsa yama çıkana kadar, satmak için de bahaneleri kalmaz. Pamuk eller cebe para vermeye meraklı arkadaşlar, kendin için değil herkes için çalış, şükürleri topla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 21 Temmuz 2020; 13:51:3 >

• Katıksız Manyak! kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu sakın anonymous discord sunucusuna yazmayın. Anında 20 kişi linçliyor. Denendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoit

Discorddaki körü körüne savunanları görünce gruba karşı inanılmaz bir antipatim oluşuyor.
    Discord da toplasan 8-10 tane aklı başında adam var geri kalanların hepsi çoluk çombalak. Sesli kanalda sabahtan akşama kadar aynı şeyi konuşuyorlar yılmıyorlar, bıkmıyorlar, usanmıyorlar 7/24 aynı gereksiz muhabbetler dönüyor. Hele biri var hiç susmuyor, kimseye söz hakkı vermiyor verdiği adamın da pat diye lafını kesiyor o kadar gereksiz hareketleri var ki kafayı yersin. Burada da geziyordu hatta yok 9-10 bin liraya çeviri yaptırmış da yok bilmem neymiş. Dostum burayı okuyorsan bir zahmet bu laflarımı dikkate al bu çenenle bu hayatta kimse seni sevmez, sevemez haberin olsun. Az konuş, öz konuş. Aşırı konuşuyorsun ve milletin lafını sürekli kesiyorsun.
  • Birkaç zamandır uzaktan takip ediyorum bu konuyu. Şunu diyebilirim ki; bu yama baştan 5-10TL gibi bir fiyat bandından çıksaydı, üstüne bu Game Pass saçmalığı olmasaydı, burada illegal işlerden dem vuran, "haksız para kazanıyorsunuz" diyerek çevirmenleri suçlayanların sesi çıkmayacaktı.

Benim için bir yamanın parayla satılması abes değil. Ama bu yama oyun fiyatında olursa abestir. İki taraf da aklını başına almalı bence. Burada tek suçlu çevirmenler değil.
  • Bu ne büyük olay oldu arkadaş ya oturup çevirir bedavaya dağıtırdım bilsem bu nedir ya. Maksimum 1 haftamı alır bütün scripti çevirmek maksimum diyorum bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ambarad

Birkaç zamandır uzaktan takip ediyorum bu konuyu. Şunu diyebilirim ki; bu yama baştan 5-10TL gibi bir fiyat bandından çıksaydı, üstüne bu Game Pass saçmalığı olmasaydı, burada illegal işlerden dem vuran, "haksız para kazanıyorsunuz" diyerek çevirmenleri suçlayanların sesi çıkmayacaktı.

Benim için bir yamanın parayla satılması abes değil. Ama bu yama oyun fiyatında olursa abestir. İki taraf da aklını başına almalı bence. Burada tek suçlu çevirmenler değil.
    Olay illegal falan değil bu arada bence, adamlar istediği fiyattan çevirir satar, oyundaki scriptlerin türkçesi kendilerine ait olmuş oluyor. Sattıkları içeriğin rockstar ile bir alakası yok. Adamlar sadece kendi oluşturdukları metni satıyor, sen alıp oyununa uyguluyorsun. 50 liradan alacak adamın aklından şüphe ederim orası ayrı.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.