Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Bu ne büyük olay oldu arkadaş ya oturup çevirir bedavaya dağıtırdım bilsem bu nedir ya. Maksimum 1 haftamı alır bütün scripti çevirmek maksimum diyorum bak.
    Bekliyoruz. Lafla peynir gemisi yürümüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Olay illegal falan değil bu arada bence, adamlar istediği fiyattan çevirir satar, oyundaki scriptlerin türkçesi kendilerine ait olmuş oluyor. Sattıkları içeriğin rockstar ile bir alakası yok. Adamlar sadece kendi oluşturdukları metni satıyor, sen alıp oyununa uyguluyorsun. 50 liradan alacak adamın aklından şüphe ederim orası ayrı.

Alıntıları Göster
    Bence de illegal falan değil. Burada bu adamları haksız para kazanmakla suçlayanların yarısından çoğu hala torrentten oyun oynayan tiplerdir. Fiyatı yüksek buldular (ki bence de öyle) başladılar vay siz illegal iş yapıyorsunuz hadi Rockstar'a şikayet edelim. Bunun tepkisi bu değildir. İnsan gibi derdini anlatırsın, eleştirirsin, fiyatın düşmesini istersin. Yok şikayet edelim yamayı kaldıralım, bunlar haksız para kazanıyor falan çoluk çocuk düşünceleri. Bu adamları eleştireceğine git Türkiye'de 300 küsür liraya RDR 2 satıp, Türk oyuncuları üzerinden para kazanmaya çalışan Rockstar'a "Niye Türkçe dil seçeneği yok oyunda" diye mail at önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Discord da toplasan 8-10 tane aklı başında adam var geri kalanların hepsi çoluk çombalak. Sesli kanalda sabahtan akşama kadar aynı şeyi konuşuyorlar yılmıyorlar, bıkmıyorlar, usanmıyorlar 7/24 aynı gereksiz muhabbetler dönüyor. Hele biri var hiç susmuyor, kimseye söz hakkı vermiyor verdiği adamın da pat diye lafını kesiyor o kadar gereksiz hareketleri var ki kafayı yersin. Burada da geziyordu hatta yok 9-10 bin liraya çeviri yaptırmış da yok bilmem neymiş. Dostum burayı okuyorsan bir zahmet bu laflarımı dikkate al bu çenenle bu hayatta kimse seni sevmez, sevemez haberin olsun. Az konuş, öz konuş. Aşırı konuşuyorsun ve milletin lafını sürekli kesiyorsun.

Alıntıları Göster
    +sonsuz kimden bahsettiğini anladım. Discordun avukatı gibi birisi. Geçen multiplayer ekibi grubu ''savunmadığı'' için discordda linçlemişlerdi. Keşke konuşmaların SS'ini alsaydım burda gülerdik biraz :D.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle ücretsiz yayınlamazdım çünkü bu düşüncedeki insanlara değmez zaten dh türkçe yama bölümü artık zor toparlanır cevirililer discord sayfaları üzerine dönmüş
  • ücretsiz de olsa yayınlanmalı bekleyenlerde mağdur sonuçta hatta en çok bekleyenler mağdur..Bizim ne günahımız var hiç böyle şey görmedim...
  • Şikayet edelim de uyarı alırlar ve ücretsiz yayınlarlar diye düşündünüz ölücüler ama artık sonsuza kadar rdr hatta bir çok aaa oyunun yaması çıkmayacak
    Burda daha çooookk yama beklersiniz bir bardak soğuk su için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o kadar yazmışsınız, kendi içinde de tutarlı olabilir. Komplo teorileri de böyledir. Kısmen belli bir tutarlılığa sahiptir. Lakin Orhun Kayaalp açıkladı. Projedeki elemanlarla görüştüğünü ve Take2 nun talebiyle durdurulduğunu söyledi. Çeviriyi yapan arkadaşlar paralı çevirinin telif hakkı ihlaline gireceğini bile öngörememişler. Dolayısıyla kendilerine ciddi yaptırımlı bir ihbarname geldiyse bunu açıkça yayınlamanın da suç olabileceğini düşünmüş olabilirler. Hukuki konularda bilgi eksikliği olabilir yani normaldir. Bence yakın zamanda gelen uyarı metnini yayınlayacaklardır. Sonrasında ise eğer hukuksal açıdan sorun teşkil etmeyecekse bedava yayınlayacaklardır. Bu arada çaba harcayanların para beklentisinin olması bence normal. Su anki durumda bunu sadece bağış şeklinde yapabilirler gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ogz -- 21 Temmuz 2020; 16:17:38 >
  • Konuyu bilmiyorum ama haftalardır bir çeviri konusu önce çıkanlarda var, devamlı da farklı konu var. Bu kadar süre bu konuyla ilgilenmek yerine ingilizce öğrenmekle zaman harcasaydınız oyunu Türkçe çeviri beklemeden oynayabilirdiniz. Ayrıca oyunları Türkçe oynamak istiyorsanız yapımcı firmaya toplu şekilde ulaşın, emin olun daha kolay sonuç alırsınız.

Ülkede bu kadar oyuncu var bugüne kadar neden yapmadılar şeklinde fevri bir çıkış yapmadan önce o oyuncuların çoğunun hala korsan oyun oynadığını, firmaların kar amaçlı çalıştığını, kar marjının düşük kalacağı yere yeterince yatırım yapmayacağını unutmamalısınız. Yani firmalar kazandığı yere göre yatırım yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 21 Temmuz 2020; 16:36:34 >
  • yeter be kardeşim, polüler konuların 10 tanesinin 15 tanesi türkçe çeviri. bıktık lan görmekten.

2 kelime ingilizce öğrenin de saçma sapan şeylerle bu kadar zaman harcamayın. bizi de bu konuları görmeye mecbur etmeyin.
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 haftada 2 milyon kelimeyi o kadar cğmleyi anlayıp anlamına uygun çevirebiliyorsanız helal olsun ama yapabileceğinizi sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an yamayı yapan ekibin yerinde olsaydım yamayı shift delete yapar videosunu atar bu tartışmaya son verirdim, bırak milley translate yama ile oynasın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

yeter be kardeşim, polüler konuların 10 tanesinin 15 tanesi türkçe çeviri. bıktık lan görmekten.

2 kelime ingilizce öğrenin de saçma sapan şeylerle bu kadar zaman harcamayın. bizi de bu konuları görmeye mecbur etmeyin.
    +1

Şimdi konu sahibinin ilk mesajını okudum ve konuya hakim olmak için biraz araştırdım, malum son 2 haftadır ya gençlerin yks muhabbeti var ya da bu olay

Konu sahibi sonuna kadar haklı.Olay tamamen para mevzusu.Belki de ilk başta cüzi bi rakam söyleseler ve aylık saçma sisteme bağlamasalar insanlar bu kadar tepki göstermeyecekti

Şu an kurgunun kralını yapıyorlar bakın üstümüzde baskı var sizin için katlanıyoruz gibisinden.Ülkede herkes mağdur+tiyatrocu olmuş.Bunları savunanda anasının babasının kartından göbekli kelli felli adamlara canlı yayında 150-200lira atan ergenlerdir ancak.Zira savunulacak tek tarafı yok bu olayın, oyunu yapan firma kapıya 2 araba adam mı yolladı ne oldu birden vazgeçtiler o bile belli değil

• hayatta bir çeviriye para vermem. eskiden gönüllü işiydi çeviri işi ne güzel
  • KuvvetMira27 kullanıcısına yanıt
    Sago'cumusun gardaşım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer tarafta da nacizane görüşümü belirtmiştim, bazılarına tuhaf gibi gelecek ancak oyun firmaları özellikle konusu için ingilizce gerektiren oyunlar için mutlaka Türkçe dil desteğini sunacaklar. Bu konuda yasal bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Eğer Türkçe seçeneğini oraya koymuyorlarsa da ülkemizdee satmayacaklar. Bizim cebimizdeki parayı on tane Çince çevirisi yaptıkları oyundan bu kadar kolay talep edemeyecekler. Haliyle bu durumları konuşmak zorunda da kalmayacağız.
    İnsanlar şahsi menfaatlerini ülke menfaatlerinin önüne koymayacak. Ben yırttım bana ne alırım gibisinden düşünmeyecek. Cebimizdeki para değerli. Hem diğer ülkeler gibi aynı parayı talep edip hem de oyunu o şekilde bize sunamayacaklar. Ülke olarak tümden ingilizce bilsek bile bu bize yapılan bir hakaret bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

Bende konu sahibinin dediklerine katiliyorum.

Amaclari dikkat cekip acitasyon yapmak ve guzel para kaldirmakti.

Emeginizi de alin, cope atin. Rdr2 cevirecek gonullu ekip illa cikacaktir. Bende ekipte yer alabilirim. Sartim her turkce yama gibi ücretsiz cikaricak olmamiz.
    Sen once duzgun Turkce yaz hocam, ondan sonra cevirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shot_gun

Diğer tarafta da nacizane görüşümü belirtmiştim, bazılarına tuhaf gibi gelecek ancak oyun firmaları özellikle konusu için ingilizce gerektiren oyunlar için mutlaka Türkçe dil desteğini sunacaklar. Bu konuda yasal bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Eğer Türkçe seçeneğini oraya koymuyorlarsa da ülkemizdee satmayacaklar. Bizim cebimizdeki parayı on tane Çince çevirisi yaptıkları oyundan bu kadar kolay talep edemeyecekler. Haliyle bu durumları konuşmak zorunda da kalmayacağız.
    İnsanlar şahsi menfaatlerini ülke menfaatlerinin önüne koymayacak. Ben yırttım bana ne alırım gibisinden düşünmeyecek. Cebimizdeki para değerli. Hem diğer ülkeler gibi aynı parayı talep edip hem de oyunu o şekilde bize sunamayacaklar. Ülke olarak tümden ingilizce bilsek bile bu bize yapılan bir hakaret bence.
    Sana türkçe olmayan oyunu alman için silah zoru ile mi aldırıyorlar. Almazsın olur biter. Ne yasal düzenlemesi,ne şahsi,ülke menfaati. Sen ingilizce bilmiyorsun diye bilen adam mı oynamayacak yani,adam ingilizce biliyor diye onu mu kıskanıyorsun yani.

• AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    hiç açıklama yapmamaları çok saçma gerçekten .... açık açık söylemiyorlar... bırakında işimizi yapalım vs lafları dönüyor sürekli ...

safi rüzgar ....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.