Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar kahvelerini yudumlayıp, bu açılan rdr2 çeviri konularını keyifle takip ediyorlar. Sizde burda birbirinizi kırıp adamlara prim yaptırıyorsunuz. Tamda istedikleri şey bu zaten. Bırakın boşverin, çeviriyi ÜCRETSİZ çıkarmak isteyen zaten çıkartır. Çıkarmazlarsada kendileri bilir. Ama adamlar zeki tebrik ederim. Bi çeviri yüzünden forumu birbirine kattılar. Artı reklamlarını yapıp çekildiler kenara

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tyler999 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle oldu ...

şunu diyemiyor musun

rockstar engelledi....

hiç sanmıyorum iyice yılan hikayesine döndü ...

• ...

Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 21 Temmuz 2020; 21:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ekiple ac yi çevirenler farklı
  • gelişme var mı roket?
  • Ekibin taktiğini beğendim. Bir süre sonra yamayı 50'den daha yüksek bir fiyatla satışa çıkaracaklar. Buradaki çoğu kişi de korkudan yüksek fiyata satın alacak.

• shot_gun S kullanıcısına yanıt
    Öyle bir kanun var zaten ama uygulanmıyor hocam.Konusu da vardı hatta forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: constantine05

Sana türkçe olmayan oyunu alman için silah zoru ile mi aldırıyorlar. Almazsın olur biter. Ne yasal düzenlemesi,ne şahsi,ülke menfaati. Sen ingilizce bilmiyorsun diye bilen adam mı oynamayacak yani,adam ingilizce biliyor diye onu mu kıskanıyorsun yani.

Alıntıları Göster
    Değerli arkadaşım beni anlamıyorsun galiba! Elbette kafamıza silah filan dayadıkları yok ancak güzel oyunu almayı herkes ister ve ülke olarak orada Türkçe seçeneği olmamasına rağmen MECBUREN o şekilde alıyoruz. Ayrıca ben yeteri sayılır ingilizce biliyorum. rdr2'yi %70-80 rahat şekilde anlayarak oynayabilirim. Konu şahsi menfaat olmamalı. Çok küçük düşünüyorsunuz. Sen, benim param var, ingilizcem var alırım sana ne diyorsun olay bu kadar olmamalı.

Olay ingilizce bilip bilmemek değil bizim ülkeyi adam yerine koymamaları. İsterseniz ingilizceniz o kadar iyi olsun ki türkçe seçeneğini bile açmayın bunlar doğru çevirememiştir diyerek. Olay senin benim anlamam değil. Olay ülke olarak bizi adam yerine koymadan aynı para talebi ederek işte Türkçe seçeneği yok demeleri. Ulan bak oraya yarasa çorbası içen milletin 3-4 farklı lehçesine kadar çeviri varken Türkçe'nin olmaması seni rahatsız etmiyor mu??

Ha dersin koymak zorunda değiller. Tamam o zaman benim ülkemde satamazlar arkadaşım. Senin cebindeki para neden değersiz olsun ki. Konu oyunu satın almak değil adamların cebine para vermek. Adamlar zaten o oyunu satmak istiyorlar. Gerekli koşulu sağlamazlarsa satamasınlar. Adamların cebine para veriyoruz. Bak bu ülkede cep telefonu satın almak istersen satacak adam içinde muhakkak türkçe seçeneğini koymak zorunda. Sen istersen ingilizceye çevir. Aynı şey oyunlar içinde olmalı. Eskiden 30-40 lira iken belki çok da önemli değildi. Artık 500 tl den bahsediliyor ve sen onu o şekilde almaya razı geliyorsun.

Bugün sen o işten bu şekilde yırtmış olabilirsin param var oyunu da anlıyorum karışmayın bana. Ama bu kafa yapısı başka birgün sen zorda iken başkasının umurunda olmamasına neden olur. Tekrar ediyorum isterse ülke olarak ingilizce bilelim hemde dedelerimiz anneannelerimize kadar. Ben o adamın kasasına bu parayı veriyorsam o parayı eksiksiz benden talep ediyorsa bizi seni onu beni görecekler. Utanmadan o oyunu benim ülkem için büyük bir eksikle satmaya kalkamayacak. Bizim üzerimizden bu şekilde para kazanamayacaklar. Unutma adamların tek derdi cebindeki para! O parayı istiyorsa ülke olarak seni görecek hepsi bu!

• Ayrıca eğer benim ülkemde bir oyun ticari olarak satışı yoksa o oyunun kırılmışı legal olarak kopyalanabilecek. Çünkü istesek de alamıyoruz. Bir zamanlar uydu yayınlarında şifreli kanallar için ülkende distribütörü yoksa yayını izlemek için kırmak illegal sayılmıyordu diye biliyorum(tam olarak öyle olmayabilir tabi) Bunun gibi düzenlemeler olmalı bence.

Son olarak rdr2 'yi yapan adamların ve yapımcı şirketin Türkçe'ye çeviren kişiler için şikayet edeceğini hiç sanmıyorum. Hele hele kendi oyunlarını daha fazla satma şansları olduktan sonra niye sıkıntı çıkarsınlar ki? Adamlar tüm hareketlerini ticari kaygılarla yapıyorlar. Zaten dışarda rdr2 için bi dünya mod var. Bazıları yanılmıyorsam paralı bide. Bu işte vergi mergi bi durumlar oldu galiba diye tahmin ediyorum. Açıklamaları gerekirdi neden iptal olduğu konusunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shot_gun -- 21 Temmuz 2020; 19:33:21 >
    hocam bizde aynı şeyi anlatmaya çalışıyoruz ama olmuyor kimse dinlemiyor bile ...

adamlara mail attık sesleri bile çıkmadı ...bunların oyunlarını inceleyen youtuberler vs bu konuyla ilgili hiç biryerle neden görüşmüyorlar anlamıyorum ...

bu adamlara şu talep düzgünce iletilse bir güncellemeyle eklerler alt yazıyı ...

• berbetmus kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skywalkerx

gelişme var mı roket?
    Şimdilik bi gelişme yok ama dc lerinde walküre sürekli bişiler olabilir tadında konuşuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Sen once duzgun Turkce yaz hocam, ondan sonra cevirirsin.

Alıntıları Göster
    Mobil versiyon kullanarak atilmis bir iletiyi ancak argumansiz biri boyle elestirebilirdi.

• MKarlion kullanıcısına yanıt
    Sağol seni piyasandan etmiş olmayayım. Malum sen daha iyisin bu işte.
    aslında rockstarın twitlerinin altına bi bombalama yapsak ...türkçe alt yazı istiyoruz diye ... ortalama 700-800 tane yorum atılıyor twitlerinin altına bunun bi yarısı bu konuyla ilgili olsa dikkat çeker ....

Tamam fakat satamazlar,türkçe koymak zorunda gibi bir kavram veya düşünce olamaz. Oyun kaç farklı ülkede ve kaç farklı dilde sunuluyor? Bu arz talep meselesi. Adam Türkiyeden orjinal oyun ne kadar satıyor,kaç kişi orjinal alıyor? Oyunun 500 tl olması oyun yapımcısının suçu değil. Türkiye ekonomisinin ve TL nin değersiz olmasından kaynaklı. Verdiğin para adama göre çok değil,sana göre çok. Oyunun Türkçe olması veya olmaması beni rahatsız etmiyor. Neden mi? Çeviri yapanlar bedava mı vereceklerdi? Game pass olayı çıkardılar,sonra 50 tl dediler,millet tepki koyunca 30 TL dediler. Onlar bile bu işi gönüllü olarak yapmıyor iken,sen kalkıpta oyun firmalarından bunu talep edemezsin,satamazlar,türkçe koymak zorunda diyemezsin. Herşey arz-talep meselesi ve Türkiye'ye bakış açısı ile alakalı.PS4 vs tr de çok satılıyor,orjinal oyun piyasası var,sony memnun,özel oyunlar vs türkçe olarak çıkıyor orda. Demekki bu firma TR 'ye iyi bakmıyor. Tepki koymak istiyor isen,almazsın olur biter.

• Forumun her yerinde dogrulari soyleyenlere troll diyorlar üstad

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.