Şimdi Ara

Reader (Okuyucu) vs Telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E-kitap okumak için reader kullanan arkadaşlara bir hususta danışmak için burada bulunmaktayım efenim. Telefondan PDF veya EPUB kitap okumak ile Reader'dan okumak arasında teknik açıdan veya hissiyat bakımından ne gibi farklar var ?

• ikisini de kullanmış biri olarak yazıyorum.

e-reader bu iş için özel teknoloji geliştirilmiş bir alet. bahsettiğim e-ink teknolojisi oluyor. e-reader ile okurken sanki kitap okuyormuşsun gibi yazılar, zararlı bir ışın yaymıyor. uzun süre okusam dahi gözlerimde ve başımda ağrı hissetmiyordum.

ama telefonda moon reader pro + telefonun okuma modu devreye alarak okuyordum bir müddet sonra gözlerimde ağrı ve hantallık oluşuyordu. haliyle bu da okumamı yarıda kesmeme sebep oluyordu.

kısacası ucuz yollu bir e-book reader kullansan dahi telefonla arasında baya bir fark var. karanlık ortamda okumayı seviyorsan aydınlatmalı al.
  • Az bir süre başkasına ait bir e-kitap okuyucu kullandım, telefondan en az 15-20 kitap okumuşumdur. İlk olarak ekranınız AMOLED değilse telefondan kitap okumak yorucu oluyor, özellikle gece yatarken okuyorsanız. Ben genelde yatarken 15-20 dakika kadar telefondan kitap okurum ve AMOLED ekranı aradığım çok oldu. Neden bu ekran tipinden bahsediyorum, çünkü amoled ekranlarda siyah kısımlar aydınlatılmıyor. Moon+ Reader kullanıp gece moduna aldığınızda bu tarz ekranlarda yine fazla rahatsızlık yaşamıyorsunuz. IPS LCD vb. ekranlarda siyahlar çok az da olsa aydınlatıldığı için gözünüzü yoruyor. E-kitap okuyucu ise bildiğiniz kağıt gibi, bütçeyi biraz artırıp ışıklı versiyonunu alırsanız gece telefona da ihtiyaç duymazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.