Şimdi Ara

Real Madrid'de forma giyecek ilk Türk olduğum için mutluyum! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

Orijinalden alıntı: Alper1907

Mesut Türk olsaydı şimdi üç büyüklerdeydi falan geçiniz bu hikayeleri.Milli takımımıza seçilecekken 2008 yılında Werder Bremendeydi.Sanmayın ki Mesut Alman milli takımında 4-5 maç oynayıp parladı bu kadar.Zaten Bremende gayet iyi oynuyordu.Türk milli takımını seçtiğinde hiç bir şey kaybetmeyecekti üç büyüklerde de oynamayacaktı yine Bremende oynayacaktı yine Madride gidecekti Madride gitmesinin nedeni Dünya Kupasında iyi oynadı diye değil yani.

Tamam o zaman biz kalkalım.

Nedir bu ''cool'' tavırlar yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

Abi bu adam dememişmiydi en çok sevdiğim Klüp barcelona ve fenerbahçe diye.
    Barcelona'da oynamak istiyorum hayalim o falan demişti sanki ?
    Ben mi yanlış hatırlıyorum ya ?!

EKLEME : Hatta bakın kendi sitesinde görmüştüm ;

Real Madrid'de forma giyecek ilk Türk olduğum için mutluyum!

Sihirli kelime PARA

• mesut kaça gitti ?
  • 17 yasima kadar bende Almanyada yasasaydim bende Almanya milli takimini secerdim !! SIZDE !!!
  • 18milyon euro !
    quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

mesut kaça gitti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PawnageFactoR

quote:

Sihirli kelime PARA

Evet oraya fb yazması için fbden 1m euro almış diyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: Brooklyn

quote:

"Çalışın, inancınızı koruyun ve rüyalarınızı asla terk etmeyin"

Bunu sadece futbolcular için tavsiye etmiş olamaz.

olmuyor be abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

quote:

Orijinalden alıntı: PawnageFactoR

quote:

Sihirli kelime PARA

Evet oraya fb yazması için fbden 1m euro almış diyolar

reale giderken almış olduğu paradan bahsediyor olabilirmi?

• Futbolda ki milliyetçilik kadar saçma sapan birşey daha görmedim.

Fransa milli takımına bakın kaç tanesi Fransız.
    En milliyetçi, faşist dediğimiz Alman milli takımında Dünya kupası kadrosunda benim saydığım 8 tane yabancı oyuncu vardı. 2 Türk, 3 Afrikalı, birsürü Polonyalı. Bu adamlar birzamanlar Naziydi.
    Gene başka bir faşist ülke İtalya'da Balotelli kadroya giriyor. Bu işin bir yönü.

Birde işin diğer yönü var. Konumuzda o zaten.

Geçmişe gidelim Kubilay Türkyılmaz, Murat Yakın, Mehet Scholl örnekleri vardı. Kubilay İsviçre'de doğmuş büyümüş adam doğru düzgün Türkçe bile konuşamıyor. Doğduğu büyüğü dilini konuştuğu ülke vatandaşı olduğu ülke İsviçre. Şimdi sen bu adama neden İsviçre milli takımında oynadın diye kızabilirmisin.
    Mesut'ta da aynı durum söz konusu. Adam Almanya'da doğmuş büyümüş, Türkçe'den iyi Almanca konuşuyor.

Ama asıl can alıcı noktaya gelelim;

Alman futbolu, oynadığı ve parladığı takımın altyapısı bu adama yatırım yapmış, yetiştirmiş, geliştirmiş. emek vermiş, para harcamış, sabretmiş, yıldız yapmış biz hazırlopçu bir ülke gibi o adama konmaya çalışalım. Böyle birşey var mı ya. Mesut isterse safkan Türk olsun, ona emek veren Almanya futbolu ve hem Alman futbolu Mesut üstünde söz hakkına sahip hemde Mesut Almanya'yı seçmekte sonuna kadar haklı. Bu kadar hazırcı bir ülke olduğumuz için kendimize kızacakken kalkıp Mesut'a kızıyoruz.

Almanya'da yaşıyor 1.5 milyon Türk, Türkiye'de yaşıyor 70 milyon Türk. O 1.5 milyon Türk'ten R.Madrid, B.Münih seviyesinde futbolcu yetiştiriyorsa Almanya futbolu helal olsun onlara. Yetiştirdikleri her Türk oyuncuda federasyonlarına ve milli takımlarına feda olsun. Biz burda 70 milyondan birtane öyle futbolcu çıkaramıyorsak oturup kendi halimize ağlayalım. Kendimize kızalım, Mesut'a değil. Helal olsun Mesut sana. Seni imrenerek seyredeceğim.

Bundan sonrada öyle Almanya'dan yetişmiş futbolcuları alıp Türk milli takımında oynatma devri bitti beyler. Almanya enayi değil. Bunda sonra göreceksiniz birtane bile yıldız seviyesinde oyuncu alamayacağız Almanya'dan. Nuri'yi aldığımıza dua edelim. Görüp göreceğimizde bundan ibaret.

Mesut'u tekrar tekrar tebrik ederim. Umarım R.Madrid'de ve Alman milli takımında bir Türk asıllı oyuncu olarak başarılı olur. Dualarım seninle Mesut. Gururlandır bizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Futbolda ki milliyetçilik kadar saçma sapan birşey daha görmedim.

Fransa milli takımına bakın kaç tanesi Fransız.
    En milliyetçi, faşist dediğimiz Alman milli takımında Dünya kupası kadrosunda benim saydığım 8 tane yabancı oyuncu vardı. 2 Türk, 3 Afrikalı, birsürü Polonyalı. Bu adamlar birzamanlar Naziydi.
    Gene başka bir faşist ülke İtalya'da Balotelli kadroya giriyor. Bu işin bir yönü.

Birde işin diğer yönü var. Konumuzda o zaten.

Geçmişe gidelim Kubilay Türkyılmaz, Murat Yakın, Mehet Scholl örnekleri vardı. Kubilay İsviçre'de doğmuş büyümüş adam doğru düzgün Türkçe bile konuşamıyor. Doğduğu büyüğü dilini konuştuğu ülke vatandaşı olduğu ülke İsviçre. Şimdi sen bu adama neden İsviçre milli takımında oynadın diye kızabilirmisin.
    Mesut'ta da aynı durum söz konusu. Adam Almanya'da doğmuş büyümüş, Türkçe'den iyi Almanca konuşuyor.

Ama asıl can alıcı noktaya gelelim;

Alman futbolu, oynadığı ve parladığı takımın altyapısı bu adama yatırım yapmış, yetiştirmiş, geliştirmiş. emek vermiş, para harcamış, sabretmiş, yıldız yapmış biz hazırlopçu bir ülke gibi o adama konmaya çalışalım. Böyle birşey var mı ya. Mesut isterse safkan Türk olsun, ona emek veren Almanya futbolu ve hem Alman futbolu Mesut üstünde söz hakkına sahip hemde Mesut Almanya'yı seçmekte sonuna kadar haklı. Bu kadar hazırcı bir ülke olduğumuz için kendimize kızacakken kalkıp Mesut'a kızıyoruz.

Almanya'da yaşıyor 1.5 milyon Türk, Türkiye'de yaşıyor 70 milyon Türk. O 1.5 milyon Türk'ten R.Madrid, B.Münih seviyesinde futbolcu yetiştiriyorsa Almanya futbolu helal olsun onlara. Yetiştirdikleri her Türk oyuncuda federasyonlarına ve milli takımlarına feda olsun. Biz burda 70 milyondan birtane öyle futbolcu çıkaramıyorsak oturup kendi halimize ağlayalım. Kendimize kızalım, Mesut'a değil. Helal olsun Mesut sana. Seni imrenerek seyredeceğim.

Bundan sonrada öyle Almanya'dan yetişmiş futbolcuları alıp Türk milli takımında oynatma devri bitti beyler. Almanya enayi değil. Bunda sonra göreceksiniz birtane bile yıldız seviyesinde oyuncu alamayacağız Almanya'dan. Nuri'yi aldığımıza dua edelim. Görüp göreceğimizde bundan ibaret.

Mesut'u tekrar tekrar tebrik ederim. Umarım R.Madrid'de ve Alman milli takımında bir Türk asıllı oyuncu olarak başarılı olur. Dualarım seninle Mesut. Gururlandır bizi.

+1905

• @ Barbar

Ben ne Fransızım
    Ne Almanım

BEN TÜRKÜM. İster futbol ister hentbol farketmez, Türk olmayı istemiyip Alman olmayı istiyen adam uzak dursun benden...

Eğer bir ALMAN seni gururlandıyor ise, zaten diyecek bir şey bulamıyorum...

Burada sorun Almanyayı nasıl seçtiği... Türkiye daha keşfetmemiştir o adamı ve teklif gelmemiştir, inan o an o kişi Türkiye değil başka bir milli takımı seçse BENDE laf etmem
    FAKAT
    aynı anda her iki takımdan teklif geliyor ise ve sen TÜRKİYE yerine elin Almanını seçiyosan ne halin varsa gör MESUT..

İnsan
    "Ya ben Türküm, Türk milli takımı için oynıyım, daha zor olur, ama en azından insanlar benimle gurur duyar" der be
    "AAA almanyayı seçsem daha çok vizyonda olurum" demek tam bir korkaklıktır...

Bu Korkak ve çıkarcı Mesut Özil'i destekliyorsanız ben bişey demiyorum artık.

• Favori ayrı profesyonellik ayrı. Balotelli ben Milanlı'yım diyordu Inter forması giyerken.

Mesut'u niye çekemiyorsunuz anlamıyorum. Helal olsun Mesut sana.
  • Bu Adamın Neresi Türk Ya. Has ve Has Alman. Cehennemin Dibine Kadar Yolu Var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyo_N

Favori ayrı profesyonellik ayrı. Balotelli ben Milanlı'yım diyordu Inter forması giyerken.

Mesut'u niye çekemiyorsunuz anlamıyorum. Helal olsun Mesut sana.

Çünkü o ay yıldızlı forma altında maç yapmak istiyen canını dişine takıp tekmeye kafa atmak istiyen milyonlarca genç var...
    Ama sen bunu değil, Alman olmayı seçiyosun (Almanlara bi garezim yok bu arada)...

Helal olsun Mesut (!) başarılı olmak için sat milli formayı, alman formasını giy... Koçumsun.
  • İlk defa Barbar'a katılıyorum
  • Bırakın ya zerre gururlanmadım. Rüştü'de Emre'de(eskiden severdim) Okan'da Hakan Şükür'de Tuncay'da M.Topal'da gururlandığımın 10 da biri kadar bile gururlanmadım. Adı mesut olan bir ALMAN
  • ilk değil ki ; baliç oynadı daha önce... en az mesut kadar türktür bana göre...
  • Mesut Özil Alman milli takımında forma giyen Türk asıllı bir futbolcudur. Nokta.

Özbeöz, hepimiz kadar Türktür, Türk pasaportu ve kimliği vardır, Türkiye'ye girerken elini kolunu sallayarak girer. Nokta.

Alman federasyonu diğer birsürü Türk oyuncuya yaptığı gibi Mesut'a da yatırım yapmıştır, yetiştirmiştir, emek vermiştir. Nokta.

Mesut kendine emek veren, yetiştiği, ekmeğini yediği ülkeyi seçmiştir.Nokta.

Asıl emek hırsızı futbola hiçbir yatırım yapmadan başka ülkelerin yetiştirdiği yetenekli Türk oyuncularına konmaya çalışan Türk futbol federasyonudur. Nokta.

70 milyon Türkten doğru düzgün milli takım kuramayıp elin Brezilyalısını Türk yapan futbol federasyonu, 1.5 milyon Türkten birsürü yıldız oyuncu çıkaran Alman futbol federasyonunu örnek alsın bununlada kalmayıp yıllarca Türk futboluna kazandırdığı yetenekler için (Ümit Karan'ından tut, Nuri Şahin'ine kadar) yatsın kalksın günde 40 kere dua etsin. NOKTA.

Bunun üstüne tartışılacak birşey göremiyorum.

• Son bir örnek daha vermek istiyorum. Bu vereceğim örnek çoğu Türk filmine konu olmuştur hatta.

Bir anne ve baba çocuk sahibi olur. Sonra onu cami avlusuna bırakır. Bir aile bulur çocuğu bulur yetiştirir bütüyüt okutur adam eder. Çocuk onu yetiştiren insanlara anne baba der. Yıllar geçer çocuk büyür okur büyük adam olur. Onu camiye bırakan ailesi çocuktan nemalanmak için ortaya çıkar.Çocuğun üstünde hak iddia eder.

Soru 1; O çocuğun gerçek anne babası kimdir.? Kime anne baba demelidir.?
    Soru 2; Önemli olan dünyaya getirmek midir, yoksa bakıp büyütmek emek vermek midir.?

Bu klişe film senaryosunu Mesut'un durumuyla karşılaştırın.

Milli formayı sattı, korkak ve çıkarcı demiş yukarıdaki üye. Ona Türk milli takımından teklif geldi kabul etmedi demiş gene aynı üye.

Mesut ona emek veren, onu Mesut Özil yapan, sabreden, yetiştiren büyüdüğü ülkeye olan sadakatini göstermiştir.

Bu korkaklık değil cesarettir. Gelecek tepkileri göze alarak doğru bildiği şeyi yapmak en büyük cesarettir.
    Çıkarcı olan birisi varsa Türk futbol federasyonudur.
    Milli formayı satmak gibi bir durum ancak Mesut Türk milli takımını seçseydi olurdu. O zaman ona emek verenleri satmış olurdu.

Benimde içim gidiyor Mesut'u, Serdar'ı, Gökhan'ı, Eren'i başka milli takımlarda izlerken. Ama asla onlara kızmıyorum. Onlar doğru olanı yaptılar ve yetiştikleri topraklara vefalarını gösterdiler. Bir Türk evladına da bu yakışır. Türk milleti kendisine yapılan iyiliği unutmaz, verilen bir parça ekmeğin bile vefasını gösterir, verilen emeklere ihanet etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Mesut Özil Alman milli takımında forma giyen Türk asıllı bir futbolcudur. Nokta.

Özbeöz, hepimiz kadar Türktür, Türk pasaportu ve kimliği vardır, Türkiye'ye girerken elini kolunu sallayarak girer. Nokta.

Alman federasyonu diğer birsürü Türk oyuncuya yaptığı gibi Mesut'a da yatırım yapmıştır, yetiştirmiştir, emek vermiştir. Nokta.

Mesut kendine emek veren, yetiştiği, ekmeğini yediği ülkeyi seçmiştir.Nokta.

Asıl emek hırsızı futbola hiçbir yatırım yapmadan başka ülkelerin yetiştirdiği yetenekli Türk oyuncularına konmaya çalışan Türk futbol federasyonudur. Nokta.

70 milyon Türkten doğru düzgün milli takım kuramayıp elin Brezilyalısını Türk yapan futbol federasyonu, 1.5 milyon Türkten birsürü yıldız oyuncu çıkaran Alman futbol federasyonunu örnek alsın bununlada kalmayıp yıllarca Türk futboluna kazandırdığı yetenekler için (Ümit Karan'ından tut, Nuri Şahin'ine kadar) yatsın kalksın günde 40 kere dua etsin. NOKTA.

Bunun üstüne tartışılacak birşey göremiyorum.

Noktalı, virgüllü konuşmanın anlamı yok. Alman milli takımı forması giyen adam almandır, bu kadar açık bir durum bu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.