Şimdi Ara

Real Madrid'de forma giyecek ilk Türk olduğum için mutluyum! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Annem babam alman, ben trabzon doğumluyum. Annem ve babam trabzonu çok sevmişler ve nişanlıyken buraya taşınmışlar ben de trabzonda doğum haliyle. Tek aşkım vardı futbol. Trabzon'un kumsallarında top koştururken bileklerim gelişti. Ekmeğini suyunu içtim bugünlere geldim. İdmangücü takımına yazıldım 12 yaşında, bildiğim her şeyi adil hoca öğretti bana diğer trabzonlu arkadaşlarımın da yardımını sölemesem ayıp olur. Komşumuz ayla teyze hep beni köyden getirdiği yumurtalarla, domateslerle beslerdi. 17 yaşında amatör küme gençlerde gol kralı oldum. Daha sonra Trabzonspor'a transfer oldum. Trabzonspor'a transfer olunca tüm mahalle bana destek oldu bakkalından kasabına herkes benim iyi bir futbolcu olmamı istiyordu. Kasap kemiklerim güçlensin diye kemik suyundan çorba yapsın diye anneme hep kemik verirdi. Neyse trabzonspor' da da 2012-2015 seneleri arasında 3 sene üst üste gol kralı oldum ve klubü şampiyon yaptım. Şimdi 20 yaşındayım barcelona ve milan beni transfer etmek istiyor. Daha önemlisi almanyadan bir kaç yetkili geldi beni alıp almanyaya götürmek istiyor hani annem babam alman ya, alman vatandaşı yapacaklar ama ben almanca bile bilmiyorum ve orda ne yaparım bilmiyorum. Diğer taraftan da türk milli takımı beni istiyor. euro 2016 elemeleri öncesinde karar vermemi bekliyorlar?

Size sorum acaba ben alman milli takımını mı seçmeliyim yoksa türk milli takımını mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Mesut Özil Alman milli takımında forma giyen Türk asıllı bir futbolcudur. Nokta.

Özbeöz, hepimiz kadar Türktür, Türk pasaportu ve kimliği vardır, Türkiye'ye girerken elini kolunu sallayarak girer. Nokta.

Alman federasyonu diğer birsürü Türk oyuncuya yaptığı gibi Mesut'a da yatırım yapmıştır, yetiştirmiştir, emek vermiştir. Nokta.

Mesut kendine emek veren, yetiştiği, ekmeğini yediği ülkeyi seçmiştir.Nokta.

Asıl emek hırsızı futbola hiçbir yatırım yapmadan başka ülkelerin yetiştirdiği yetenekli Türk oyuncularına konmaya çalışan Türk futbol federasyonudur. Nokta.

70 milyon Türkten doğru düzgün milli takım kuramayıp elin Brezilyalısını Türk yapan futbol federasyonu, 1.5 milyon Türkten birsürü yıldız oyuncu çıkaran Alman futbol federasyonunu örnek alsın bununlada kalmayıp yıllarca Türk futboluna kazandırdığı yetenekler için (Ümit Karan'ından tut, Nuri Şahin'ine kadar) yatsın kalksın günde 40 kere dua etsin. NOKTA.

Bunun üstüne tartışılacak birşey göremiyorum.

Noktalı, virgüllü konuşmanın anlamı yok. Alman milli takımı forması giyen adam almandır, bu kadar açık bir durum bu.

E o zaman Aurelio da Türk

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostriderx

Türk milli takımını seçmiş adam
  • Mesut'un kararına saygı duyuyorum. Zaten Almanlar yeni yasa çıkarıp bu durumlara engel oldular. Mesut eğer bizi seçseydi Alman vatandaşlığı muhtemelen gidecekti. Bundan sonra Almanya'daki Türkler, genelde Almanya tercihini kullanacaktır. Orada büyümüş ve futbol altyapısını Almanya'da almış. Almanya tercihi doğal. Umarım Real'de başarılı olur. Bizde de Hidayet Boşnak asıllı. Bu topraklarda doğmuş ve büyümüş. Bu ülkenin evladı. İstese Bosna Hersek tercihi yapabilirdi. NBA'de bizi başarıyla temsil ediyor. Elvan, 17 yaşında bu ülkeye geldi. Bizim eğitim ve altyapı sisteminde başarılı olup Avrupa şampiyonu oldu. Benim kadar Türktür. Mesut'a vatan haini veya başka benzetmeler yapmak için ona ne kadar katkı verdik diye kendimize sormalıyız. Mesut'a sitem edeceğimize koskoca ülkeden neden fazla yıldız çıkmıyor, bunu düşünmeliyiz.
  • yani türk mü

valla yorumlarin hangi bakis acisindan oldugu karmakarisik bir hal almis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: ghostriderx

Türk milli takımını seçmiş adam

Türk milli takımını seçince Türk mü oluyor

Mesut Özil Almanya Milli Takımında oynayan Türk asıllı bir Almandır.Nokta.

• Ardaya da 15-20 milyon diyolar bu adamda 18 e gitmiş.

• quote:

Mesut Özil Alman milli takımında forma giyen Türk asıllı bir futbolcudur. Nokta.

Özbeöz, hepimiz kadar Türktür, Türk pasaportu ve kimliği vardır, Türkiye'ye girerken elini kolunu sallayarak girer. Nokta.

Alman federasyonu diğer birsürü Türk oyuncuya yaptığı gibi Mesut'a da yatırım yapmıştır, yetiştirmiştir, emek vermiştir. Nokta.

Asıl emek hırsızı futbola hiçbir yatırım yapmadan başka ülkelerin yetiştirdiği yetenekli Türk oyuncularına konmaya çalışan Türk futbol federasyonudur. Nokta.

70 milyon Türkten doğru düzgün milli takım kuramayıp elin Brezilyalısını Türk yapan futbol federasyonu, 1.5 milyon Türkten birsürü yıldız oyuncu çıkaran Alman futbol federasyonunu örnek alsın bununlada kalmayıp yıllarca Türk futboluna kazandırdığı yetenekler için (Ümit Karan'ından tut, Nuri Şahin'ine kadar) yatsın kalksın günde 40 kere dua etsin. NOKTA.

Söylediklerine az çok katılıyorum ancak senin benim kadar Türktür diyerek epey saçmalamışsın.. Bana kalırsa da Alman milli takımını seçmesi doğru karar, ancak seni bilemem ama benim içimdeki Türk'ün 100'de 1'i bile değildir, nasıl ben onun içindeki Alman'ın 1000'de 1i bile olamıyorsam..

• quote:

nokta yazmak yerine sadece simgesini kullanmak kafi verdigin ornek son derece tezat bende almanya dogumlu gurbetci bir ailenin cocuyum bir git yasa orda ve seni buyutup yetistiren bir aile ortamı mı bulacaksın yoksa sisko 2 kızına elbebek gulbebek bakarken uvey kızına iskence eden anneyimi neyse asıl konuya donmek gerekirse genc "almanımıza" basarılar...

• quote:

Son bir örnek daha vermek istiyorum. Bu vereceğim örnek çoğu Türk filmine konu olmuştur hatta.

Bir anne ve baba çocuk sahibi olur. Sonra onu cami avlusuna bırakır. Bir aile bulur çocuğu bulur yetiştirir bütüyüt okutur adam eder. Çocuk onu yetiştiren insanlara anne baba der. Yıllar geçer çocuk büyür okur büyük adam olur. Onu camiye bırakan ailesi çocuktan nemalanmak için ortaya çıkar.Çocuğun üstünde hak iddia eder.

Soru 1; O çocuğun gerçek anne babası kimdir.? Kime anne baba demelidir.?
    Soru 2; Önemli olan dünyaya getirmek midir, yoksa bakıp büyütmek emek vermek midir.?

Bu klişe film senaryosunu Mesut'un durumuyla karşılaştırın.

Milli formayı sattı, korkak ve çıkarcı demiş yukarıdaki üye. Ona Türk milli takımından teklif geldi kabul etmedi demiş gene aynı üye.

Mesut ona emek veren, onu Mesut Özil yapan, sabreden, yetiştiren büyüdüğü ülkeye olan sadakatini göstermiştir.

Bu korkaklık değil cesarettir. Gelecek tepkileri göze alarak doğru bildiği şeyi yapmak en büyük cesarettir.
    Çıkarcı olan birisi varsa Türk futbol federasyonudur.
    Milli formayı satmak gibi bir durum ancak Mesut Türk milli takımını seçseydi olurdu. O zaman ona emek verenleri satmış olurdu.

Benimde içim gidiyor Mesut'u, Serdar'ı, Gökhan'ı, Eren'i başka milli takımlarda izlerken. Ama asla onlara kızmıyorum. Onlar doğru olanı yaptılar ve yetiştikleri topraklara vefalarını gösterdiler. Bir Türk evladına da bu yakışır. Türk milleti kendisine yapılan iyiliği unutmaz, verilen bir parça ekmeğin bile vefasını gösterir, verilen emeklere ihanet etmez.

Bak burada ne yazıyor. Adam işine geldiği zaman alman diğer zamanlarda Türk oluyor. Buna kamuoyunda yanar dönerlik denir. Zamanında bir seçim yaptı şimdide Türküm diyerek reklam yapıyor olan bu.

Avrupa'nın dev kulüplerinin transfer gündemindeki Mesut Özil, Premier Lig'e sıcak bakıyor. "Kendimi Alman olarak hissediyorum" diyen Mesut, her maç öncesi Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuduğunu söyledi.

2010 Dünya Kupası'nda Almanya formasıyla yıldızı parlayan Mesut Özil, Premier Lig devlerinin ilgisini çekti. Adı Chelsea ve Manchester United gidi takımlarla anılan Mesut, Premier Lig'e yeşil ışık yaktı.

İngiliz The Sun Gazetesi'ne açıklamalar yapan genç yıldız, İngiltere'de futbol oynamanın kendisi için cazip bir seçenek olduğunu söyledi. Transferle ilgili gelişmeleri dünya kupasının ardından değerlendireceğini ifade eden Mesut, “Büyük oyuncular için Premier Lig oldukça çekici. Manchester United veya Chelsea'nin son 5 senede yaptıklarına bakarsanız, her iki kulüpte de başarılı olmanın daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Michael Ballack'ı örnek olarak verebilirim. Chelsea'de ne kadar başarılı olduğu ve ne kadar kaliteli futbolcularla oynadığı ortada. Bu durum beni çok etkiliyor. Ben de artık şampiyonluklar yaşamak ve kupalar kaldırmak istiyorum” dedi.

22 yaşındaki Mesut, dünya kupasında Almanya Milli Takımı'nın oynadığı 4 maçta da ilk 11'de forma giydi ve 1 gole imza attı.

"KENDİMİ ALMAN OLARAK HİSSEDİYORUM"

Mesut, Bild Gazetesi'nde yayımlanan röportajında ise "Birçok oyuncunun kökü yurt dışında. Bir milli gurur yaşıyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Kökleri Brezilya, Gana ya da Polonya'da olsun fark etmez. Biz kendimizi Alman olarak hissediyoruz. Almanya için gurur ve tutku ile oynuyoruz. Milli formayı giymek bizim için onurdur" yanıtını verdi.

Barcelona'nın kendisini almak istemesinin hatırlatılması üzerine Mesut, İspanyol ekibinin Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri olduğunu belirterek, "Bunu ben de okudum ve onur duydum. Ancak şimdi Dünya Şampiyonası önemli. Bremen'deki sözleşmem 2011 yılına kadar sürüyor" ifadelerini kullandı.

Arjantin'i yeneceklerinden emin olduğunu dile getiren Mesut, "Tekme atmalarından korkuyor musunuz?" sorusu üzerine, Arjantinli oyuncuların kışkırtıcı tutumuna fırsat vermemeleri gerektiğini dile getirerek, ancak korkmadığını, Arjantin'in çok sayıda dünya klasında oyuncusu bulunduğunu ve onlarla kendisini ölçmek istediğini söyledi.

Messi'nin çok üstün bir oyuncu, diğer oyuncuların da büyük potansiyele sahip olduğunu, maçta her oyuncuya dikkat etmeleri gerektiğini anlatan Mesut, "Alman Messi, Arjantinli Messi'yi yenecek mi?" şeklinde soruya da, "Evet, takımdakilerin birçoğu bana 'Messi' der. Bu benim lakabım. Messi'yi yenmek istiyorum. Takım olarak Messi'yi yenmek istiyoruz" diye yanıt verdi.

"HER KARŞILAŞMADAN ÖNCE KURAN OKUYORUM"

Mesut, Hamburger Morgenpost Gazetesi'nde yayımlanan röportajında da, "Her karşılaşmada başlama düdüğü çalmadan önce Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyorum. Sonra tümüyle oyuna konsantre oluyorum" dedi.

Almanya'nın Arjantin'i yeneceğine inandığını ifade eden Mesut, "Takımımızın morali şu anda çok iyi. Arjantin'in güçlü bir takım ve güçlü oyuncuları olduğunu biliyoruz. Ama yine de korkmuyoruz. İngiltere'ye karşı oynadığımız gibi oynarsak, Arjantin'i de yeneceğimize inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Oyunda rakiplerini fazla düşünmediğini kaydeden Mesut, "Oyunda rakibim kim olursa olsun ya da kim beni oyunda engellemeye çalışırsa çalışsın, o kadar ilgilenmiyorum. Rakibime saygı duyuyorum. Ancak ben, oyunda her zaman rakibimle nasıl başa çıkabileceğimi ve takımıma nasıl yardımcı olabileceğimi düşünürüm" diye konuştu.

"Messi ile karşılaştırılmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine de Mesut, "Kimisi Messi diyor, kimisi Mess. Schalke döneminden biliyorum, kim bir yerlere ulaşmışsa hep böyle karşılaştırmalar yapılıyor. Benim için böyle karşılaştırmalar sorun değil, bunu sorun olarak görmüyorum" karşılığını verdi.

Diego Maradona'yı nasıl değerlendirdiği sorulan Mesut, ''Onun oynadığı bazı oyunları Youtube'den izledim. Hatta bazı sansasyonel gollerini gördüm. Hep kazanmak isteyen bir tip. Nasıl tepki gösterdiği görünüyor. Sonuç ne olursa olsun hep sevinmek isteyen bir tip. Eskisi gibi iyi oynadığını düşünmüyorum. Benim idolüm Zinedine Zidane" ifadelerini kullandı.

"BABAANNEMİN ÖLÜMÜNE ÇOK ÜZÜLDÜM"

Mesut, geçen hafta babaannesini kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu da belirterek, "Ölüm de yaşamın bir parçası. Takımım ve teknik direktörüm beni teselli etti, tabii ailem ve arkadaşlarım da. Ancak o an işime, maçlara konsantre oldum. Dünya Şampiyonası sonrası babaannemin mezarını ziyaret etmek için Türkiye'ye gideceğim" dedi.

Başarılı futbolcu Mesut ayrıca, her karşılaşma sonrasında Türkiye'deki arkadaşlarından telefonla SMS mesajı aldığını kaydederek, onların da aynı heyecan içinde bulunduğunu söyledi.

Kaynak NTVSpor

• Hain başarısız olursun umarım. Git altıntop kardeşleri kendine örnek al.
  • Abi Almanya milli takımında yanyana oynayacağı oyunculara bakın bir de Türkiye'de. Adamın ilk 11 garanti Alman takımında neden Türkiye'yi seçsin orda doğmuş ve büyümüş iken ? Ben de Gürcü asıllıyım fakat burada doğdum büyüdüm. Futbolcu olsam buranın milli takımında oynarım. Burda adam saçma sapan milliyetçilik duygularını değil de profosyonelliğini konuşturup aynı ölçüde bir seçim yapıyor. Çok da doğru bence. Ama Real Madrid'de bir türk oynuyor diye aşırı bir gurur duyar mıyım ? O kadar değil tabii ki. Mehmet Topal'ın verdiği sevinç kadar veremez.
  • Mesajıma verilen cevaplar çok yetersiz. Adamı suçluyorsunuz ama elinizde aslında hiçbir tutanak yok. "Bizi seçmedi vatan hainidir" demek kolay. Mantıklı ve sebebleriyle bir mesaj yazan olursa cevap vereceğim.
  • Benim aldıramadığım şey başka arkadaş.

Şimdi maç izliyicez la liga maçalrını ntvspordan. Top onun ayağına her geldiğinde "Mesuttt türk futbolcumuz" diye bağırmaları bile insanı çileden çıkarıcak. Görüceksiniz. Ntvspora bak hay yemişim senin mesutunu. Sanki türkiyeye bir yararı olmuş gibi haberler,övmeler falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Connor.Kenway -- 19 Ağustos 2010; 9:47:55 >
  • quote:

Mesajıma verilen cevaplar çok yetersiz. Adamı suçluyorsunuz ama elinizde aslında hiçbir tutanak yok. "Bizi seçmedi vatan hainidir" demek kolay. Mantıklı ve sebebleriyle bir mesaj yazan olursa cevap vereceğim.

Çünkü kendimi Alman hissediyorum dedi
    Çünkü Alman milli takımı daha başarılı bir takım ve bir anda bunun için Türkiyeyi sattı
    Çnkü kendisini düşündü, vatanını değil...

Sen bence görmek istemiyosun gerçekleri. Ne diyorum, al bi Alman bayrağı git Barnebauda Mesut için tezahürat yap sen dostum. Ama yanında on binlerce ispanyol sana " O Alman değil, Türk veya doğan görünümlü şahin o " derlerse sinirlerini de bozma.

• quote:

Orijinalden alıntı: NintendoWiiXbox

Benim aldıramadığım şey başka arkadaş.

Şimdi maç izliyicez la liga maçalrını ntvspordan. Top onun ayağına her geldiğinde "Mesuttt türk futbolcumuz" diye bağırmaları bile insanı çileden çıkarıcak. Görüceksiniz. Ntvspora bak hay yemişim senin mesutunu. Sanki türkiyeye bir yararı olmuş gibi haberler,övmeler falan.

Ben de katılıyorum bu konuda.

@Barbar senin verdiğin örnek de bunu destekler nitelikte. O cami avlusuna bebek bırakan aile, o büyüdüğünde ne kadar gurur duyabilir ki ? Sonuçta o emek vermemiş büyütmemiş.
  • quote:

Mesajıma verilen cevaplar çok yetersiz. Adamı suçluyorsunuz ama elinizde aslında hiçbir tutanak yok. "Bizi seçmedi vatan hainidir" demek kolay. Mantıklı ve sebebleriyle bir mesaj yazan olursa cevap vereceğim.

Kendisini alman gibi hissediyorsa Türk değil Alman'dır. Almanya'yı seçmiş bir kişidir. Vatan haini demek olmazda. Artık o Türk değildir. Bu onun için yeterince kötüdür.
  • kendimi Alman gibi hissediyorumun açıklamasını başka bir konuda açıkladım bir kez daha açıklıyorum

Ballack dediğin adam kendimi Alman gibi hissediyorum veya Schweinsteiger böyle bir cümle söylermi ?

söylemez neden çünkü onların soyu ALMANDIR !

kendimi ALMAN gibi hissediyorum gibi bir cümleyi aynı MESUT'un konumunda olan anne ve babası TÜRK 3 jenerasyon gurbetçi ailemizin çocuğu söyler ! bunun nedeni kendisini ALMAN toplumuna ne kadar adapte edebildiğini ifade edebilmektir! ha şimdi diyeceksiniz neden TÜRK olarak kendisini ALMAN toplumuna adapte etme gereği duyuyor diye! sen o ülkede dünyaya gel orada oku bütün hayatın orada geçsin hala kendini soyutlama peşinde koş bumudur mantık ! orada bir çok gurbetçimiz 20 yıldan fazla yaşamasına rağmen milliyetçilik yüzünden 1 kelime Almanca konuşamamaktadır! ekmek yemek için gittiğin bu ülkeye neden adaptasyon sorunu çekiyorlar neden kendilerini Alman toplumundan soyutluyorlar!?

Vatandaşlık kanunu okursanız orada bir ifade yer almaktadır TÜRK DOĞUMLU kişiler ! o ifade ya Türkiye'de dünyaya gelmek ya da TÜRK anne ve babadan dünyaya gelmek anlamına geliyor!

sonuç MESUT TÜRK'dür !

quote:

Orijinalden alıntı: Kenjianatsu

quote:

Kendisini alman gibi hissediyorsa Türk değil Alman'dır. Almanya'yı seçmiş bir kişidir. Vatan haini demek olmazda. Artık o Türk değildir. Bu onun için yeterince kötüdür.

• Türk asıllı alman demek bu kadar mı zor?Tamam Real Madridli oldu sevindik ama benim gözümde Türk milli takımını seçmemiş olduğundan çok sevinmedim.Bir Arda bir Gökhan Gönül gitse daha çok mutlu eder..

He adam Almanyayı seçmese Real Madride gidebilir miydi?çok zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RccP

Türk asıllı alman demek bu kadar mı zor?Tamam Real Madridli oldu sevindik ama benim gözümde Türk milli takımını seçmemiş olduğundan çok sevinmedim.Bir Arda bir Gökhan Gönül gitse daha çok mutlu eder..

He adam Almanyayı seçmese Real Madride gidebilir miydi?çok zor..

Bunun da en büyük sebebi arda gibi oyuncularda avrupa pasaportunun olmaması
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.