Şimdi Ara

Realizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyal alanda realist olmak ne kadar dogru sizce arkadaşlar ?
    Realizmin bir sınırı var mı sizce ?

Sosyal hayatta realizmin cizgisinden gitmek zaman zaman insanları sosyal hayattan kopartıyor.
    Ne kadar realist olursanız o kadar cok basınız agrıyor maalesef.
    İnsanlar realiteyi kabullenemiyorlar mı yoksa realiteyi biz mi yanlış anlıyoruz ?

Bu konuda sizin de görüşlerinizi almak isterim.
    Türk toplumu sizce realist mi ?

• Türk toplumunun bu konuda bir farklılığı yok bana göre insanların çoğu realist değil.Realist derken ben gerçeklerden söz etmek,başkalarının duymak istediğini değil gerçekleri söylemek olarak algılıyorum.

Genel olarak çoğu olaya gerçekçi yaklaşırım ve çevremdeki insanlara da bu açıdan bakarım.Bazı durumlarda gerçekçi olursanız dediğin gibi başınız belaya girebiliyor ama bu karakter meselesi bana göre.Karakteri oturmuş bir insan onun bunun hoşuna gitmek yerine kendi görüşlerini söyler.Ben de böyle davranmaya çalışıyorum.
  • Realizmi her alanda kendimizde barındırmalıyız, ama alanına göre de dozunu ayarlamalıyız. Sosyal alanda dozu düşük tutmak faydalıdır, çünkü gerçeklerden çok bahseden sevilmez. O yüzden sosyal alanda bir miktar romantizmin faydası var, olaylara gerçekçi açıdan değil de biraz hayalperest olarak bakmak lazım. Ancak karar verirken, yani mantığa ihtiyaç varken realizmin dozu tavan yapmalı. Çünkü duygularla verilen kararlar insanı kısa süre mutlu eder. Bu süre dolduktan sonra insan pişman olur. Bu pişmanlığın nedeni ise duyguların anlık, mantığın ebedi olmasıdır. Yani duygulardan kaynaklanan istekler ve arzular zamanla değişir, ama mantıktan kaynaklanan şeyler kolay kolay değişmez.

Söylemek istediğim "karar alırken sadece çıkarlarınızı düşünün, yakınınızdaki insanları umursamayın" değil. Elbette yakınlarınızı da düşüneceksiniz, ama sırf bu yüzden mantığınıza uymayan bir karar alırsanız pişmanlık noktasına gelirsiniz. Hem siz mutsuz olursunuz, hem de yakın çevreniz kendini sorumlu hisseder.(Yakın çevreden kastım aile ya da aile kadar yakın olan dostlarınız)

======================================================================

Sorunuza gelirsek:

Bana göre realist bir toplum değiliz. Mesela mutluluk ile ilgili söylemlerimize/yazılarımıza genelde benzer kalıplarla başlarız ve kendi uygulamadığımız şeyleri başkasına tavsiye ederiz. Açayım biraz: "Mutlu olmak için fazla yükseğe bakmamak gerek, en küçük şeyde bile mutlu olabilmeyi bilmeli insan" gibi. Bu sözü söyleyen ya da yazan insan kendi hayatında bunu uygula(ya)mıyordur. Çünkü kalıplaşmış bir ifade halini aldı, tavsiyeden çok süs niteliği taşıyor artık...

=======================================

Not: Karar verirken duygularımı kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 22 Mart 2012; 18:25:06 >

• Sosyal alanda daha faydalı olduğu için hayalperest olmak, aslında realist insanın yapacağı şey değil midir? Eğer mantığın bazen mantıksız olman gerektiğini söylüyorsa, yine de dolaylı yoldan mantığına göre hareket etmiyor musun duygulardansa?
  • Hayalperestlikten kastım muhabbetlerde fazla mantık kullanmamaktı.

quote:

Eğer mantığın bazen mantıksız olman gerektiğini söylüyorsa, yine de dolaylı yoldan mantığına göre hareket etmiyor musun duygulardansa?

Mesela?
  • tek-düze yaşamak gerektigi kanısına vardım hayatın.
    Cünkü insanlardan buram buram ikiyüzlülük akmakta; bilmiyorum iş hayatında nasıl bir olayla karşılacagım.
    Ama beni zorlayacagı kuvvetle muhtemel.

Arkadaş muhabbetlerinde kısa ve mantıksız cevaplar vermeyle,uzun ve mantıklı cevap vermenin arasında hic bir fark yok.
    Onun icin "he" deyip geçmek en iyisi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Realizmi her alanda kendimizde barındırmalıyız, ama alanına göre de dozunu ayarlamalıyız. Sosyal alanda dozu düşük tutmak faydalıdır, çünkü gerçeklerden çok bahseden sevilmez.

Çıkış noktam burasıydı.

Her yerde mantığını kullanan bir birey mantığını kullanarak, sosyal alanda daha duygusal bir yaklaşım seçmenin doğru olacağını düşünmüşse bu durum da mantıklı değil midir? Anlatabildim umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PARAPSİKOLOJİ
    13 yıl önce açıldı
    Evrim Teorisi
    2 yıl önce açıldı
    ŞİİRİN RUHU
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyrafionn

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Realizmi her alanda kendimizde barındırmalıyız, ama alanına göre de dozunu ayarlamalıyız. Sosyal alanda dozu düşük tutmak faydalıdır, çünkü gerçeklerden çok bahseden sevilmez.

Çıkış noktam burasıydı.

Her yerde mantığını kullanan bir birey mantığını kullanarak, sosyal alanda daha duygusal bir yaklaşım seçmenin doğru olacağını düşünmüşse bu durum da mantıklı değil midir? Anlatabildim umarım.

Dikkat ettiyseniz sosyal alanda fazla mantık kullanmamak gerek diyorum.

Mantık duygusal karar vermeyi seçtiyse orada sadece mantıktan söz edilemez, duygular mantığı bastırmıştır

@momechikafute

Aradaki tek fark uzun ve mantıklı konuşursanız dinleyeniniz pek olmaz. Tabi konuştuğunuz ortama bağlı bu.

• realizm ne demektir
    ve bunun türkçesi yok mudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyar0011

realizm ne demektir
    ve bunun türkçesi yok mudur

Gerçekçilik. Cümle içinde "gerçek, hayal vb." kelimeleri kullandığımızdan karışmaması için Realizm diyoruz. Ama söylediğinizde haklısınız
  • Sonucu ne olursa olsun gercekten vazgecilmemeli. Bazen ciddi sikintilar doguracagini bile bile gercekten sapmamak gerek. Sebebi basit. Hayatinin sonuna kadar en cok kendinizi kandirirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.