Şimdi Ara

Realme 5 Pro [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
28
Favori
100.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam a17 yaptım ve dediğiniz gibi bankacılık yapacağım için güvenlik güncellemesi olduğundan geçiren android 10na herşey için teşekkürler. Şu gereksiz Google uygulamalarını adbshell ile kaldırılması ile alakalı anlatım varsa link verirsen makbule geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djkarakartal D kullanıcısına yanıt
    Ben de bu şekilde gereksiz uygulamaları kaldırdım. Hatta ben telefonun kendi ön yüklü bazı uygulamalarını bile kaldırdım.
    Telefonum için iyi olduğunu düşünüyorum.

Bunun için @djkarakartal arkadaşımıza hazırlamış olduğu rehber için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pileki -- 21 Mayıs 2020; 16:18:37 >
  • Anlatim güzel, bence arkadasimiz yaptığı anlatimda yine adb shell ile silldiğimiz uygulamayi install etmeyide anlatsa keske.

Bu arada Poco Launcher yukledim, birsey farkettim uygulama kopyalıyorum WhatsApp. Poco launcher ana ekranina ve uygulama listesine düşmüyor, Realme Launchera girdiğim zaman gözüküyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydublor -- 22 Mayıs 2020; 3:22:3 >
  • bydublor B kullanıcısına yanıt
    Bu arada Poco Launcher yukledim, birsey farkettim uygulama kopyalıyorum WhatsApp. Poco launcher ana ekranina ve uygulama listesine düşmüyor, Realme Launchera girdiğim zaman gözüküyor :)

• Burada kaldirilan bir uygulamayi yeniden yukleyebilmek icin once enable etmemiz gerekiyormus.

Powershell açıp, Adb shell dedikten sonra

örneğin gallery3d uygulamasi icin.

pm enable com.coloros.gallery3d entera basıyoruz
    ardindan
    pm install-existing com.coloros.gallery3d entera basiyoruz.

Tabiki uygulamayi kaldirmak ve yeniden yuklemek isterken oluşabilecek sorunlardan kullanicilar kendileri mesuldur diyede not düşelim.

Bir baska not ise sisteme ait olan fotograflari kaldirdigimda baska galeri uygulamasi ile cihazdan dosya silemedim. Mecburen yeniden yuklemem gerekti ama nasil olacagini bilmiyordum, xda forumda biri bu sekilde yapmis ve olmus. Denedim bende de oldu. iyide oldu en azından sorunum ortadan kalkti.

• Hocam maalesef uygulamalardan ac dedigim halde gelmedi ana ekrana veya uygulamalar kismina.

• Ben yanlış anlamisim ozaman :) Gelecek diye sevindiydim. Ama sacma bir mantikla yapılmış :)

• Eskiden kullandığım Meizu note6 da falan sorun yasamamistim. Dediğiniz gibi kopyalama mantigi ile alakali olsa gerek. Sene2020 bunlar asilmali bence :) Yani muhendis kafasi birazda kullanici kafasi gibi calismali. Ne istedigimize bir bakmalilar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMark

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    realme xt ye poco launcher (2. versiyonu var galiba direk playstore dan mı indirmek lazım, yoksa realme için özelleştirilmiş bir ayrı sürümü var mı?) ya da MIUI mi önerirsiniz?

uygulanabilirse hangisini tercih etmeli,
    Ne avantajları var?
    Şimdiki xt özelliklerini hiç kaybettirmez değil mi?
    Bir sorun olur da memnun kalmazsak xt nin arayüzüne dönmek mümün değil mi?

Çok soru sordum, yardımcı olabilirseniz sevinirim

xt nin (Android 10 sürüm nisan 2020 .04) arayüzü konusunda bilebildiğim kadarıyla bir sıkıntım yok.
    Sadece ilk girişte pin numarasını algılaması biraz yavaş, yani tek tek her basıştan sonra 1 saniye filan beklenmezse pin i kabul etmiyor, o da idare edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHKemal -- 24 Mayıs 2020; 8:8:21 >

• Çok teşekkür ederim.

google play deki bilgilerdeki çok fazla gereksiz izinlerden birazcık tedirgin oldum.

Sonuç olarak sizin "Realme Launcher'dan memnunsanız başka bir launcher kullanmanıza gerek yok" tavsiyenize uyacağım.
  • Masumiyet konusunda çok haklısınız.

Alışkanlıktan olacak sanırım, bu tip izinleri kapatmaya çalışmak.

her ne kadar android olarak google dan, realme olarak da bilmediğimiz pek çok alandan izleniyor olmanın rahatsız ediciliği var olsa da

Çaresiz olmak ile çarenin biz olduğu arasında sıkışıp kalmak herhalde bu tip teknolojileri kullanmaya devam ettiğimiz sürece devam edeceğe benziyor
  • Merhabalar, kendi Realme 5 Pro deneyimimle ilgili kısa bir bilgi vermek istedim.

Telefonu 1.799 Liraya Hepsiburada'dan 17 Mart günü satın aldım ve ertesi gün teslim edildi. Benim için önemli olan iki şey vardı; telefonun batarya performansı ile fotoğraf ve video kalitesi. Telefonu teslim aldığım günden bu yana hem batarya, hem de kamera performansından çok memnunum.

Ekte inceleyebileceğiniz ekran görüntülerinden anlayacağınız üzere, telefonun 1,5 aylık batarya performansını kaydettim. Sonuç olarak, telefonu ortalama 2 buçuk günde bir şarj etmişim ve iki şarj arasında ortalama 9 saat ekran süresi almışım.

İlk veriler telefonda ColorOS 6 (Android 9) varken, sonrasındaki veriler ise Realme UI (Android 10) varken kaydedildi. Geçen zaman içinde telefonu fabrika ayarlarına döndürmeden kullanmıştım. Dün iki kez işletim sistemi üzerinden, bir de açılışta factory reset ile telefonu resetledim. Bundan sonraki batarya performansını da ölçerek mesajımı editleyeceğim.

Bu arada; geçtiğimiz ay telefonun ışığıyla apartman boşluğunda duyduğum bir sese bakarken telefonu elimden aşağıya, beton zemine düşürdüm. Evim binanın 4. katında ve telefonu düşürdükten sonra pencereden zemine olan mesafeyi iple ölçtüm, mesafe tam 12 metre! Telefonun üzerinde kutudan çıktığı haliyle ekran koruyucu ve yine kutudan çıkan kılıf vardı. İnanılmaz ama 12 metreden betona düşmesine rağmen telefonda en ufak bir çizik, bozulma olmadı. Üreticiler, bu telefonun sağlamlığı konusunda gerçek bir teşekkürü hak ediyor :)

Realme 5 Pro [ANA KONU]

• @dhkonuk Elinize emeğinize sağlık. Artık kanıtımızda var.

@djkarakartal ve www.teknoceo.com Kaldırma rehberiz için teşekkür ederim. Telefon biraz daha stabil hale geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahin G. -- 26 Mayıs 2020; 18:48:25 >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.