Kendi mesajıma kendim cevap vereyim bilgilendirme olarak; Mesajı attığım gün uygulamalardan Pil uygulamasının verilerini sıfırladım ve gece 12 - 1 gibi şarja taktım. Yine optimize edilmiş gece şarjı açılmadı. Dün yine taktığımda yine optimize edilmiş şekilde açılmadı. Bugün saat 1 gibi yine telefonu şarja taktığımda optimize edilmiş şarj özelliği ile şarj etmeye başladı. Burada tek fark ilk başlarda sabah saat 7'ye göre ayarlarken bu sefer sabah saat 6'ya göre ayarladığını söyledi. Bakalım o değer de değişecek mi? Kısacası eğer optimize edilmiş gece şarjını kapatır ve tekrar taktığınızda çalışmadığını görürseniz; pil uygulamasının verilerini silin; telefonunuzu normal şekilde benzer saatlerde şarja takın. Telefon kendisi şarj düzeninize göre ayarlıyor gördüğüm kadarıyla. |
★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (12. sayfa)
-
-
-
Bende konuyu yeni gördüm, 3-4 aydır Realme 8 kullanan birisi olarak katılmış olayım bari.
Telefonu yorumlayacak olursak, beni gayet tatmin etti, halen zevkle kullanıyor. Takılma, kasılma, ısınma gibi problemlerle karşılaşmadım. Bataryası çok başarılı, bitiremiyorum. Özellikle gündüz çektiği fotoğraflar çok iyi. Benim gibi standart bir kullanıcı için çok iyi bir telefon. Benzer telefonların fiyatlarıyla da karşılaştırınca en alınabilir telefon. Alırken tereddütle almıştım ama dediğim gibi 4 aydır tek bir şikayetim, keşke almasaydım dediğim bir nokta olmadı.
Tema mağazası olayı biraz sıkıntılı, yazı tipi falan değiştirilebiliyor ama bir takım uyumsuzluklar mevcut, ilerleyen güncellemelerde düzelebilir. AOD ekranında özelleştirme henüz bulunmuyor, ama o da ilerleyen güncellemelerde gelebilir.
Bunlar dışında yazılım olarak, akış olarak oldukça stabil bir telefon. Tavsiye ederim düşünenlere.
Kamera delikli ekran koruyucu bazı arkadaşlar bulamadıklarını yazmış. Doğrudur, Realme 8 ismiyle bulanamayabilir ama telefoncuya gittiklerinde Oppo A74 ün ekran boyut ve kamera yeri ile aynı olması lazım, ben ekran koruyucu taktırırken yanlış hatırlamıyorsam A74 dü, bi bakın yani, bazı oppo modelleriyle uyumlu aksesuarları.
-
RealSound aç/kapa ayarı sadece kulaklık takılı iken var. Kulaklık takılı değilse RealSound özelliği kapatılamıyor nedense. Ben kulaklık takılı iken RealSound'u kapadım, bana çok yapay geliyor. Hoparlör modundayken de (yani kulaklık takılı değilken) bu özelliği kapatmak istiyorum ama maalesef şimdilik mümkün görünmüyor. Belki önümüzdeki güncellemelerde bu da mümkün olur. (Not: kablolu kulaklık kullanıyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smksahin -- 24 Eylül 2022; 0:28:15 > -
Dünden beri kurcalayıp duruyorum ben de telefonu, acaba başka bir yerden mi ayarı var diye :) Allah razı olsun,rahat ve iyi yaşa.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tema mağazası ile ilgili bir şeyler daha söylemek istiyorum. Realme telegram gruplarında, en güncel realme uygulamaları paylaşılıyor.
Tema mağazasının en son sürümünü oradan indirip yükledim. AOD uygulamasının daha daha üst sürümünü yükledim oradan. Aod düzenleme yapabilmek için yükledim ama düzenleme yapılamıyor halen. Ama aod ekranındaki bildirim sembolleri bu şeklilde dha hoşuma gittiği için bu şekilde bıraktım. Onun dışında tema mağazasında ki temalar yüzde yüz uygulanmıyor. Fakat yazı tipi olarak mağazadaki olanlar gayet güzel uygulanıyor. Bazılarında Türkçe karakter uyumsuzluğu var tabi ki ama güzel fontlar mevcut. Yazı tipi kişiselleştirme ekranından değişmiyor bu arada, orada hep "roboto" font görünüyor.
Tek bir tema olarak olmasa bile, bir çok şey kişiselleştirilebiliyor.
Yazı boyutu büyük küçük istediğinize göre, veya ikonların şekli, kenarı, köşesi, boyutu ayarlanabiliyor.
Kontrol paneli ikonlarının renkleri ve şekilleri, ayarlar menüsü ikonları ve renkleri, dilerseniz ön tanımlı renk seçenekleri ile, dilerseniz duvar kağıdına uyumlu otomatik renk seçimiyle( buna da müdahale edilebiliyor tabiki) ayarlanabiliyor.
Ve son olarakta, en son güncellemeyle gelen "kilit ekranı dergisi" güzel bir özellik. Kilit ekranında seçiminize uyumlu olarak her seferinde farklı fotoğraflarla sizi karşılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engineered Rock -- 24 Eylül 2022; 13:26:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Rica etsem telegram linklerini ya da tam isimlerini yazar mısınız? Bende güncelleme yapayım artı olarak yazı tipini tam değiştirmek istiyorsanız Zfont3 uygulamasını tavsiye ederim tam hali ile uygulanıyor ve Türkçe karakter sorunu da olmuyor bir çoğu fonttaquote:
Orijinalden alıntı: Engineered Rock
Tema mağazası ile ilgili bir şeyler daha söylemek istiyorum. Realme telegram gruplarında, en güncel realme uygulamaları paylaşılıyor.
Tema mağazasının en son sürümünü oradan indirip yükledim. AOD uygulamasının daha daha üst sürümünü yükledim oradan. Aod düzenleme yapabilmek için yükledim ama düzenleme yapılamıyor halen. Ama aod ekranındaki bildirim sembolleri bu şeklilde dha hoşuma gittiği için bu şekilde bıraktım. Onun dışında tema mağazasında ki temalar yüzde yüz uygulanmıyor. Fakat yazı tipi olarak mağazadaki olanlar gayet güzel uygulanıyor. Bazılarında Türkçe karakter uyumsuzluğu var tabi ki ama güzel fontlar mevcut. Yazı tipi kişiselleştirme ekranından değişmiyor bu arada, orada hep "roboto" font görünüyor.
Tek bir tema olarak olmasa bile, bir çok şey kişiselleştirilebiliyor.
Yazı boyutu büyük küçük istediğinize göre, veya ikonların şekli, kenarı, köşesi, boyutu ayarlanabiliyor.
Kontrol paneli ikonlarının renkleri ve şekilleri, ayarlar menüsü ikonları ve renkleri, dilerseniz ön tanımlı renk seçenekleri ile, dilerseniz duvar kağıdına uyumlu otomatik renk seçimiyle( buna da müdahale edilebiliyor tabiki) ayarlanabiliyor.
Ve son olarakta, en son güncellemeyle gelen "kilit ekranı dergisi" güzel bir özellik. Kilit ekranında seçiminize uyumlu olarak her seferinde farklı fotoğraflarla sizi karşılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 24 Eylül 2022; 13:27:19 >
-
Tabi ki yazayım.
Ama güncelleyeceğiniz uygulamalarda veya üst versiyon uygulamalarda android 12, realme ui 3, coloros 12 uyumuna falan dikkat edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engineered Rock -- 24 Eylül 2022; 13:35:48 >
-
Teşekkürler yüklediğim sürüm 3.0.42 sizde de aynı sürüm yüklü değil mi?
-
Aod 3.0.9 yüklü bende.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tekrar teşekkürler hocam buldum yükledim bildirim logoları az büyüdü dediğiniz gibi yine özelleştirme yok ama en azından eskisinden iyi olduquote:
Orijinalden alıntı: Engineered Rock
Aod 3.0.9 yüklü bende.
Sözle Realme UI 3.0 ile resimler ekleyebilecektik.. Bırakın hiç bir ayar yok. tarih/saat/bildirim/şarj göster gizle var. İkonlar minicik. gelen bildirim ne olduğu belli olmuyor.. Bu konuda beklentilerimin çok altında kaldı.Türkiye güncellemesi 6-10 ay gibi geç gelmesi de ayrı bi can sıkıcı.
-
Aynen öyle aod konusunda epey kısıtlı ve özelleştirme de yok android 13 de gelecek sene ikinci çeyrekte gelecekquote:
Orijinalden alıntı: beyzaferSözle Realme UI 3.0 ile resimler ekleyebilecektik.. Bırakın hiç bir ayar yok. tarih/saat/bildirim/şarj göster gizle var. İkonlar minicik. gelen bildirim ne olduğu belli olmuyor.. Bu konuda beklentilerimin çok altında kaldı.Türkiye güncellemesi 6-10 ay gibi geç gelmesi de ayrı bi can sıkıcı.
Yabancı forumlarda bizim telefonlara gelecek AOD lerin ancak bu kadar olacağını yazmışlar. Nedeni de ekranların kalitesiz amoled olmasıymış.
Bana çok saçma gelen bir yorum umarım gerçek değildir.
Bu arada ben de 3.0.9 yükledim AOD sembolleri büyüdü ama başka bir değişiklik yok.
Dip not: Daha yüksek sürüm yüklediğimde AOD hiç çalışmadı sonra uygulamalarda güncellemeleri kaldır diyip uygun başka sürüm yükledim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rehberdeki kişiyi ana ekrana ekleyip hemen arama yapmak için ben bir türlü bulamadım. Yapabilien varmı?
-
Kalitesiz ekran mı? İyi saçmalamışlar.Ekran çok kaliteli.AOD'un özelleştirilmemesinin nedeni yazılımsal.Bütçeden dolayı kısıtlanmış olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aod nedir beyler
-
Always On Display yani Her zaman açık ekranquote:
Orijinalden alıntı: nordccoldAod nedir beyler
Arkadaşın mesajını gördükten sonra azıcık karıştırdım bizim Realme 8 lerin ekranı Ramless denen bir amoled imiş yani renkli aod desteklemeyen bir ekran ondan kaynaklı özelleştirme yapılamıyor diye yazıyorduquote:
Orijinalden alıntı: çiğküfte
Kalitesiz ekran mı? İyi saçmalamışlar.Ekran çok kaliteli.AOD'un özelleştirilmemesinin nedeni yazılımsal.Bütçeden dolayı kısıtlanmış olabilir.
Bunu bende araştırıyım fakat mantıksız geldi.Normalde çalışan bir şey niye AOD gelince olmuyor? Pikselleri kapatıyor zaten.Renkleri desteklememesi nasıl olucak? Mesela animasyonlu duvar kağıdı o zaman niye oluyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiğküfte -- 9 Ekim 2022; 22:19:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X