< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (13. sayfa)
-
-
Telefonun kendi Kişiler uygulamasında öyle bir seçenek göremedim. Ayrıca widget'lara da baktım ama kişi ekleme widget'ı yok. Aklıma Google Kişiler uygulaması geldi. Belki o destekliyordur diye düşündüm ve gerçekten de öyleymiş. Denemedim ama aşağıdaki linkte nasıl yapıldığı anlatılıyor. Yani Play Store'dan "Google Kişiler" uygulamasını indirip yapabilirsiniz.
how-to geekHow to Add a Contact to the Home Screen on Androidhttps://www.howtogeek.com/736742/how-to-add-a-contact-to-the-home-screen-on-android/ -
Evet oldu. Teşekkürler
-
Super Amoled diye satılıyor ama bu. farklı kavramlar mı ramsiz amoled, amoled, super amoled, oled vs.
Eğer böyleyse bir anda soğudum telefondan gerçekten.
-
İnanın ki bilmiyorum bende ama forumlarda özellikle yabancı forumlarda (realme forumlarında) bu şekilde belirtiyorlar evet aod özelleştirmesi yok büyük ihtimalle de gelmeyecek ama ekranı kötü değil gayet güzel ekranı var aod özelleştirme hariçquote:
Orijinalden alıntı: Engineered RockSuper Amoled diye satılıyor ama bu. farklı kavramlar mı ramsiz amoled, amoled, super amoled, oled vs.
Eğer böyleyse bir anda soğudum telefondan gerçekten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
-
Bu güncelleme bana da gelmedi henüz ama gelir gelmez yaparım.
Bu arada tema mağazasını daha işlevsel kullanabilmek için yapılması gereken bir şey var. Türkiye' deki realme veya oppo larda tema mağazası uygulaması bulunmuyor. Telegram VS. Harici bir yerden mağazamızı yükledikten sonra, Ayarlar sekmemizden, uygulamalara girip, uygulama izinlerinden tema mağazası için sistem dosyalarını değiştirme iznini verirsek, mağazadan seçtiğimiz temalar, dinamik veya statik kilit ekranı, masaüstü duvar kağıdı, ve ikonlar hepsi uygulanabilir oluyor.
Ayrıca ekran bence de oldukça kaliteli, canlı parlaklığı yüksek. Eşimde oppo reno 4 lite var, onun ekranından daha iyi. Fakat gel görki o telefonda aod düzenleme, renkli, resimli bir çok ayar mevcut, bildirimlerde kenar aydınlatma gibi ayarlar mevcut iken realme 8 de olmaması can sıkıcı. Oppo Reno 4 lite 'da da yoktu ilk aldığımızda bu ayarlar, Android 11 güncellemesi ile gelmişti.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Tema hakkında bilgilendirme için teşekkürler. Uyguladım şimdi gayet güzel gözüküyor.
Güncelleme bana da gelmemiş henüz. Detayda getirdiği değişiklikler aşağıdaki gibiymiş.
Realme 8 4G
Security
Integrates the September 2022 Android security patches.
Application
Optimized clock plugin display.
Added swipe up on desktop to enter Google search.
System
Improves system performance and stability.
Ekran muhabbetine gelecek olursak. Bizim telefonlarda kullanılan ekranların "ramless" olduğundan bahsedilmiş. Bu nedenle renkli bir AOD nin olmayacağı söylenmiş. Resmi olarak sorulduğunda ileride bu özelliğin (renkli ve daha düzenlenebilir AOD özelliği) geleceğini söylemişler ama detay olarak ne zaman ya da nasıl geleceği bilgisi yok.
Bu arada ramless ekranlarda pil sürelerinin daha yüksek olduğu söyleniyor. Pil tüketimi daha düşükmüş. Üçüncü parti uygulamalar ile AOD özelliklerinin kullanımında ise cihazın bu özellikler için sürekli kendi raminden kullanacağı, bu nedenle de cihazın pil süresinin çok düşeceğini söylemişler. Ben bu tarz bir uygulama kullanmadığım için pil durumu hakkında yorum yapamam.
-
Güncelleme sonunda bana da geldi indiriyorum bakalım sadece güvenlik güncellemesi mi? Yoksa ufak da olsa bir yenilik mevcut mu?
Güncelleme banada geldi.Boyutu yüksek bakalım neler değişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiğküfte -- 19 Ekim 2022; 15:8:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleştirme yaptım şimdilik pek bir yenilik göremedimquote:
Orijinalden alıntı: çiğküfte
Güncelleme banada geldi.Boyutu yüksek bakalım neler değişti.
Bende dün yaptım güncellemeyi , pek kurcalama şansım olmadı ama ilk baktığım şey karekod vs. okuturken kamera odak yapmıyordu onu düzelttiler mi diye baktım ancak hala aynı maalesef.Kameranın sorunsuz çalışmasına rağmen karekod okuturken falan sorun yaşıyorum odak konusunda bu sorun sizlerde de oluyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atm'den QR kod ile para çekmeye çalışınca aynı bu şekilde kamera bir türlü odaklanamıyor. Geri tuşuna basıp banka uygulamasında bir önceki ekrana dönüyorum, telefonun kendi kamera uygulamasını açıyorum. Sonra tekrar banka uygulamasına dönüp QR ile para çekmeye çalışınca bu sefer QR'ı sorunsuz okuyor gibi.
Güncelleme yaptım. Temizleme gitmiş. Dosyalarım uygulaması değişmiş. Temizle kısmı yok
Daha önce bu başlık altında bu sorunu ve geçici çözümünü yazmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/realme-8-kullanicilari-dh-ana-konu--153535781-11#153955740
Özetle, WhatsApp, bankacılık, vs. uygulamalarda karekod algılama sıkıntısı çekerseniz telefonun kendi kamera uygulamasını açın ve kapayın, sorun düzelecektir.
-
Telefonda neye bastık bilmiyorum. Asistan konuşuyor sürekli neye basarsan onu söylüyor. Telefonu kullanamıyorsun. her girdiğin yere iki üç kere basıyorsun girmek için. sanki gözü görmeyenler için kullanıyormuş gibi oldu. Bunu nasıl kapatıcaz. Ayarlara girince yada başka yere en altı yukarı kaydırmaya izin de vermiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
-
Talkback açık sanırım ses açma+ses kısma tuşlarına aynı anda basılı tutun kapanacaktırquote:
Orijinalden alıntı: TRK1905Telefonda neye bastık bilmiyorum. Asistan konuşuyor sürekli neye basarsan onu söylüyor. Telefonu kullanamıyorsun. her girdiğin yere iki üç kere basıyorsun girmek için. sanki gözü görmeyenler için kullanıyormuş gibi oldu. Bunu nasıl kapatıcaz. Ayarlara girince yada başka yere en altı yukarı kaydırmaya izin de vermiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Aynen. Oldu teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X