Şimdi Ara

★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
589
Cevap
20
Favori
30.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı şeylere katılmıyorum.Yanlış anlamayın fikrimi sunucam.Yansıtma özelliği muhtemelen internet veya tv ile alakalı.Bende sorun yok.Eski model LG Led TV.Kulaklık girişini hiç kullanmadım.Dediğiniz gibi olabilir.Fakat bluetooth kulaklıkla sorunsuz çalışıyor.Mono hoparlörün sesine eh demek haksızlık olur.Hem ses netliği hemde ses yüksekliği açısından çok başarılı.Daha orta tonlardan yukarı çıkamadım.Gördüğüm en iyi monolardan birisi.Eski telefonum LG G4'ün ses kaliteside iyidir, hatta onda 1W hoparlör koymuşlardı.Bu telefon onu tokatlar öyle söyliyim.Eğer ki stereo olsaymış bu cihaz amiral gemileriyle yarışırdı.Ön kamera videosu 1080p olmasına rağmen iyiken, arkaya iş görür denmemeli bence.4K video kalitesi fiyatına nazaran çok iyi.Ben sizlere örnek olarak bir youtuberın çektiği videoyu atmak istiyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=n24mUTgDLvU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiğküfte -- 17 Eylül 2022; 0:11:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• talatcaner kullanıcısına yanıt

hocam GPS yazmissiniz Begendiniz mi GPS performansini yada begenmedinizmi tam anlayamadim GPS performanmansi nasil ?

• GPS performansı beğendiğim özellikler arasın da.

• Başka bir yerde deneme yapmadım zaten modem ya da TV kaynaklı olabilir demiştim, telefonu tecrübe ettim hemen hemen 2 ay olacak, izlenimlerim bu yön de. Farklı görüşler tabi ki olacak, bu beklentiyle de alakalı olabilir.

• Birkaç gün önce telefonu sabah 4 buçuk gibi şarja taktım daha önceden başkalarına övdüğüm özellik olan optimize edilmiş gece şarjı özelliği devreye girdi. Not olarak; bence pil sağlığı için güzel bir özellik. Ancak bir saat sonra yola çıkacağım için bu seferlik iptal et gibi bir seçenek vardı oradan normal şarja geçirdim.

Sonrasında ise bir daha özellik aktif olmadı. Şimdi gece şarja taktığımda ayarlardan seçenek aktif olmasına rağmen optimize edilmiş gece şarjına geçiş yapmıyor.

Şarjdayken seçeneği kapatıp tekrar açmayı denedim; telefonu tam kapatıp tekrar açmayı denedim, miui da bug olduğu gibi belki dedim yanlış gösteriyordur anahtarı, dedim kapatıp denedim ama olmadı.

Böyle bir bug olabilir, haberiniz olsun.

Bu özellik aslında bir tür akıllı özellik olduğu için yani telefonun sizin kullanım düzeninize göre bir iyileştirmesi olduğu için çalışırken dokunmamaya özen göstermek gerekebilir.

Araştırırken realme nin global community sitesinde benzer şekilde iptal edince bir daha geri gelmeyen kullanıcılarda gördüm.

Benzer şekilde reddit de de sorun yaşayanlar var.

Genel olarak sistemin tekrar öğreneceğini söylemişler. Bir kaç gün telefonu tüm gece şarj olsa da şarjda bırakacağım umarım düzelir. Gelişmeleri yine buradan paylaşırım.

Kısaca çalışıyorsa dokunmayın :)

• Telefonun youtube arka plan oynatma özelliği varmış yeni öğrendim Gayette güzel çalışıyor.Premium almama gerek kalmadı.Ama reklamları uygulamadan önliyecek bir şey lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt
    Edge kullan tarayici olarak ayarlardan reklam engelleme var aciyorsun rahat rahat takiliyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

Bu konuya önceden değinmiştim forumda görmediniz sanırım neyse geç olsun güç olmasın :))

• Selamlar, cihazı 5 gün önce satın aldım. Genel olarak memnun olsam da bi kaç eksiklik keşfettim. Öncelikle cihazın bildirim yönetiminde bir olmamışlık var gibi. Örneğin medya öğelerini alt alta sıralamak yerine gruplandırıyor. Mesela youtube ve müzik uygulama bildirimleri aynı ekranda görünmüyor. Sağa sola kaydırdığım zaman tek tek görebiliyorum. Bunun bi ayarını bulamadım. Bi de youtube'u arka plana attığımda bildirim ekranına 3-4 saniye sonra düşüyor. Medyayı durdurup bildirim ekranından yok etmek istediğimde sağa kaydırmak yetmiyor, sağa kaydırdıktan sonra solda çıkan çöp simgesine de dokunmak gerekiyor. Miui'de tek dokunuşla yapılan şeylerin çoğu bunda iki dokunuşla yapılıyor. Tam ekran hareketlerinde de bu durum söz konusu. Tam ekranda bir oyun oynarken veya video izlerken geri jestini iki kere yapmak gerekiyor. Tüm bunların genel mantığı yanlış dokunmaları engellemek olsa da bi ayarı olsa fena olmazdı.

• Telefonla ilgili küçük bir sıkıntıyı ve çözümünü de ben paylaşayım. Cihazı bir iki aydır kullanıyorum ve ortalama bir kullanıcı sayılırım. Telefonda oyun oynamam, sosyal medyayla pek işim olmaz (WhatsApp ve YouTube dışında). Dolayısıyla telefon benim için gayet yeterli. Bataryası çok iyi. Benim kullanımımla rahat 10-12 saat ekran süresi alıyorum. Genelde 2-3 günde bir şarj etme ihtiyacı duyuyorum.

Gelelim telefonla yaşadığım sıkıntıya ve çözümüne. Bir uygulamada çeşitli işlemler için karekod (QR kod) okuma özelliğini kullanmak gerektiğinde (ilgili uygulama içinde, örneğin PC'den WhatsApp Web'e bağlanmak için veya kullandığım bankanın uygulaması üzerinden karekod ile ödeme yapmak için) kameranın odaklama yapmadığını ve karekodu okuyamadığını gördüm. Halbuki cihazın kamerası normalde gayet iyi ve kendi kamera uygulamasını kullanırken odaklama sorunu yok. Realme 8'e geçmeden önce bir iki ay kadar Realme C25s kullanmıştım ve onda da bu sorun vardı ama o zaman C25s'in kamerası herhalde pek iyi değil diye düşünüp Realme 8'e geçmiştim. Realme 8'de de aynı sorunu yaşayınca herhalde bunların kamerası böyle dedim. Ama bu telefonla karekod uygulamalarını kullanamamak da pek mantıklı gelmedi. Yine günün birinde WhatsApp Web'e bağlanmaya çalışırken telefon bilgisayar ekranındaki karekodu okuyamayınca kontrol amacıyla telefonun kendi kamera uygulaması ile kontrol ettim, gayet güzel odaklanıyordu. Ardından tekrar WhatsApp uygulamasına dönüp karekodu tekrar okutmaya çalıştım ve karekodu hemen algıladı ve WhatApp Web'e bağlandım. Daha sonraki denemelerimde de uygulama içinden karekod okuyamayınca geçici olarak telefonun kendi kamera uygulamasını açıp kapadıktan sonra diğer uygulamaya (örneğin WhatApp) dönünce karekodu sorunsuz algılıyor.

Muhtemelen Realme C25s'de de aynı şekilde çözüm olabilirdi ama o zaman bu şekilde denemek hiç aklıma gelmemişti. Telefonun kamera yazılım arayüzünde (API denen diğer uygulamaların kameraya erişmek için kullandığı) bir hata (bug) var sanırım. Müsait bir zamanımda Realme'ye bildirmeyi düşünüyorum. Yabancı forumlarda biraz araştırmıştım ama bir şey bulamamıştım. Belki de bildirilmiştir, bilemiyorum.

Sonuç olarak WhatsApp, bankacılık, vs. uygulamalarda karekod algılama sıkıntısı çekerseniz telefonun kendi kamera uygulamasını açın ve kapayın, sorun düzelecektir.

• 2023'ün 2.çeyreğinde telefon android 13 güncellemesini alacakmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: çiğküfte

2023'ün 2.çeyreğinde telefon android 13 güncellemesini alacakmış.

Gailba bu da telefonun alacağı son büyük güncelleme gibi

• Bende öyle tahmin ediyorum.Android 14'ün de 1 yıl sonra yaygınlaşacağını düşünürsek aslında 2,5 yıl güncelleme vermiş sayılır.Zaten ülkemize çok geç geldi.Güvenlikleri biraz daha almaya devam eder.Realme 10 gelene kadar devamkee.Bir sonraki cihazımda oppodan yana olur muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiğküfte -- 20 Eylül 2022; 18:5:23 >
  • metalyalist M kullanıcısına yanıt

Üstad sistem ayarları sistemde gezinme kısmında yanlış dokunmaları önleme ayarı var, ordan dokunma kısmını ayarlayabilirsiniz...

YouTube arka plana nasıl atıyorsunuz ki? Premium mu?

• ★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★

YouTube uygulamasına giriş yapıldığında akıllı kenar çubuğu beyaz renkten mor renge geçiş yapıyor ve SS te göründüğü gibi arka planda oynat seçeneği geliyor. YouTube da herhangi bir şey açıp üstteki butona tıklayınca arka planda oynatabilirsiniz kilit ekranı kapansa dahi (siyah ekran yani) video ya da müzik sesi gelmeye devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerrrsss -- 21 Eylül 2022; 0:41:32 >

• Powerrrsss kullanıcısına yanıt

Teşekkürler üstadım oldu ★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ güzel bi özellik olmuş yeni keşfetmiş oldum ★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ 

• gulumy G kullanıcısına yanıt

Üstad o menüyü biliyorum zaten kapalı bende ama sanırım o özellik çalışmıyor. Açsam da kapasam da aynı, iki kere geri jesti yapmam gerekiyor.

• metalyalist M kullanıcısına yanıt

Üstad orda bi bug var o zaman bilemedim ★ Realme 8 Kullanıcıları DH Ana Konu ★ 

• ben telefonu yeni aldım güncellemeleri de yaptım

ekran hertz 60 gözüküyor nasıl 90 yapabilirim

her yerde ekran ve parlaklıktan diğeri sein diyor ama bende diğer seçeneği yok

• quote:

Orijinalden alıntı: sese341907

ben telefonu yeni aldım güncellemeleri de yaptım

ekran hertz 60 gözüküyor nasıl 90 yapabilirim

her yerde ekran ve parlaklıktan diğeri sein diyor ama bende diğer seçeneği yok

Yok ki yapasın Realme 8 ekranı standart 60 Hz

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.