Şimdi Ara

realtek digital output

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
23.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde logitech x-530 (5.1) ses sistemi. vista işletim sistemim de denetim masasında ses ayarlarında seçili aygıt hoparlör fakat ben "realtek digital output" varsayılan olarak ayrladığımda haliyle pc den ses gelmiyo ben hoparlörlerimi "realtek digital output" çıkışına bağlayabilirmiyim???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Realtek Dijital Çıkışına Genel Bakış

Realtek Dijital Çıkışı, ses sinyallerini dijital biçimde aktarmak için kullanılan bir arabirimdir. Bilgisayarınızdaki ses kartının bir bileşenidir ve dijital ses cihazlarına yüksek kaliteli ses çıkışı sağlamanızı sağlar.

Realtek Dijital Çıkışı Nasıl Kullanılır?

Realtek Dijital Çıkışı'nı kullanmak için şu adımları izlemelisin:

1. Ses cihazını (ör. hoparlörler veya kulaklıklar) dijital çıkış bağlantı noktasına bağla.
    2. Bilgisayarının ses ayarlarına git.
    3. Çıktı aygıtı olarak "Realtek Dijital Çıkışı"nı seç.
    4. Ses ayarlarını hoparlörler veya kulaklıklar için uygun şekilde yapılandır.

Realtek Dijital Çıkışı Ses Gelmiyor

Realtek Dijital Çıkışı'ndan ses gelmiyorsa şu sorunları gidermeyi dene:

• Ses cihazının doğru şekilde bağlandığından emin ol.
    • Ses ayarlarında doğru çıkış aygıtının seçili olduğundan emin ol.
    • Ses sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.
    • Ses cihazında herhangi bir fiziksel hasar olup olmadığını kontrol et.

Diğer Sorunlar

Realtek Dijital Çıkışı ile ilgili başka sorunlar da yaşayabilirsin:

• Realtek Dijital Çıkışı Çalışmıyor: Ses sürücülerini güncelle, bağlantıları kontrol et veya ses kartınla ilgili aygıt yöneticisine bak.
    • Realtek Dijital Çıkışı Statik Ses Çıkarıyor: Ses cihazını başka bir bilgisayara bağlayarak test et ve kablolarını kontrol et.

Realtek Dijital Çıkışını doğru bir şekilde kurarak ve sorunları gidererek, dijital ses cihazlarından yüksek kaliteli ses çıkışının keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • elinzideki sistem analog bir sistem. Dijital decoderi olmadığı için dijital bağlantıdan sisteminizi bağlayamazsınız.
  • fakat elimdeki sistem ve şu anda bağlı olduğu analog çıkış ile dolby digital ses alabilirim değilmi..
  • AC97 logosunu taşıyan tüm ses cipleri dolby encode digital sesi çözer merak etmeyin.
    Zaten bu yüzden bu çiplerin adı adı çoğu yerde codec diye geçer.
    buna REALTEC in ALC 650 ve daha yüksek kod numaralı tüm ses cipleri dahildir.

(yaklaşık olarak 1997 yılından sonra imal edilmiş tüm ses kartları ve onboardlar)

"Realtek digital output" ayrı bir kavramdır ve dolby kayıtlı sesleri çözmekle ilgisi yoktur.
    Bu bilgisayarda üretilen sesin dış ses sistemine hangi yoldan aktarılacağına ait bir seçeneği belirler.
    Bu analog yada digital olabilir, Analog tercih edilmiş olması sizin dolby kayıtlı sesleri duyamayacağınız anlamına gelmez. Bir dvd filmi seyrederken ses duyuyorsanız bilinki duyduğunuz ses ya dolby yada dts encode den çözülmüş analog sestir. çevresel lik özelliğinin bozulmaması için ses sisteminizin 5.1 olması ve buna uygun ses kartı, hoparlör ve ses sistemi ayarlarının (her kademede 5.1 +) yapılmış olması yeterlidir. Bağlantının analog olması çevreselliği bozmaz.
    Aksine; oyunlarda şu an mevcut ses kartlarının ve onboardların %90 ında çevresel sesi duymak için analog bağlantı zorunluluktur. Bu nedenle dış ses sisteminde decoder bulunanlar dahi multi ch analog bağlantıyı da yapmak zorundadır. (*)

(*) DDL ve DTS connect deseği olmayan ses kartı ve onboardlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 29 Mart 2008; 1:56:26 >

• bilgi için teşekkürler
  • Merhaba, dizüstümde realtek alc272x ses kartı var. 3 tane giriş var. Ses sistemim 7.1 Creative. Wooferdan 3 çıkış var. Front, rear, center. Bu 3 çıkışı 3 girişe takarsam nasıl 5.1 yaparım ?
  • Analog + Dijitalden mi bağlamak en mantıklısı? 2-3 gün içinde ses sistemi alacağım. Realtek Alc-889 ses kartım var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, 2 önceki mesajda son sorum hakkında yardımcı olabilecek olan var mı ?
  • Ne cok hort oluyo bu bolumde
  • Eger anakatın 5+1 ses çıkışını destekliyorsa jackları taktıktan sonra mıc ve kulaklık girişini front sub vb. olarak degiştirebilirsin.Anakartının özelliklerine bakman gerekli.Ayrıca driverınıda kur ve güncelle.Bende öyle kullanıyorum ve sorun yok
  • Arkadaşlar halen çözüm bulamadım. ALC 272x ses kartı var laptopta. Spdif çıkış var ama 7.1 ses sitemi için ddts-100 lazım. Ben bu laptoptaki 3 çıkışı rear, center ve front olarak ayarlamayaz mıyım?

Üçünü birden takıyorum ama realtek programdan dediğiniz şeyler çıkmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.