Şimdi Ara

Reboot and select proper boot device hatası. Yardım gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir adet 1 gb hard disk ve 240 gb ssd si olan bir toplama kasam var. Bir süredir zaman zaman reboot and select proper boot device hatası alıyordum. Hatanın kaynağını bilmediğim için düz mantık pcyi kasadaki tuşündan yeniden başlatıyordum ve sorunsuz windows açılıyordu.

Geçen gün sadece youtubeda müzik dinlerken mavi ekran hatası verdi ve :( ifadeli bir ekranda %0 işlem başlattı. Geri yükleme gibi bir yazı vardı ekranda. Bir süre bekledim ama hiç ilerlemeyince kasa tuşundan yeniden başlattım ve reboot and select proper boot device hatasını aşamıyorum.

Biosta 240 gblık ssd ve 1 tblık harddisk ayrı ayrı görünüyor.

- bios tan boot önceliğini kontrol ettim/ssd öncelikli yaptım/ayarları resetledim vs vs olmadı.
    - kablo bağlantılarını kontrol ettim/söktüm/taktım yine sonuç vermedi.
    -anakarttaki yuvarlak pili çıkartıp 5 sn güç tuşuna basılı tutup ayarları resetledim. Hata aynen devam ediyor.

Bu hatayı nasıl aşabilirim? Sistem çökmüş olabilir mi?

Ayrıca, bazen bilgisayar 50-60 saniye donmalar yaşıyordu. Oyun oynarken, internetteyken 50-60 donup normale dönüyordu. Bunun da şu anda yaşadığım hatayla ilgisi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ş@n -- 17 Ağustos 2019; 10:1:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 tb lık diskin sata veya güç kablosunu çıkar.sadece sistem diskiyle çalıştırmayı dene.
  • mdurak3 M kullanıcısına yanıt
    Denedim. Ancak işe yaramadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "No boot device found" hatası
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.