Şimdi Ara

Recaizade'den sayısal tavsiye konusu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
26
Favori
6.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesinlikle değil fonksiyonları ben de yapamıyordum 12 başında Hiçbir şeye geç değil henüz çalışmalara devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vardı öyle tanıdığım arkadaşlar 110 a kadar çıkan gördüm çalışırsan yaparsın sen de neden olmasın

• raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Ben uzman değilim fakat geçen seneden zor olmasına rağmen arttı allah yardımcınız olsun

• Hocam konulara baştan mı başlayalım yoksa bilmediklerimizden mi girişelim? Sistemler konusu sürekli unutuluyor, ne yapmalı nasıl tekrar etmeliyiz? Çözemediğiniz soruları çözdürdükten sonra ne yapıyordunuz? Optik formu, tüm dersleri çözdükten sonra mı dolduruyordunuz?

Edit, ekleme: tyt süre sorunu yaşıyorum, matematik problemleri zamanımdan çok yiyiyor. Tyt problemler için neler önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrDex -- 21 Temmuz 2019; 12:50:49 >
  • DrDex kullanıcısına yanıt
    Daha çok zaman var ben baştan başla derdim zaten bildiğin konuları hızlı geçersin arada kalan bilgi kaçmasın.Sistemler en son çalıştığım konuydu bütün dersler dahil gerçekten çabuk unutuluyor konu anlatımını bitirdikten sonra sistem sistem bütün kitapları taramaktan ziyade kitap kitap gitmeni tavsiye ederim böylece sürekli tekrar olur.Çözemediğim soruları çözdürdükten sonra atıyordum .optik formu soru soru dolduruyordum ben.Başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Recaizade M. Ekrem

Daha çok zaman var ben baştan başla derdim zaten bildiğin konuları hızlı geçersin arada kalan bilgi kaçmasın.Sistemler en son çalıştığım konuydu bütün dersler dahil gerçekten çabuk unutuluyor konu anlatımını bitirdikten sonra sistem sistem bütün kitapları taramaktan ziyade kitap kitap gitmeni tavsiye ederim böylece sürekli tekrar olur.Çözemediğim soruları çözdürdükten sonra atıyordum .optik formu soru soru dolduruyordum ben.Başarılar
    Yani tekrar zamanı sistemlerde, aynı kitaptan okuyup tekrar yapacağınıza birkaç kitaptan kitap kitap gittiniz? Şu kitaptan bütün sistemler bitince başka kitaptan yine bütün sistemleri bitirdiniz.
    Hocam problemlerde ne yapmak lazım, ne önerirsiniz? Hem süreyi kullanmak adına hem de kaynak vs nasıl çözmeli nasıl çalışmalıyız. Çözemediğimiz soruları çözdürdükten sonra saklayıp, ara ara tekrar baştan çözmek nasıl olur? Mesela defter tutup çözemediğimiz soruları anladıktan sonra çözümü deftere yazıp aradan belli zaman geçtikten sonra tekrsr çözmeye çalışmak, baktın çözemiyorsun defterdeki çözüme bakmak nasıl olur sizce? Youtube den çalıştınız mı? Önerebileceğiniz Youtube kanalı var mıdır, teşekkürler

Sistemlerde aynen onu öneririm.problemlerim benim sıkıntı değildi ama çevremden gördüğüm kadarıyla fasiküllerin faydası oluyor.çap apotemi beğenilen kaynaklardandı problemler için.o defter işlerini hiç bilmiyorum ben sorup atıyodum soruları ama işe de yarayabilir bir şey diyemeyeceğim.kimya adası çok yardımcı olmuştu bana öneririm x2 hızda akıyor

• quote:

Sistemlerde aynen onu öneririm.problemlerim benim sıkıntı değildi ama çevremden gördüğüm kadarıyla fasiküllerin faydası oluyor.çap apotemi beğenilen kaynaklardandı problemler için.o defter işlerini hiç bilmiyorum ben sorup atıyodum soruları ama işe de yarayabilir bir şey diyemeyeceğim.kimya adası çok yardımcı olmuştu bana öneririm x2 hızda akıyor
    Hocam organik, sistemler konuları tahminen sonlara kalacak konular oluyor sonucta baştan başlayacam. Organik için ne önerirsiniz? Nasıl çalışalım ne zaman çalışalım

Okul ya da dersaneyle gitmeni tavsiye ederim aceleye gerek yok.Eğer mezun ve dersaneyr gitmiyorsan kimya adasıyla birlikte başlık başlık git bence.bi kitaptan başlarsın izleyerekten bitirirsin sonra başks bir kaynaktan veya fasikülden baştan tekrar için bitirirsin.Çabuk unutuluyor çünkü ondan sonlara bırakman daha mantıklı olur.Palmenin organik kitabını alma bu arada leş gibi

• quote:

Okul ya da dersaneyle gitmeni tavsiye ederim aceleye gerek yok.Eğer mezun ve dersaneyr gitmiyorsan kimya adasıyla birlikte başlık başlık git bence.bi kitaptan başlarsın izleyerekten bitirirsin sonra başks bir kaynaktan veya fasikülden baştan tekrar için bitirirsin.Çabuk unutuluyor çünkü ondan sonlara bırakman daha mantıklı olur.Palmenin organik kitabını alma bu arada leş gibi
    Kimya adası artı soru bankasından giderim o zaman organiği. Zaten tyt kimyadan başlayacam. Tyt kimya bitince de ayt kimyaya başlarım adım adım. Organik sonlara kalır ama zaten unutuluyor haklısın o ara iyi tekrarlar yapmam lazım. Türev integral bittikten sonra matematiği baştan mı alayım? Bi kitabı tüm konuları bitirdikten sonra mı ikinci kitabı çözeyim yoksa iki üç kitabı aynı anda mı çözeyim? Türev ve integral de bir kitaptan bitirdikten sonra ne yapmamı önerirsin? Matematiği baştan mı alayım yoksa türev integrale mi yoğunlaşayım bikaç kaynaktan daha da mı bitireyim?

Konuları erken bitirmş gibisin ve önünde daha çok zamanın var bundan dolayı bi konuya yoğunlaşmanı önermem.lti'yi bitirdikten sonra onlara daha fazla zaman harcamaktan çok kitaplara baştan başlayıp bitirmeni tavsiye ederim

• Hocam öncelikle tebrik ederim. Ben 12’ye geçtim. MF’yim. Şu anda okulda kurstayım haftaya son haftamız ve tyt den eksik konular kalacak gibi duruyor. Okulların da kurstan aşağı yukarı bir ay sonra açıldığını düşünürsek bu bir ayda ne yapmamı önerirsiniz? Sadece Tytye odaklanıp onu mu halledeyim. Yoksa aytden lti vs başka halletmemi önerdiğiniz bir konu, ders olur mu bu süreçte?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paragrafı dikkatli ve hızlı çözmek adına ne önerebilirsiniz? Siz paragrafı nasıl hallettiniz

• Şu sıralamaları düşününce hayret etmeden geçemiyorum hocam. TYT'de fazladan 3 mat yanlışı var ve 2500 sıralama oluyor. AYT'de fazladan 1 yanlış ve boş 1300 sıralamaya getiriyor. Bu sıralama işi de ayrı bir zor nasıl bir yığılma oluyor.

Ben de ekleme yapmak isterim izninizle hocam. Tavsiyeler insanı güzel yönlendiriyor sene boyunca, ama bu sınav süreci herkesin kendi serüveni. Aldığınız tavsiyelere rağmen kendi yolunuzu çizip motivasyonlu bir şekilde koşuyorsunuz. Başarısızlıklarla motivasyonu düşürmediğiniz sürece adım adım yaklaşıyorsunuz. Yazın kendinizi psikolojik açıdan buna hazırlamaya bakmayı tavsiye ederim
  • pBat kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum ikinci kısma herkes aldığı bilgi ve tavsiyeleri birer araç olarak kullanarak kendi yolunu kendi çizmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam fen konularından özellikle fizikte, eğer ayrıntılı bitirirsem cok soru cözerek vs, 9 ayda 10 ayda falan konular 1 kere bitmiş olur tahminimce ama cok ayrıntıya girmeden, her konuyu bitirdiğimde 3-4 test çözersem tahmini 5 ayda konuları 1 kere bitiririm. Konuları erken bitirip daha sonra yine tekrarlara başlasam mı daha mantıklı yoksa tek seferde bitirip ayrıntılı bitirsem mi? Ama ayrıntılı bitirsem sınava kısıtlı sürem kalıcak ve genel tekrar yapmam için az Bi zamanım kalıcak. Ne önerirsiniz? Öbür fen dersleri İcin de soruyorum

• Bi de hocam mesela fizikte baştan başladım konuların yarısı bitirdim atıyorum elektrik bitti, optiğe geçicem. Dönüp baştaki konuları tekrar edeyim mi yoksa bütün fizik konularını baştan sona bitirdikten sonra mı başa dönüp tekrar edeyim?

Fen dersi için okul kitabından faydalandınız mı?

• Hocam tyt fkb ve geometriden tavsiyelerinizi ve size yardımcı olan kaynak veya youtube kanallarını öğrenebilir miyim şimdiden teşekkürler

• byenx kullanıcısına yanıt
    Ben tyt'yi yeniden dönmeni tavsiye ederim.Konuları önceden bitirmenin bir faydası yok çünkü elbet biticek konular.Hızlı hızlı bitirmektense bir konuyu yavaşça tam bitirmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum.Ama hiç istemiyorsan tyt bakmak ayt matın başlangıç konularına:fonksiyon parabol denklemler gibi bakmanı öneririm dahs lti ye gerek yok

Tyt konuları zaten az çok fikrin olan konular olduğu için hızlı geçiceğini düşünüyorum.Ama ben bir kere yavaşça bitirip sonra tekrar için arada test çözmeni öneririm.Velev ki yetiştiremem belki diyorsan plan yapıp uygularsan öyle bir derdin olmaz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.