Sinemada beni güldüren en iyi filmdir ve filmden sonra 1 hafta kadar da bazı sahnelerini hatırlayıp güldüm.O kadar...Şimdiyse boşuna paramı verip o filme gittiğimi düşünüyorum.
Millet sıfatı görünce görüyo bide yaptığı hanzoluklara gülünüyor espri anlayışı o kadar iyi deil.Mesela cem yılmazın sadece sesini duysanız (insan gibi yani şahan gibi böğürmeyen sesi) güldürür sadece sesten bile ama şahanda öle bişey yok sıfatı görünce kopuosunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: MoĞoLLar
Millet sıfatı görünce görüyo bide yaptığı hanzoluklara gülünüyor espri anlayışı o kadar iyi deil.Mesela cem yılmazın sadece sesini duysanız (insan gibi yani şahan gibi böğürmeyen sesi) güldürür sadece sesten bile ama şahanda öle bişey yok sıfatı görünce kopuosunuz.
Şahan zaten espri falan yapmıyor.Onda espri yeteneği de yok.Sadece tiplemeleriyle güldürüyor.Cem Yılmaz'da ise bunların ikisi bir arada.
Bizim halkımız da osuruk lafını duysa güldüğü için bu film tabiki en çok gişe yapan film olur.
Ya millet küfüre gülüo ki. Ya küfürle güldürmek diye bi formul mu var ya.
Adam küfr edio millet ona gülüo ne yazık..
hayatımda izlediğim en abuk sabuk,konusu ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir film.hiç de komik değil.adam osuruyır-ayılık yapıyor ve millet gülüyor ne komik var bunda anlayamadım
sadece o an gülmek isteyen iğrenç espiriler duymak istiyorrsanız izlenecek bir film.. kendince espriler yapıyor şahan... hoş güzel fena değil ama noolur allah aşkına cem yılmazla şahan'ı bir tutmayın noolur yalvarıyorum
kalite sıfır ama o anlık beni çok eğlendirdi..
Küfür ve argo ile güldürmek için zorlayan(!) bir film.
Çok gereksiz bir film bence, nasıl bu kadar ilgi topladı anlamış deilim..
Sinemada izlediğime pişman olmuştum. Sinemada izledim eve geldim dvdrip'inin çıktığına dair bir mail aldım.
skeç olarak bence daha iyiydi. yanlış hatırlamıyorsam a.r.o.g. ile kıyaslama yapmaya çalışıyorlardı a.r.o.g.'un yanına bile yaklaşamaz diye düşünüyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch
Sinemada izlediğime pişman olmuştum. Sinemada izledim eve geldim dvdrip'inin çıktığına dair bir mail aldım.
Bugün dvd de biraz izleme şansım oldu.
İyi ki paramı kaptırmamışım. O ne ya? 1-2 sahnesinde tebessüm ettim anca. Çok boştu.
Gonul rahatligiyla soylebilirim
Recep ivedik ve tarzi filmleri (Maskeli besler, Dunyayi Kurtaran Adamin Oglu, vs ...) filmleri begenenler ve esprilerini cok komik bulanlar, film fanatigi degildir, filmleri oylesine izleyen vakit gecsin gulelim eglenelim, izleyeip gecelim diyen insanlardir.
Herseye saygim vardir, bu tarz film sevenlerede saygi duyarim.
Bana kalsa bu filmlere sponsor olanlari, oynayanlari, oynatanlari, senaryo yazanlari memleketten surerim!. memlekti kuruttular sanatsal acidan, ayrica avucla para goturuyorlar. (o film $3M, bu reklam $2M ). bu rakamlar dogru yonetmenlere ve oyunculara aktarilsa su an, dunya sinema sektorunde hatri sayilir bir yerimiz olabilirdi!.
1-2 sahnesine gülmüşümdür ben de..boş bir film onun haricinde..
1. ve en önemlisi başlık Recep İvedik'i beğenmeğenler yani izlemeyip de tiksinenler değil çoğunluk izlemediği halde yorum yapmış.
2. "kaplanmete" gibi düşünen çok arkadaş olduğu için sadece ona değil herkese söylüyorum filmi yaklaşık 5 milyon kişi sinemada izledi bir 5 milyon kişi de Cd'den veya Tv'den felan izlese ve beğense yaklaşık 10 milyon kişi yapar bu da Türkiye için çok büyük bir rakam değil mi? niye yatırım yapmasınlar ki adamlar ceplerinden başka birşey düşünmüyor ama bu durum onları vatan haini ilan etmemizi gerektirmez...sen büyük şirket sahibi ol sen yatırım yap Nuri Bilge Ceylan'a...
3. olarak -daha filmin içeriğinden bahsetmeye başlamadık bile- bu filmin reklamı ne Gora kadar ne Arog kadar yapıldı bir anda 3 ay sonra sinemalarda olacağı söylendi ve birkaç film öncesi fragman ile halka tanıtıldı ama film sinemalara geldiği zaman büyük yankı oluşturdu bu da herkesde bu filme gidip gülmem lazım tarzı bir duygu uyandırdı.
4.sü bu filmin başarısını Cem Yılmaz ve Ata Demirer bile kabul edecek ki tam Recep İvedik çıktığı zaman ikisi de kendi filmlerinin ilk fragmanlarını piyasaya sürdüler yani onlar da korktu bu filmden...Siz zannediyor musunuz ki Cem Yılmaz bu filmi seyretmedi.
5.si tamam Recep İvedik öyle mükemmel bir Türk filmi değil ama anlattığı hiç mi birşey(anlattığı şeylerden bahsedeceğim aşağıda) yoktu ben her filmin anlattığı en azından tek cümlelik birşey vardır ya da yönetmenin düşüncesini içeren en azından bir replik vardır diye düşünürüm ve bu düşünce film zevkimden hiçbir şey kaybettirmedi bana belki de o yönetmenin düşüncesi bana çok tersti ama olsun en azından yönetmenle tanışmış olduk...
Şimdi şükür ki filmin içeriğine geçiyoruz Recep İvedik deyince kıllı bir ayının başından geçen maceralar aklınıza geliyorsa ya filmi size anlatanda hata var ya da filmi gidip bir daha izleyin en azından misketleri cebinde niye yıllarca taşıdığını niye sadece bir cüzdan için ta kalkıp İstanbul'dan Antalya'ya gittiğini düşünün film bir komedi filmi ama anlatmak istediklerini komedi tarzında vermeyi seçen bir insan ürünü...unutmayın Şahan zamanında yarışma-soru tarzı bir program(Zoka) sunarak başladı bu işe...
V for Vendetta filminde de alıntı yaparak diyorum ki Recep İvedik benim,sensin ve hepimiziz... Hepimiz çok akıllı,entellektüel,narin,duygusal, hiç küfür etmeyen insanlar mıyız ki Recep İvedik adlı şahısı çok aşalık birisi olarak görüyoruz.Film halbuki bizi eleştiriyor...
Şahan da bu arada sütten çıkmış ak kaşık değil tabi ki ama film piyasaya çıkmadan önce ve film rekor kırdıktan sonra iki röportajını okudum sanki daha iyi yolda olacak gibi...
Ben Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar , Ata Demirer arasında ayrılık gözetmem hepsi beni güldürür hatta diyebilrim ki Cem Yılmaz'ın son komedi dvd'si kadar güldüğüm birşey olmadı ama 2. sırada ise Recep İvedik filmi var bu şimdilik tabi...
Uzun bir yazı oldu alınan olursa özür dilerim.
arkadasım bende senin gibi yanlız oldugumu düşünüyordum acaba bendemi bir gariplik var diye kendime sormadan edemedim ama görüyorumki benim gibi beyenmeyen arkadaşlar çok muş. öncelikle filmi baştan sona izledim. çünkü arkadaşlarım gülmekten kriz geçirdiklerini anlatarak beni zorla gönderdiler sinemaya. ya filmin neresinden tutarsanız tutun çok rezalet bir film. espiri yapmak cidden zeka işidir bunu herkez yapamaz bunu bir kez daha anladım.filmin bu kadar gişe yapması bilet satış rakamlarının çok üstüne cıkması. acıkcası beni pek ilgilendirmiyor.filim festivallerine en alt sıradan bile giremez halkı kandırmak kolay önemli olan jürilerin beyenisi kazanıp ödülleri toplamaktır. eşkıya gibi duvara karşı gibi takva filmi gibi bir kumaşın renkleri asla sizi aldatmasın önemli olan ipinin kalitesidir.bu benim tamamen şahsi fikrimdir kimse üstüne alınmasın saygılar...
Salak ile Avanak gibi filmler oldugu sürece ben bu filme gülmem. Amerikan pastası, superbad , gibi amerikan tarzı genclik filmleri bile bu filme 10 basar. Türk komedilerinden bir eski Kemal Sunal filmlerini,Birde günmüzün Cem Yılmaz'ın filmlerini begeniyorum.
Su anda vizyonda olan K9 mus. Avanak kuzenler miş.Gitmeyi düsünmüyorum.Onun yerini Hellboy, vol.i , ya da orjinal cinayetler
filmde diyaloglar çok zorlama olmuş tv deki tiplemeden fazlası yoktu ayrıca sinemada izleyince herkes gülüyor topluluk olunca ama tek başına izlendiğinde hiç de kahkalarla güleceğiniz bir sahne yok senaryo zaten rezalet
Bence seviyesizdi.Güldüğüm sahnelerde vardı ama..Çoğunlukla belden aşağı sahneler filan vardı..Kötü örnek diyeceğim..Hemen örnek vereyim etraftaki herkes taklidini yapmaya çalışıyodu.Onun gibi gülmeye çalışanlar vs...İkincisi çekilecek diyorlar ikincisinden sonra ortalık recep ivedik kaynayacak galiba
quote:
Orjinalden alıntı: knotaqram34
Salak ile Avanak gibi filmler oldugu sürece ben bu filme gülmem. Amerikan pastası, superbad , gibi amerikan tarzı genclik filmleri bile bu filme 10 basar. Türk komedilerinden bir eski Kemal Sunal filmlerini,Birde günmüzün Cem Yılmaz'ın filmlerini begeniyorum.
Su anda vizyonda olan K9 mus. Avanak kuzenler miş.Gitmeyi düsünmüyorum.Onun yerini Hellboy, vol.i , ya da orjinal cinayetler