Şimdi Ara

Recep İvedik'i beğenmeyenler ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlatırken gülmekten katılan arkadaşımın tavsiyesi üzerine gidip izlemiştim ama hiç gülmedim(ufak tefek, bir elin 5 parmağını geçmeyecek kısımlar hariç).Bende bir tuhaflık olduğunu düşünmüştüm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mellon89

Arkadaşlar bir sürü şeyden bahsedecem şimdiden kıracak olduğum arkadaşlardan özür dilerim

1. ve en önemlisi başlık Recep İvedik'i beğenmeğenler yani izlemeyip de tiksinenler değil çoğunluk izlemediği halde yorum yapmış.

2. "kaplanmete" gibi düşünen çok arkadaş olduğu için sadece ona değil herkese söylüyorum filmi yaklaşık 5 milyon kişi sinemada izledi bir 5 milyon kişi de Cd'den veya Tv'den felan izlese ve beğense yaklaşık 10 milyon kişi yapar bu da Türkiye için çok büyük bir rakam değil mi? niye yatırım yapmasınlar ki adamlar ceplerinden başka birşey düşünmüyor ama bu durum onları vatan haini ilan etmemizi gerektirmez...sen büyük şirket sahibi ol sen yatırım yap Nuri Bilge Ceylan'a...

3. olarak -daha filmin içeriğinden bahsetmeye başlamadık bile- bu filmin reklamı ne Gora kadar ne Arog kadar yapıldı bir anda 3 ay sonra sinemalarda olacağı söylendi ve birkaç film öncesi fragman ile halka tanıtıldı ama film sinemalara geldiği zaman büyük yankı oluşturdu bu da herkesde bu filme gidip gülmem lazım tarzı bir duygu uyandırdı.

4.sü bu filmin başarısını Cem Yılmaz ve Ata Demirer bile kabul edecek ki tam Recep İvedik çıktığı zaman ikisi de kendi filmlerinin ilk fragmanlarını piyasaya sürdüler yani onlar da korktu bu filmden...Siz zannediyor musunuz ki Cem Yılmaz bu filmi seyretmedi.

5.si tamam Recep İvedik öyle mükemmel bir Türk filmi değil ama anlattığı hiç mi birşey(anlattığı şeylerden bahsedeceğim aşağıda) yoktu ben her filmin anlattığı en azından tek cümlelik birşey vardır ya da yönetmenin düşüncesini içeren en azından bir replik vardır diye düşünürüm ve bu düşünce film zevkimden hiçbir şey kaybettirmedi bana belki de o yönetmenin düşüncesi bana çok tersti ama olsun en azından yönetmenle tanışmış olduk...

Şimdi şükür ki filmin içeriğine geçiyoruz Recep İvedik deyince kıllı bir ayının başından geçen maceralar aklınıza geliyorsa ya filmi size anlatanda hata var ya da filmi gidip bir daha izleyin en azından misketleri cebinde niye yıllarca taşıdığını niye sadece bir cüzdan için ta kalkıp İstanbul'dan Antalya'ya gittiğini düşünün film bir komedi filmi ama anlatmak istediklerini komedi tarzında vermeyi seçen bir insan ürünü...unutmayın Şahan zamanında yarışma-soru tarzı bir program(Zoka) sunarak başladı bu işe...

V for Vendetta filminde de alıntı yaparak diyorum ki Recep İvedik benim,sensin ve hepimiziz... Hepimiz çok akıllı,entellektüel,narin,duygusal, hiç küfür etmeyen insanlar mıyız ki Recep İvedik adlı şahısı çok aşalık birisi olarak görüyoruz.Film halbuki bizi eleştiriyor...

Şahan da bu arada sütten çıkmış ak kaşık değil tabi ki ama film piyasaya çıkmadan önce ve film rekor kırdıktan sonra iki röportajını okudum sanki daha iyi yolda olacak gibi...

Ben Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar , Ata Demirer arasında ayrılık gözetmem hepsi beni güldürür hatta diyebilrim ki Cem Yılmaz'ın son komedi dvd'si kadar güldüğüm birşey olmadı ama 2. sırada ise Recep İvedik filmi var bu şimdilik tabi...

Uzun bir yazı oldu alınan olursa özür dilerim.

en az 10 milyon kişinin izlediği bir filmin 2. si tabiki gelecek. daha çok para kaldırmaya kimse hayır demez.. bu olmalı, itirazımız yok.

ancak; "V for Vendetta filminde de alıntı yaparak diyorum ki Recep İvedik benim,sensin ve hepimiziz... Hepimiz çok akıllı,entellektüel,narin,duygusal, hiç küfür etmeyen insanlar mıyız ki Recep İvedik adlı şahısı çok aşalık birisi olarak görüyoruz.Film halbuki bizi eleştiriyor..." şeklindeki yorumun, yazının can alıcı kısmı ki katılmadığımı söyleyeyim.. şöyle ki; bizde bu kadar hödük insan yok. aynı zamanda biz enteliz havasında gani gani insan da yok.. yani eleştri yapsa eleştrisini hakeden insan yok; gönderme yapsa alınması gereken topluluk yok.. diyelim ki hepimiz recep'iz, bu durumda komedi olmasını gerektirecek ilginçliği de kalmıyor ki izlenmesi saçma.. geriye kaldı ilk durum; az absürd olduğu için sevildi.. bu durumda bu komikse bende ayılık yapayım gülün dedim izleyenlere ama iyi bir tepki alamadım..

ancak recep'e gülüyonuz madem, alın size laf sokma dolu bir film şeklinde film çıkarsa; eleştirel olur.. yani recep'in olması gereken şey; hedeftir. bu durumdaa değerli bir yapım demek güç bu film için..

not:gora'yı da sevmedim ama arog'tan umutluyum

• Türk sinemasının hep yerinden saymasının açık örneklerinden biri bNce recep ivedik gibi adi yapımlardır...

Görselliği sıfır sadece adamın yaptıgı ahmaklıklar dizisinden başka bişey değildir...
  • Yalnız değilsiniz dostlarım.Sinemamız her geçen gün çöplüğe dönüyor resmen.Şimdi de K9 vs...

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionheart -- 4 Ekim 2008; 10:54:16 >
  • Çoook ucuz filmdi çok..Semt pazarlarından 1.50 ye korsan vcd alıp izleseydim keşke.Sinemaya gidip böyle ucuz bir filme ödeme yaptıgım için çoook pişman oldum çok.
  • Geçen yıl stresli ve sıkıntılı bi seneydi malum Öss öyle ki artık bişeylere gülme ihtiyacı duydum acilen.Elimiz mahkum gittik (cem yılmaz dvd leri, ata demirer-TKDK vs izlemiştim) ve güldük ama biraz mecburi oldu dyebilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lejyonerx

Geçen yıl stresli ve sıkıntılı bi seneydi malum Öss öyle ki artık bişeylere gülme ihtiyacı duydum acilen.Elimiz mahkum gittik (cem yılmaz dvd leri, ata demirer-TKDK vs izlemiştim) ve güldük ama biraz mecburi oldu dyebilirim

Cem Yılmaz'a ve Ata Demirer'e de mi mecburi güldün?O zaman arkadaşım kusura bakma ama Cem Yılmaz'ın dediği gibi senin yüz kasları işlevini yitirmiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

Geçen yıl stresli ve sıkıntılı bi seneydi malum Öss öyle ki artık bişeylere gülme ihtiyacı duydum acilen.Elimiz mahkum gittik (cem yılmaz dvd leri, ata demirer-TKDK vs izlemiştim) ve güldük ama biraz mecburi oldu dyebilirim

Cem Yılmaz'a ve Ata Demirer'e de mi mecburi güldün?O zaman arkadaşım kusura bakma ama Cem Yılmaz'ın dediği gibi senin yüz kasları işlevini yitirmiş.

yok öyle değil. ''Cem yılmaz ve ata demirer gösterilerini izleseydin o zmn'' gibi bi yorum gelir diye açıklık getirdim. izlemiştim yani alternatifim pek yoktu demek istedim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Reasonable

quote:

yok öyle değil. ''Cem yılmaz ve ata demirer gösterilerini izleseydin o zmn'' gibi bi yorum gelir diye açıklık getirdim. izlemiştim yani alternatifim pek yoktu demek istedim

Tamam o zaman kusura bakma.

• Recep ivedik sevilmez mi ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßoost

Recep ivedik sevilmez mi ya

Sevilecek bir yanını söyler misin?Etraf Recep İvedik taklidi yapmaya çalışan embesillerle kaynıyor.Bu olabilir mi?
  • Sinemada ilk izlediğimde hoşuma gitmişti baya. Geçen akşam kuzenlerle bilgisayarda tekrar izledik. Kesinlikle aldığı ilgiyi hak etmeyen bir film diye düşünüyorum. Gerçi Hababam Sınıfı'nın devam serileri (bu 200x yıllarındaki; Mehmet Ali Erbil vb'nin oynadığı!) ile kıyaslarsak yine de iyi film.

Vakit geçirmek için izlenilebilir diyorum. Espriler malum zaten, bel altı üzerine kurulu. Kaliteli değil.
    Beğenenlere saygı duyarım ama ben beğenmiyorum. Bi daha da izlemeyi düşünmüyorum.
  • Ben beğeniyorum, Gayet konusuz, kafa dağıtmak için güzel film. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akçalı. -- 5 Ekim 2008; 0:15:05 >
  • Filmlerin eleştirilmesine sınıf ayırımının yapılmasına (sanat filmi,yaş aralığısı,kültür farkı,komedi sınıflandırılmaları ve bunun gibi) ama filmlere nefret edercesine pislik atılmasına aşağlanmasına hayretle bakıyorum.sonuçta bu kadar izlenilen filme ve bu işi beyenen lerede büyük haksızlık diye düşünüyorum.
    Yukarıdaki yazılarda salak ve avanağı buna tercih ederim denmeside garip kaçtı bana çünkü uç tiplemeler bu iki filmedede var,fark biri abd kültürü biri türk,iş böyle olunca kendi kültürümüzde olan uçuk tiplemelerimize karşı buyük bir nefretle baktığımızı görüyorum.Kültürlerdeki bu tipleri beyenmeyenleri anlarım zaten sonuçta olmaması gerek kişiliklerdir bunun için konu olunur zaten sanatda.

Eleştiriler olacaktır saygımda vardır.ancak bazı sınırlar vardır bu eleştiri sınırlarını korursak nu tip işleri seven insalarada saygılı olabiliriz,birde bu yönden düşünmeniz dileyi ile saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: refsak

Filmlerin eleştirilmesine sınıf ayırımının yapılmasına (sanat filmi,yaş aralığısı,kültür farkı,komedi sınıflandırılmaları ve bunun gibi) ama filmlere nefret edercesine pislik atılmasına aşağlanmasına hayretle bakıyorum.sonuçta bu kadar izlenilen filme ve bu işi beyenen lerede büyük haksızlık diye düşünüyorum.
    Yukarıdaki yazılarda salak ve avanağı buna tercih ederim denmeside garip kaçtı bana çünkü uç tiplemeler bu iki filmedede var,fark biri abd kültürü biri türk,iş böyle olunca kendi kültürümüzde olan uçuk tiplemelerimize karşı buyük bir nefretle baktığımızı görüyorum.Kültürlerdeki bu tipleri beyenmeyenleri anlarım zaten sonuçta olmaması gerek kişiliklerdir bunun için konu olunur zaten sanatda.

Eleştiriler olacaktır saygımda vardır.ancak bazı sınırlar vardır bu eleştiri sınırlarını korursak nu tip işleri seven insalarada saygılı olabiliriz,birde bu yönden düşünmeniz dileyi ile saygılar.

2 mesaj yukarda yazdığım gibi, saygı duyarım ama ben beğenmedim.
    O sınırları koruyabilsek zaten...

• benim mesajım kişisel deyildi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: refsak

benim mesajım kişisel değildi.

Seni anladım hocam. Ben de kişisel almadım zaten. Yazmak istedim sadece.
  • Ben izledim , film hakkındaki fikrim nötr, daha cok amator bir film gibi geldi benim esas kızdıgım nokta filmdeki karakterin gelişim cagındaki cocuklara kötü ornek olması. televizyonlarda cocuk yarısma programları oluyor ve cocuklar recep ivedik'i taklit ediyorlar bu hiç iyi bişey değil, karakter kendisininde dedigi gibi agresif ve cahil bir yapısı var. ve bunu idol alan cocuklarda karakterle kendilerini butunleştirmeye calısıyorlar ve onun seviyesine iniyor. şimdi ikinci filminide cıkaracak turk gencligi hepten amele olcak..yazık.
  • kapital sistemde film yapımcıları da her girişimci gibi malesef kar etmeyi düşünmek zorunda.. onun yolu da toplumlara istediklerini vermekten geçiyor.. bir nevi halk bunu istiyor, yapımcılar da bu sese kulak veriyor.. bu filmler ilgi gördüğü sürece devam ederler hiç şaşırmayın..

abbas güçlü'nün sunduğu genç bakış programının gece 12 de başlaması, bütün öğrencilerin yayın saatinden şikayetçi olması, abbas güçlü'nün o dizileri izlemeyin o zaman çok şey değişir demesi ama hem izlerler hem de ağlarlar misali olayın bu şekilde kilitlenmesi de sözkonusu.. bilmem anlatabildim mi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.