Şimdi Ara

Reçine lekeleri nasıl çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,sanirim söğüt ağacı ya da benzeri bir ağaçtan bu lekeler oluşmuş,1 haftadir varlar yikamayla çıkmadılar.Araba yeni bu nedenle en az zarar vererek nasil çıkarabilirim.Islak mendille cikiyor ama tüm aracı kaplamislar.
    1.onceligim boyaya zarar vermemek,far dahil tampon vs putur putur bundan olmuş sinirim bozuldu açıkçası.

Reçine lekeleri nasıl çıkar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 9 Temmuz 2016; 14:02:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gazyağını camsil şişesine doldur, bölüm bölüm sık. Sonra pamuklu bi bezle sil, hiç bişey kalmayacaktır. Ben camlar dahil zifte bulanmış arabamı böyle temizlemiştim.

Gazyağının boyaya zararı yoktur.

Sakın benzin ve mazotla deneme.
  • Birisi yazmıştı sanırım. Bulaşık deterjanı ile çıkmış. Yanlış hatırlıyor olabilirim. Cam sille de deneyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yöntem var;

1-)Sprey şişesine ılık su koyun.Reçine bölgesine uygulayın.Biraz bekledikten sonra ıslak mendille silin.

2-)1.Yöntem işe yaramazsa aynı şişeye su yerine gaz yağı koyun.Sonrası yine aynı bekledikten sonra ıslak mendille silin.

Bu yöntem kuş pisliği,reçine lekesi vs. çoğu lekede işe yarıyor.Piyasadaki ürünlerin fayda sağladığını görmedim daha.
  • Sır asprins çıkartıyor ama boyayı soldurabilir uyarayım.Eski aracım renault 19 aracım tavanında güneş yanığı vardı reçine olmuştu Sır asprins beze sıkıp tek tek temizledim beze boya lekesi gelmedi ama sanki rengi solmuş gibi gelmişti göz yanılması da olabilir bilemiyorum araç eski olduğundan da olabilir ama reçineyi çok rahat çıkartıyor

çözüm yolu bulamazsanız en son Sır asprins ufak bir bölgede deneyebilirsiniz duruma göre zararını görmezseniz her yere uygularsınız

Ek olarak şu haldeyken güneşe bırakmayın araca boyaya ciddi zararı olur bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 9 Temmuz 2016; 14:28:30 >
  • Camsil çıkarıyor bizim arabada da olmuştu.

• krem cif pırıl pırıl yapar.süngeri ıslatıp uzerine krem cifi dokün.cok fazla bastırmadan silin lekeleri.işlemi sıcak suyla yaparsanız daha da iyi sonuç alırsınız.başka bir çözüm,a101 ya da bimlerde aspirin diye sıvı temizleme spreyi var.oda yağ,reçine gibi zor çıkan tüm lekeleri tertemiz yapıyor.her ikisinide tüm arabalarımda denedim ve olumlu sonuç aldım.siz genede ilk önce ufak bir alanda deneyip sonucu görün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabada ki Reçine Lekesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaz geldi konuyu güncelleyelim

Ben lekeleri önce arabayı 2 kez yıkadım güzelce ardından cam sille(bimdeki silikonlu ürün ile) yaklaşık 3-4 saat boyunca uğraşarak çıkardım.

En kolay çözümü bu ama uğraştırıyor.

Halen boyasız plastik bölgelerde ön tampon yan aynaların plastik parçaları vs lekeler mavi mavi duruyor.Gerçekten çok boktan bir olay ama onları uğraşmadım çıkarmak için.

Ağaçların altından uzak durmak lazım kısacası bu işin çözümü kil ya da ıslak mendil,cam sil ürünleri ile uğraşmak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.