Şimdi Ara

Recovery Disk Olayı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar HP Pavilion 5287EA aldim 1 hafta önce.
    hard disk normalde 120gb ama bende C 103gb recovery disk kısmıda 7gb görünüyo.
    arada 10gb lık kısım kayıp. bu konuda bilgisi olan varmı aceba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therockulas -- 24 Eylül 2006; 15:33:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: therockulas

slm arkadaşlar HP Pavilion 5287EA aldim 1 hafta önce.

slm arkadaşım bende dün senin makinanin bi alt modelini aldım 5280 olanını.

(bu arada iki makinanın fiyat farkı 200 $ ama sadece ram ve HDD farkı var ki bunları 200 $'a rahatlıkla temin edebiliyorsun makinadaki 80 GB HDD yanına kar kalıyor keşke bi kontrol etseydin ama boşfer almışsın artık hayırlı olsun gülü gülü kullan.)

yönetimsel araçlar--->bilgisayar yönetimi---->disk yönetimine girersen isimlendirilmemiş bi partition daha görürsün büyük ihtimal kayıbın o dur. bi bak bende de var aynı olay.

• gescape peki sende hard diskin durumu nedir C partisyonu kaç gb şuan?
  • bende bi totalda 80 diyo ama c partition 60 GB filan, d partition 8 GB recovery için bi tanede 1 GB isimsiz toplamda 80 vermio ama bende bu kadarını biliyorum. senin partition durumları nasıl?
  • hocam bende kullaniyorum 5280.... c: 65.9 gbyt d:7.5 gbyt
  • zaten en bastada yazdım C 103gb D yani recovery diskte 7gb..
    10gb sendede bendede kayıp.. bunun sebebini bilen varmı aceba?
  • tam emin olmamakla birlikte zaten tam 80 diye aldiğin bir makina hiçbir zaman tam 80 cıkmıyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrdurden

tam emin olmamakla birlikte zaten tam 80 diye aldiğin bir makina hiçbir zaman tam 80 cıkmıyor....

haklısın zaten pcdede laptop dada durum böyle ama 10gb kayboldugunu ben hiç görmedim bugune kadar..
  • Bu bütün HDD ler için geçerli olan bir şey.Normalde üzerinde 120GB yazan bir HDD nin sığası 114GB civarında olmalıdır.
    Hesap şöyle 1200000000/1024/1024=114GB
    Ayrıca o makinelerde yaklaşık 1GB civarında gizli bir partition daha var.
    Disk bölümleme yazılımlarıyla kontrol ederseniz görebilirsiniz.Bu normal kendinizi üzmeyin.
  • evet bildiğim kadarıyla 1 gb=1024 mb ama 1000 mb olarak alınıyor sanıyorum bu sebeple 80 gb lar 72-73 gb , 120 gblar ise 114 gb olarak görünüyorlar sebep budur öyle değil mi
    quote:

Orjinalden alıntı: HIGHLANDER

Bu bütün HDD ler için geçerli olan bir şey.Normalde üzerinde 120GB yazan bir HDD nin sığası 114GB civarında olmalıdır.
    Hesap şöyle 1200000000/1024/1024=114GB
    Ayrıca o makinelerde yaklaşık 1GB civarında gizli bir partition daha var.
    Disk bölümleme yazılımlarıyla kontrol ederseniz görebilirsiniz.Bu normal kendinizi üzmeyin.
  • Falla beyler ben tutupta 7 gb ona, 1 gb gizli buna, falan filan diye ayıramam dedim aldım 2 dvdye sistem yedeğini. bastım formatı, ikiye ayırdım nereye ne kadar verdiimi biliyorum içim rahat. tavsiye ederim. sürücü derdi de yok sadece sata native supportta problem var onuda floopy kullanarak halledilebiliyomuş diye gördüm yabancı bi forumda. detayına innemedim intelin sitesinden anakartın chipsetine göre bulabiliyoruz gereken driveri yanılmıyosam.
  • hocam benim makina da 120 gb..

ama arkadaşlarında dediği gibi o mb hesabına vurunca 114 gb olarak gornuyor...

ben recovery kısmını sildim..gereksiz bir 7 gb harcaması bence

quote:

Orjinalden alıntı: therockulas

slm arkadaşlar HP Pavilion 5287EA aldim 1 hafta önce.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.