Şimdi Ara

REcovery DVD yapmak zorundamıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk geldiğinde yap diye uyarılar çıkıyordu. Fakat işlem 2-3 saat sürdüğü için yapmak istemedim.

Nedir bu olay ? İlerde sorun mu yaratır ? Yani bu işlemi ben sony'de başlangıçta F10 ile de yapamıyormuyum ?

• çok ayıp bir daha böyle şeyler duymalım

recovery şu an kullandığın bilgisayarın işletim sisteemi, driver ve üzerinde kurulu gelen prohgramların yedeklenmiş halidir.
    sistem çöktüğünde açılışta f10 basarak recovery ile çöken sistemini baştan kurarsın !!!! kısacası format atmanın en zahmetsiz yolu.
    hdd başına gelen bozulma , yanma , kafa atma gibi bir olay başına gelirse recovery bölümünde gitmiş olur veya herhangi bir virüs vs. nedeniyle silinirse bu recovery olayını dvd dende yapabilirsin. bu dvdleri bilgisayarı açtıktan sonra sony recovery tool adında program ile ouşturabilirsin. yaklaşık 2 saat ve 4 adet dvd mal olmakta.

kullandığın sony modelini söylersen sana daha çok yardımcı olabilirim
    şunu söyleyeyim eğer fw ve cs serisi kullanıyorsan recovery bölümünüde silip temiz bir format atabilirsin ama sr serisi kullanıyorsan
    ben recovery silip format attım şu an fn tuşu ve ekranın önündeki mode ve kısayol tuşları çalışmıyor nedeni ise driverlerı sitede yok sonye kocanman bir

• Şimdi hocam konuyu biraz daha basite indirgeyelim ne dersin ha ?

Sen diyorsun ki evet F10'dan da sistem geri yükleme yaparsın fakat ya hard-diskine herhangi bir şey olur da recovery alanında silinirse(ki galiba virüsler de siler diyosun yukarda) ? işte o zaman bu recovery dvd lerini kullanacaksın.

Peki iki sorum var ;

1) Dediğim gibi ilk başta yapmadım ben bu olayı. 1 ay geçti. Şimdi yapsam olur mu ?

2)Recovery programı bu DVD'lere sürücüler , orijinal programlar ve vista dışında winamp, winrar gibi benim sonradan yüklediğim dosyaları da yükleyecek mi ?

Teşkür....
  • hah bir de hocam F10 ile format attığımda D sürücüsündekiler gider mi ? Teşekkür ederim efenim sağolun varolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: nitrococuk

Şimdi hocam konuyu biraz daha basite indirgeyelim ne dersin ha ?

Sen diyorsun ki evet F10'dan da sistem geri yükleme yaparsın fakat ya hard-diskine herhangi bir şey olur da recovery alanında silinirse(ki galiba virüsler de siler diyosun yukarda) ? işte o zaman bu recovery dvd lerini kullanacaksın.

Peki iki sorum var ;

1) Dediğim gibi ilk başta yapmadım ben bu olayı. 1 ay geçti. Şimdi yapsam olur mu ?

2)Recovery programı bu DVD'lere sürücüler , orijinal programlar ve vista dışında winamp, winrar gibi benim sonradan yüklediğim dosyaları da yükleyecek mi ?

Teşkür....

ben de ilk aldığımda oluşturmayıp, bu hata benim 2-3 saatime mâl olup, önce f10 ile formatlayıp, ilk haline döndürüp, recovery dvd'lerini oluşturup, tekrar format atıp, üstüne win7 kurup, içim rahat keyfime bakıp, bir de üstüne sigara yakıp, vista'nın ölüşünü izledim :Ç

• Peki recovery yi dvd ye nereden alıyoruz hocam?Yani sony fw serisi alıcağımda aldığımda ne yapmalıyım hemen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Peki recovery yi dvd ye nereden alıyoruz hocam?Yani sony fw serisi alıcağımda aldığımda ne yapmalıyım hemen?

işin açığı tam ismini hatırlamıyorum ama, yüklü gelen vaio programlarından birisi.. adında recovery yazıyor zaten.. onu çalıştırdıktan sonra ilgili kısma dıhlayıp, nekst nekst diyorsun, sonra 2-3 saatlik bir bekleme süreci başlıyor.. kilitlendi, takıldı gibi düşünceye kapılmayasın, er geç cevap verir.. basit yani, yaparsın.. tam olarak söylemek isterdim detayıyla felan ama, win7 kurduğum içün o aplikasyon şu an na-mevcut :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yukarıdaki yazıları okudum,

geçen başka bir foruma yazmıştım cevap alamadım, şimdi bir daha sorayım, ben recovery dvd leri oluşturdum artık bir sorun olursa ordan yükleyecem fakat, hdd de recovery için 10 küsür gb alan ayrılmış ve içi boş gözükuyor. şimdi o kısmı biçimlendirip c: ye eklesem sorun olurmu?

veya recovery olayını hdd den nasıl yaparız zira hdd deki o alan boş görünüyor?
  • beyler hp pavilon g6 1065et notebook um var ve aldığımda recovery vadı bende şunu soruyorum

1.]Recovery virüsleri silermi?[Fabrika moduna geri yüklede]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.