Şimdi Ara

Recovery Nedir Ne İşe Yarar Yardım Edin Lütfen ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
62.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araştırdım ama hiç bişey anlamadım..İlk defa laptop kullanıcam..

Recovery sistemi kurtarmaya yarar falan diyorlar..Tam olarak nedir bildiğimiz format CD/DVD si mi ? Format atarken onu mu kullanıcam ? Ya da ben windows 7 yi kaldırıp atıyorum xp pardus falan yükledim tekrar windows 7 ye dönmek için o DVD yi mi kullanıcam anlamadım ?

• +1
  • recovery kurtarma cd si bilgisayarı ilk aldığın ana geri yükler yani fabrika ayarlarına sıfırlanır.bazı bilgisayarlarda direk üzrinde kuruludur.bazılarında ise yanında dvdyle verilir bilgisayarında olan bütün sürücüler ve windows 7 içinde mevcuttur.bir sıkıntı olduğu zaman eğer dvd varsa onu takarsın eğer üzerinde kuruluysa pc açılırken markasının göründüğü ekran vardır orada herhangi bir f tuşu yazan ona basığınızda direkt kendi recovery başlatır dvd is varsa onu takarsınız.üzerindemi kurulu senin markası nedir.
  • format atmak için o cd yi mi kullanıcam yine ?
  • aynen üzerinde kurulu değilse o cd den tekrar formatlıyor normal formattan kısa sürer
  • Tamam kardeş saol cevap için..Şimdi ben bilgisayarı aldığımda direkt kullanmaya başlayabilir miyim bişeyleer yapmam gerekiyor mu ?
  • kurtarmadan sonra istediğini yapabilirsin yalnız biraz sabret bol güncelleştirme olacak onun dışında istediğini yapabilirsin.
  • Kardeş kusura bakma ben hiç bilmiyorum bu işleri.. şimdi bilgisayar geldi açtım bilgisayarı ilk yapmam gereken nedir ? şöyle bi sırayla yazar mısın yapmam gerekenleri ?
  • cd yi tak çalıştır.gelen seçenekleri sırasıyla yap anlama diyorsan çevrende anlayan birine yaptır.
  • tamam cd yi taktım çalıştırdım secenekleri de yaptım..bu ne işe yarıyor ?
  • bende de Windows 8 işletim sistemli pc var recovery yapsam c ve d dekiler silinir mi kurtar diye bişey var 75 gb c den kurtalıyo yazıyor d yi siler mi acaba
  • D diskini sıfırlamaz d durur c diskindekileri yedekleyin.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    hocam benim de recovery diye bir disk gözüküyor disk 24 gb 16 gb ı dolu bu disk format için mi şimdi? bende format atmayı düsünüyordum ve vindows 7 cd si yoktu pc yi aldıgımda ayrıca normal format gbi sadece C diskini 0 lıyor degilmi d ve e diski aynı kalıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergio9134 -- 21 Mart 2014; 18:09:16 >
  • sergio9134 kullanıcısına yanıt
    Evet c diskini sıfırlarsınız bazı markaların recovery alanlarında her iki diski sıfırlamak içinde seçenek vardır ama ilgili seçeneği işaretlerseniz sadece sistemin kurulu olduğu sürücüyü sıfırlayacaktır.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam çok saolun
  • selamlar...

şimdi hocam, bu recovery olayı tıpkı format gibi dosyaları, dökümanları da siliyor mu?

yani, dosyaları harici bir diske kopyalamadan koruma şansımız var mı acep?!!!
  • ras_kol_ni_kov kullanıcısına yanıt
    Diskiniz ikiye bölünmüşse d diskine atın c diski komple sıfırlanıyor bilgileriniz silinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Diskiniz ikiye bölünmüşse d diskine atın c diski komple sıfırlanıyor bilgileriniz silinir.

hayır tek disk var.
    neyse teşekkür ederim. artık harici olarak yedeklerim.
    başa gelen çekilir
  • ras_kol_ni_kov kullanıcısına yanıt
    Tek disk terken mevcut diski c ve d olarak ayırmadınız mı bunu diyorum eğer sadece c diskiyse hepsi silinir bu durumda farklı bir harici medyaya aktarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Tek disk terken mevcut diski c ve d olarak ayırmadınız mı bunu diyorum eğer sadece c diskiyse hepsi silinir bu durumda farklı bir harici medyaya aktarın.

evet tek c diski var. ama hallettim ayrı bir hariciye aktardım.
    tekrar teşekkürler ilgin için...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.