Şimdi Ara

Sizce dua etmek işe yarıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben dualarımın çok azına ve ufak isteklerimin kabul olduğunu gördüm.

Dua etmek işe yarıyor mu ?

Müslümanlar cumalarda, kandillerde, Yahudilere ve kâfirlere beddua ederler ama pekte işe yaramıyor sanki.

Şuan dünyanın lideri hala Yahudiler.

Birde sanki Allah artık insanlardan bıkmış gibi ne haliniz varsa görün gibi geliyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.
    Önce çalışmak, sonra dua dinin esası
    Kabul edilir ancak, çalışanın duası! demişlerdir.

1- Haram lokmadan sakınmalıdır!
    2- İtikadı düzgün olmalıdır.
    3- Uyanık kalble ve kabul edileceğine inanarak dua etmelidir.
    4- Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
    Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır.

5- Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

6- Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

7- Yalvararak dua etmelidir.
    8- Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]
    9- Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.

10- İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.

Tüm bu şartların ne kadarını yerine getirdin evvela bunu düşün
  • baktım ki dualarımın tersi olyo dua etmeyi bıraktım
    koyuver gitsin

• Allah beddua eder mi?

Tevbe 30'da şöyle diyor.

"Yahudiler; “Üzeyir[1] Allah’ın oğludur" dediler. Hristiyanlar da "Mesih[2] Allah’ın oğludur” dediler. Bunlar, onların dillerine doladıkları (boş) sözlerdir. Önceki kafirlerle aynı ağzı kullanıyorlar. Allah kahretsin onları! Bu iftiraya nereden sürükleniyorlar?"

Neden böyle bir söz var kitapda?

Ayrıca kahretmek, yok etmek, perişan etmek ve ezmek anlamına gelir, bu gün hala İsa'nın Allah'ın oğlu olduğunu inanan ve bunu söyleyen milyonlarca insan var ve gül gibi geçiniyorlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca bu kitabı tanrı yazdı ise neden "allah kahretsin onları" diyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Ayrıca bu kitabı tanrı yazdı ise neden "allah kahretsin onları" diyor?
    Etkili iletişim.

• Yaradığını veya yaramaadığını somut olarak kanıtlayamayız, o yüzden bu konuda kazanan bir taraf olmaz.

Ama dua etmek manevi bir şeydir. Zor anında veya olmasını istediğin şeyler konusunda kime başvurduğunu, kime güvendiğini gösterir. İnancını tasdikler bir bakıma. Tabii ki samimi bir dua olmalıdır, laf olsun diye değil. Gerçekten içtenlikle olmalı.

Buna ek olarak benim düşüncem şöyle: Evet, dua ederiz, ben de ediyorum ama sen ettiğin duayı gerçekleştirmeye yönelik adımlar atmazsan gerçekleşmesini beklemen doğru olmaz. "Çok zengin olayım" diye dua edip kendini geliştirmeye çabalamazsan, maaşın düşük olmasına rağmen daha yüksek kazanacağın bir işe geçme girişiminde bulunmazsan tabii ki sihirli şekilde zengin olmazsın.

Çalışıp çabalamadan bir şeyler olmasını beklemek İslam'a aykırı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre D -- 30 Kasım 2019; 21:22:25 >
  • Hayır tabiki hiç bir işe yaramaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    ROOT NEDİR? NE İŞE YARAR?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.
    Önce çalışmak, sonra dua dinin esası
    Kabul edilir ancak, çalışanın duası! demişlerdir.

1- Haram lokmadan sakınmalıdır!
    2- İtikadı düzgün olmalıdır.
    3- Uyanık kalble ve kabul edileceğine inanarak dua etmelidir.
    4- Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
    Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır.

5- Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

6- Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

7- Yalvararak dua etmelidir.
    8- Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]
    9- Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.

10- İsm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.

Tüm bu şartların ne kadarını yerine getirdin evvela bunu düşün

• olma ihtimali olan seyler icin dua ettigimde cogukez tutuyo bu ara satranc oynuyom baya ama biliyorumki dunya satranc birincisi olmak icin dua etsem olmayacak cunku o kategoride diilim sanirim anlasildim.
  • Üyelerinin %80'inin ateist olduğu bu forumda bu konuyu açmak ne kadar mantıklı, orası tartışılır; ancak dua etmekten hiçbir zarar gelmez.

Allah (c.c) cümlemizin dualarını kabul eder inşallah.

• Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.

• Sormaya gerek yok dene oluyor mu olmuyor mu.

Ben 10larca sene dua ettim, zerre insanların kötülüğünü düşünmedim, kimsenin hakkını yemedim ve ne oldu.Dualarımın hiç biri tutmadı

Şimdi dua işe yarıyor mu sence?

Gavur dedikleri devletlerin sonu mu geldi?Terör örgütleri mi bitti?İnsanlar zengin mi oldu?Belalar müsibetler mi kesildi?

Dua kabul oluyor mu sence?

Sence kabul oluyor mu dualar?

Yoksa hayatta ne kadar icraat ve o kadar sonuç mu elde ediyorsun?

Ben icraat ettiğim için mi sonuç alıyorum dua ettiğim için mi?

Ben icraat ettiğim için mi sonuç alıyorum, yoksa ahirette tanrı beni yakacağı için mi burada bana bir şeyler veriyor inanmadığım halde?

Ben icraat ettiğim ve elime bir şey geçmediği için mi isyan ediyorum ve ahirette yanacağımı bildiğim halde?

Ben icraat ettiğim ve elime bir şey geçmediği halde akıllandım mı artık insanların bazı şeyler yüzünden kandırıldıklarının farkına vardığım için?

• quote:

Orijinalden alıntı: ysjodyy

Çocukken her akşam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
    Hangi filmin repliği idi bu

• Bana kalırsa çok etkili. Ama sadece dua edip bir kenara çekilirsen olmaz, dua ettiğin istediğin şey için emek vermelisin gerçekten istediğini kanıtlaman gerek yoksa dua etmek kolay herkes dua eder, zenginlik, şan şöhret ister ama çoğu insan sadece istediğiyle kalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeşim illa ki istediğin şeylerin bazıları gerçek olur ancak bunlar dua ettin diye olmuyor. öyle denk gelmiştir.
  • Dünyada 1.5 milyar müslüman var
    yarısı erkek olsa 750 milyon
    250 milyonu kağıt üstünde müslüman olsa 500 milyon kalır
    İslamiyette erkeklere cuma namazı şart, her hafta 500 milyon kişi aynı duayı ediyor, "Allah'ım sen islam ülkelerini ve islamı koru"
    500 milyon x 52 haftadan her yıl 26.000.000.000 kez bu dua ediliyor.
  • Hicbir seye yaramaz vakit kaybi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Esad suriyelilerin anasını belledi, hala adam yaşıyor. Ama Allah mazlumların duasını geri çevirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Hangi filmin repliği idi bu

Alıntıları Göster
    film değil Mafya al Capone'nin sözü.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.