Şimdi Ara

Recovery Silinmiş bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Msi-ge60 model bi notebooka sahibim aldığımda lisanlı windows 8 vardı içinde 8.1 geldiğinde güncelledim şuan bilgisayara format atmak istiyorum ama recovery gelmiyor. Servispointi arayıp durumu anlattım onlarda 8.1 e güncellediğim için recoverynin silindiğini söyledi ama linsansım biosda kayıtlıymış oyüzden internetten 8.1 indirip normal formatladığımda lisansta bi sorun olmayacağını söyledi. Sizce ne yapmalıyım hala recevoeryi kurtarma şansım varmı yada lisans için bi yedek tarzı bişey alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

• Selamlar,

Win 8 üzerine 8.1 güncelleştirmesi ile recovery'nin uçması arasında nasıl bir bağ olabilir anlayamıyorum. Adı üzerinde zaten recovery/kurtarma bölümü oluşan hatalardan sonra çöken sistemi onarmak için orada.
    Bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet dediğinizde disk yönetimi sayfasında recovery bölümünü görüyorsanız (tabi boş olmaması gerekiyor) kurtarma bölümünüz uçmamış demektir. Güncelleme yerine sisteme temiz kurulum,
    (format) yaparsanız, bu esnada da mevcut disk bölümleri ile oynarsanız o zaman recovery bölümüne elveda diyebilirsiniz.
    Servis point'in söylediği lisans anahtarının bios'a kayıtlı olması doğru. Ancak temiz kurulumda zaman zaman lisans anahtarı sorabiliyor, bu nedenle Aida x64 gibi bir programla mevcut lisans anahtarını öğrenip bir kenara not etmekte fayda var.
    Eğer makineyi ilk aldığınızda üzerindeki işletim sistemi W8 idiyse (8.1 değil), internetten indirdiğiniz 8.1 i lisanslamanız biraz zor. Eski işletim sisteminin tıpatıp aynısını kurmak durumundasınız. W8.1 güncellemesini kurulumdan sonra yapabilirsiniz.
    W8 temiz kurulum ile ilgili detaylı bilgi almak için şuraya göz atabilirsiniz.

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    öncelikle yorumunuz için teşekkürler bende anlam veremiyorum güncellemeyle gitmesine ama aşağıda disk yöneticisinin resmini paylaşayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Selamlar,

Win 8 üzerine 8.1 güncelleştirmesi ile recovery'nin uçması arasında nasıl bir bağ olabilir anlayamıyorum. Adı üzerinde zaten recovery/kurtarma bölümü oluşan hatalardan sonra çöken sistemi onarmak için orada.
    Bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet dediğinizde disk yönetimi sayfasında recovery bölümünü görüyorsanız (tabi boş olmaması gerekiyor) kurtarma bölümünüz uçmamış demektir. Güncelleme yerine sisteme temiz kurulum,
    (format) yaparsanız, bu esnada da mevcut disk bölümleri ile oynarsanız o zaman recovery bölümüne elveda diyebilirsiniz.
    Servis point'in söylediği lisans anahtarının bios'a kayıtlı olması doğru. Ancak temiz kurulumda zaman zaman lisans anahtarı sorabiliyor, bu nedenle Aida x64 gibi bir programla mevcut lisans anahtarını öğrenip bir kenara not etmekte fayda var.
    Eğer makineyi ilk aldığınızda üzerindeki işletim sistemi W8 idiyse (8.1 değil), internetten indirdiğiniz 8.1 i lisanslamanız biraz zor. Eski işletim sisteminin tıpatıp aynısını kurmak durumundasınız. W8.1 güncellemesini kurulumdan sonra yapabilirsiniz.
    W8 temiz kurulum ile ilgili detaylı bilgi almak için şuraya göz atabilirsiniz.

Bide şunu sorayım internetten windows 8 normal sürümünü nerden indirebilirm her sitede pro sürümleri crackli falan var normal sürümü nereden bulabilirim ?

• istanblue3455 kullanıcısına yanıt
    Paylaşım yasak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Paylaşım yasak

Crackli veya korsan windows linki istemiyorum sonuçta lisanslı windowsu indirebileceğim link istiyorum. Hala sorun teşkil ediyorsa pm atarsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanblue3455 -- 4 Şubat 2014; 15:38:51 >
  • Bilmeden atlamamak lazım hemen paylaşım yasak diye. Microsoft'un kendisi MSDN hesabıyla mevcut tüm sürümlerin indirilebilir ISO dosyalarını sunuyor. Microsoft sitesinden kendi sisteminize uygun olan versiyonu indirebilirsiniz. İllegal sitelerden paylaşım yasak olduğu gibi her türlü risk de mevcut.
    Lisans anahtarı sorarsa önceden AIDA64 ile bios'tan çektiğiniz anahtarı girin. Makinenizin BIOS'unda gömülü olan lisans anahtarı ile kurulum aşamasında otomatik olarak aktivasyon yapması gerekir. Problem çıkarsa sonradan online veya telefonla aktivasyon yapabilirsiniz.
    Gönderdiğiniz disk yöneticisi resmini göremedim, ama yukarıda anlattığım ve Servis Point'in dediği gibi temiz kurulum yaparak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadettinz

Bilmeden atlamamak lazım hemen paylaşım yasak diye. Microsoft'un kendisi MSDN hesabıyla mevcut tüm sürümlerin indirilebilir ISO dosyalarını sunuyor. Microsoft sitesinden kendi sisteminize uygun olan versiyonu indirebilirsiniz. İllegal sitelerden paylaşım yasak olduğu gibi her türlü risk de mevcut.
    Lisans anahtarı sorarsa önceden AIDA64 ile bios'tan çektiğiniz anahtarı girin. Makinenizin BIOS'unda gömülü olan lisans anahtarı ile kurulum aşamasında otomatik olarak aktivasyon yapması gerekir. Problem çıkarsa sonradan online veya telefonla aktivasyon yapabilirsiniz.
    Gönderdiğiniz disk yöneticisi resmini göremedim, ama yukarıda anlattığım ve Servis Point'in dediği gibi temiz kurulum yaparak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Yardımınız için çok teşekkür ederim resmi tekrar paylaşıyorum ve bide microsoftun sitesindeki linklerden hangisini indirmem gerekli siz yardım ederseniz daha iyi olur bi yanlışlık olmasın windows 8 64 bit kullaıyorum

• sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Ben bunu korsanlar için söyledim,burda hazıra kaçanlar oluyor,orijinal alması gerektiğini sonradan belirtti.Bilgisayarın altındaki lisans anahtarı uymaz yeni ahahtar gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 4 Şubat 2014; 16:20:57 >
  • Disk yönetiminde D sürücünüzün sağında en sonda görülen yaklaşık 14 GB'lık alan, normalde kurtarma imajının olması gereken yer. Ancak tamamen boş gürünüyor, bu durumda recovery ile geri yükleme ihtimaliniz bulunmuyor.
    Microsoft MSDN sayfasında "Windows 8 (multiple editions) (x64) - DVD (Turkish)" linki altındaki ISO dosyasını indirirseniz, sahip olduğunuz lisans anahtarına göre kurulumda otomatik ürün seçimi yapılır. İndirdikten sonra hash kontrolü yapmakta fayda var SHA1: 11388CFC2DD8D50792090DBB28BA60FDB60D4DB2. MSDN üzerinden veri indirebilmek için Windows Live hesabınız ile oturum açmanız gerekiyor, sorun yaşarsanız Microsoft'tan telefonla destek alabilirsiniz.
  • Burda araya gireyim win8'e para vermenize gerek yok herhangi bir yerden win8 cd tedarik edebilirseniz aynı sürüm olsun yalnız,onunla c diskine format atın recovery diskini tanıyacaktır recovery harekete geçince geri yükleme yapın eski sisteminize kavuşmuş olursunuz bu şekilde çalışmayan birçok recovery aktif ettim.
  • Şimdi arkadaşlar biriniz sıkntı olmaz normal windows 8 i kurarsan windowsunuz aktif olur diyosunuz diğeriniz aktif olmaz diyosunuz kafam karıştı :/
  • istanblue3455 kullanıcısına yanıt
    Senin orijinal windows8 sürümün neyse o sürüme sahip win8 cdsi bulun orijinal yada lisanssız olması önemli değil c diskine format atın recovery tekrar devreye girecektir recovery çalıştırdığınızda yüklediğiniz win8 sürümü iptal olup orijinal sisteme geri dönecek.Win8 diskiniz varsa kullanın aynı sürüm olacak tabiki.Ben tecrübeyle sabit birçok recovery kurulu sistemi orijinal haline geri çevirdim.Win8'i sadece bir sürücüye kurun bazen temiz kurulum yapmak için diski birleştirip formatlıyorlar ya arkadaş onu demiştir bu durumda recovery de gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Bütün aradığınız bu linkte:http://8.enpedi.com/2013/11/windows-81-core-single-language-temiz.html

Sıfırdan direk 8.1 kurabilirsiniz. Windows 8.1 Core Single Language indirme linki :http://yadi.sk/d/aWU5jqHMBXmzJ

Not: Lisanslı bir windows'u kurmak için gerekli bir iso dosyası olduğundan link vermekte bir sakınca olduğunu sanmıyorum. Aksine çok yararlı. Windows 8 kurup üstüne 3,6 gb. update edip 8.1'e çevirmenin bir mantığı yok. Direk temiz lisanslı 8.1 kurulumu işte. (Önyüklü olarak gelen Windows sürümünün Core Single Language olduğundan emin olunuz.)

En iyisi ben önce 8.1 i kurup deneyeyim eğer çalışırsa problem yok yoksa tekrar windows 8 i kurarım kesin çözüm olur ama cengaver arkadaşın dediği kafamı karıştırdı recovery kurtarma olayı. Bu arada yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Şu an ben kullanıyorum, recovery'i kendi isteğimle sildim. Sorun olursa recovery yapmak yerine eskisi gibi sıfırdan format atacağım. Çalışacak yani, sorun yok. Windows anahtarınızı sitede anlatıldığı şekilde öğrenip bir yere kaydedin muhakkak, kurulum sonrasında etkinleştirmek için kullanacaksınız.

http://8.enpedi.com/2013/10/windows-81-nasl-yuklenir-nelere-dikkat.html burda önemli noktalar bölümünde 8 lisansınızı 8.1 e temiz kurulum yapıp yükleyemezsiniz tarzı bişeyler söylemiş ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.