r/codingTr'de gördüm, eğer doğruysa işler vahim demektir. bir de adam tecrübesiz diye 40-50 bin kim sana niye versinler demişler |
reddit'te yayınlanan odtü ceng mezunuyum iş bulamadım postları doğru mu ?
-
-
post doğru mudur değil midir bilinmez ama işe alımlar eskiye oranla kat ve kat düştü, twitterda staj bulamıyorum diyen birkaç odtü ceng öğrencisine rastlamıştım. bu sene çok anlaşılmadı fakat seneye bu alandaki işçi doygunluğu fark edilecektir muhtemelen. birçoğu üç beş seneye 10k dolar maaş alan %1'lik kesime bakıp 30k₺ maaş alacak
-
bilgisayar-yazılım müh öldü gibi bir şey. 70bin mezun veriyormuş tüm bölümler toplamda öğretmenlikten daha da büyük patlayacak bilgisayar-yazılım mühendisliği
-
Ben post"lar" görmedim ama iş bulamayan odtü ceng mezunu var mıdır, vardır.
Ben "40-50k niye versinler" diyenlerin mesajlarını geçiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıdan birkaç post okuyup ooo ceng iyi kazanıyormuş demek de yav sizin iş bitti kardeşim demek de mantıksız
İstisnalar olabilir, sektör 2020dekine göre daralmış da olabilir ama halen ünimdeki adamlar çatır çatır iş staj buluyor
daxpc iş başına koyulmuş, rakipleri eliyor. 15 20kya CENG olarak ne var da yazacaksın?
-
referansız staj bulmak hakikaten çok zor staj yapamayınca işte zor oluyor ekonomi kötü onla alakalı ve fazla mezun ve öğrenci olması sebebi tabi
-
Global olarak yazılım iş piyasası abartıldığı kadar değişmez fakat Türkiye için; her yere yazılım tabanlı bölümler açıldı,özellik bu sene alanları parçalayarak birçok bölüm açtılar.Şu an bir staj bir günde 700 başvuru alıyorsa 2-3 sene sonrasını düşünün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 3 Ağustos 2024; 0:11:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bölüme girerken beyni rektörlükte mi bırakıyorsunuz hacı siz. ben mezuna kalacağım banane odtülünün stajından
-
Okul dönemi olsa hocaya ya da sektörden birilerine soracam şunu artık içimde kaldı. İlk sene aldığım dönütler çoğu zaman pozitifti, ama bölümlerin açılması ne etkiler merak ediyorum (bemce gerek yoktu ama bu kadar alt dal açmaya)
Ama ne olursa olsun olabildiğince hızlı mezun olmak lazım
Rakip elemeler yine başlamış
En kötüsü bile uzman doktordan fazla ücret alacak 35 yasinda
Başlangıç ucretleri geçici düşük olabilir ama aynı yaştaki hekim daha 4. Sınıfta okuyorum olacaktir
hocam sen şaka yapıyorsun değil mi
Bu 40-50k niye versinler diyenler genelde asgari ücret alan cahil kesim oluyor. Kendi becerilerinin uluslararası bir maddi değeri olmadığı için herkes kendileri gibi sanıyorlar.
"40-50k niye versinler" sorusunu maddi açıdan cevaplamaya çalışayım:
Amerika'da bir şirket her birine $10.000 verdiği 10 çalışanına 5 ayda bir proje yaptıracak diyelim.
Maliyeti: 10000*10*5 = $500.000
Bunu Türkiye'deki bir firmaya $200.000 teklif ederek yaptırmayı tercih ediyor, böylece $300.000 kara geçiyor.
Türkiye'deki firma; her biri 50k'dan 10 yazılımcıya 5 ayda bu projeyi yaptırdı diyelim. (50k TL = $1500 şeklinde alıyorum)
Türkiye'deki firmaya maliyeti: 1500*10*5 = $75.000
Türkiye'deki firma da bu durumdan $125.000 kar etmiş oldu. 50k'ya çalışan yazılımcılar ise bedavaya çalıştılar aslında...
Şimdi; bu soruyu soran kişi bu cevabı da anlamaz, ama olsun...
-
Demek 20k bile gelmedi çok üzüldüm dostum. senin yazılımcılıktan kazandığın koça yetecek paran yok muydu, noldu ona?
-
(!) Koymayı unutmuşum sadece
hocam unutmayın bu cengciler ciddiye falan alır sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 3 Ağustos 2024; 0:22:57 >
Her şey ortada hocam.Arz-talep dengesi denen bir durum var.Bu zamana kadar 10-12 bin bilgisayar mühendisliği kontenjanıyla yürüdü sistem.Son yıllardır bu sayı 18 bini aştı üstüne farklı farklı seng,cs… gibi bölümler de açıldı.Özellikle bu sene.Bunun etkileri 2-3 sene sonra çok daha iyi anlaşılacak.Bu kadar mezunu kaldıracak start-up,kurumsal vb şirketlerimiz yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eleman askere gidince nöbete seni bıraktı herhalde
Eleman askere gidince nöbete seni bıraktı herhalde |
bilgisayar-yazılım müh öldü gibi bir şey. 70bin mezun veriyormuş tüm bölümler toplamda öğretmenlikten daha da büyük patlayacak bilgisayar-yazılım mühendisliği |
bölüme girerken beyni rektörlükte mi bırakıyorsunuz hacı siz. ben mezuna kalacağım banane odtülünün stajından |
post doğru mudur değil midir bilinmez ama işe alımlar eskiye oranla kat ve kat düştü, twitterda staj bulamıyorum diyen birkaç odtü ceng öğrencisine rastlamıştım. bu sene çok anlaşılmadı fakat seneye bu alandaki işçi doygunluğu fark edilecektir muhtemelen. birçoğu üç beş seneye 10k dolar maaş alan %1'lik kesime bakıp 30k₺ maaş alacak |
referansız staj bulmak hakikaten çok zor staj yapamayınca işte zor oluyor ekonomi kötü onla alakalı ve fazla mezun ve öğrenci olması sebebi tabi |
Benzer içerikler
- tbs nedir
- tıptan mezun olduktan sonra atama
- ceng ne demek
- yks ilk 100 netleri sayısal
- paraf yayınları zor mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X