Şimdi Ara

redüktür yardım !(bilmece)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi geceler. bilmiyorum bu mesajımı okuyan birileri olur mu? olursa cevap verir mi? ama yine de anlatayım. memleketten amcam aradı ve yarın perşembe pazarına gidip birşeye bakar mısın dedi. giderim dedim ve yaz öyleyse dedi.
    -1 kavalık redüktör
    -2 metre boyunda 2 dişli
    -dişlinin karşılığı

bunların fiyatlarını öğrenir misin dedi. ve daha sonra da dedi ki fiyat sorarken bir de şunu sor:ÇAPI 2 METRE olan bir daireyi 1 KAVALIK REDüKTöR TEK KAYIŞLA, KASNAK ARACILIĞIYLA RAHATLIKLA CEVİRİR Mİ
    ÇEVİRMİYORSA BUNU 60 CM ÇAPINDA bir ZiNCİRLE ÇEVİRİR Mİ

şimdi ben yazacaklarımı yazayım. hayatımda hiç redüktör görmemiştim ve ne işe yarar bilmiyorum. zaten tek kayış ve kasnak nedir onu da bilmiyorum :) ve diğer sorusunu da zaten hiç anlamadım. büyük bir ihtimalle de yanlış duymuş ve yanlış yazmışımdır. bir ara 2 metre çapında bir su değirmeni dedi. onu da anlamadım. ve karizma gitmesin diye birşey de sormadım. zaten amcam konuşmanın sonlarına doğru yanlış kişiden yardım istediğini anladım galiba :) yarın gidip araştıracağım ama neyi araştıracağımı bilmiyorum. biraz internetten baktım ama çok karmaşık, çok teknik ve zaten çok redüktör seçeneği var.

ve sizden istediğim şeyi yazayım:) bilen bir uzman abimiz varsa benim ne yaptığımı neyi araştırdığımı söylemesini rica ediyorum. amcam ne yapmayı planlamıştir acaba. ama teknik bilgiler olabildiğince az olsun. ve ayrıca amcamdan duyduklarımın yanlışları varsa onların doğruları ne olabilir. ben yarın gittiğimde ne diyeyim dükkan sahiplerine:)

yardımcı olursanız gerçekten makbule geçecek. bakan, okuyan, fikir sahibi olup da birşeyler yazmayan, fikri olmadan yazan, bilgisi olup da yazacak olan bütün herkese iyi geceler diliyorum :)

• 12 kişi okumuş. 4 ü çıkar kaldı 8. 4 defa ben baktım. yazım nasıl olmuş diye. imla veya kelime hatası var mı diye baktım :) bekliyorum. acaba ne olduğunu bilen birileri var mıdır?
  • Laciverd arkadaşım, işin çok zor.
    Bu bilgilerle perşembe pazarına gitiğinde kimse bir şey anlamaz. 2 metre boyunda dişli demişsin. Bu düz dişli mi olacak, yoksa çapı 2 metre olan dairesel dişli mi. Gerçi 2 metre uzunluğunda dairesel dişli piyasada bulunurmu bilmiyorum.
    Kasnak kayış nedir bilmiyorum demişsin. En basit örnek şöyle vereyim.
    Hiç çamaşır makinasının tamburunu döndüren motoru gördünmü. Hani orada motorun milinden bir kayış çıkar ve tamburun arkasında makara gibi bir metal vardır. İşte o makara gibi olan metale kasnak, arasında bulunan siyah kauçuk malzemeye de kayış denir.

Keşke amcan ne iş yapacağını anlatsaydı belki biraz yardımcı olabilirdik. Verdiğin bilgiler çok yetersiz maalesef.
  • şefim çok teşekkür ediyorum. cevap vermen makbule geçti. şöyle bir şey sörayım öyleyse. ben en doğru bilgiyi almak için amcama neyi sorayım :)
  • Ya da en iyisi, perşembe pazarına gittiğinde bir dükkana gir. Amcana telefon aç satıcıya ver telefonu, amcan derdini ona anlatsın daha iyi anlaşılır.
    En azından orada yoksa bile nerede bulacağını tarif eder.
  • Amcan ne yapacakmış elektrikli kayar kapı olabilir mi bunuda bir sor istersen. Bir ara değirmen falanda yazmışsın ama o sanırım başka bir şey için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

-1 kavalık redüktör
    1 kvatlık redüktörlü motor olabilirmi ? öyleyse çıkış devri ne olacak. Gücü sabitlersek istediğimiz torku devirle ayarlayabiliriz. Basitçe şöyle anlatayım rampaya gelince arabaların hızı düşer o hızda çıkarmaya motorun gücü yetmez ve vites küçültülür yine hızı düşerse bir vites daha düşülür taki motor rahatlıkla çıkacağı vitese kadar. Devir önemli değil derseniz kayış kasnak sistemi ile 2 metre çapında daireyi (çemberi) 1kvatlık motorla çevireblirsiniz. Devirde gerekiyorsa bu sefer motorun gücünü arttırırsınız. Su değirmenini elektrikli motorla çalıştırmayı planlıyor olabilir 2 metrelikte değirmenin çarkı olabilir. Kayış kasnak diye google a sorarsanız görsellerden anlarsınız. Dişli yerine kayış kasnak sistemini kullanmak nasıl olur diye düşünebilir. 2 metre çaplı daireyi direk kasnak ile çevirebilirsiniz zaten devri düşecektir. İstediğiniz devri motor devri ve motor kasnağının çapıyla ayarlayabilirsiniz. Şimdilik bu kadar.
    Selamlar.

hocam bir çok ihtimali yazmışsın. çok teşekkür ediyorum. eminim ki bunlardan biridir benden istediği şey. su değirmeninin elektrikle çalıştırma fikri zihnimde canlandı. büyük ihtimalle öyle birşeydir. ama ben nasıl bir redüktör soracağım yarın. 1 kavalık redüktör mü diyeceğim yoksa 1 kvatlık redüktörlu motor mu diyeceğim. cahilliğime verin. vaktinizi alıyorum özür dilerim. cevap yazmasanız anlarım :) çok teşekkür ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: laciverd

quote:

Orijinalden alıntı: boşyok

-1 kavalık redüktör
    1 kvatlık redüktörlü motor olabilirmi ? öyleyse çıkış devri ne olacak. Gücü sabitlersek istediğimiz torku devirle ayarlayabiliriz. Basitçe şöyle anlatayım rampaya gelince arabaların hızı düşer o hızda çıkarmaya motorun gücü yetmez ve vites küçültülür yine hızı düşerse bir vites daha düşülür taki motor rahatlıkla çıkacağı vitese kadar. Devir önemli değil derseniz kayış kasnak sistemi ile 2 metre çapında daireyi (çemberi) 1kvatlık motorla çevireblirsiniz. Devirde gerekiyorsa bu sefer motorun gücünü arttırırsınız. Su değirmenini elektrikli motorla çalıştırmayı planlıyor olabilir 2 metrelikte değirmenin çarkı olabilir. Kayış kasnak diye google a sorarsanız görsellerden anlarsınız. Dişli yerine kayış kasnak sistemini kullanmak nasıl olur diye düşünebilir. 2 metre çaplı daireyi direk kasnak ile çevirebilirsiniz zaten devri düşecektir. İstediğiniz devri motor devri ve motor kasnağının çapıyla ayarlayabilirsiniz. Şimdilik bu kadar.
    Selamlar.

hocam bir çok ihtimali yazmışsın. çok teşekkür ediyorum. eminim ki bunlardan biridir benden istediği şey. su değirmeninin elektrikle çalıştırma fikri zihnimde canlandı. büyük ihtimalle öyle birşeydir. ama ben nasıl bir redüktör soracağım yarın. 1 kavalık redüktör mü diyeceğim yoksa 1 kvatlık redüktörlu motor mu diyeceğim. cahilliğime verin. vaktinizi alıyorum özür dilerim. cevap yazmasanız anlarım :) çok teşekkür ediyorum

Redüktörün çevrim oranı (i) vardır onuda söylemesi gerekir. Bu arada 1 kW bir veya üç fazlı motor yoktur. Amcan 1 beygirlik istemiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 31 Ağustos 2012; 0:30:33 >

• çok teşekkür ediyorum. gecenin bu saatinde içim rahatladı. en azından yarın amcamla konuştuğum zaman birşeyler biliyor edasıyla konuşacağım :) yarın sorduktan sonra ve perşembe pazarına gittikten sonra size olanları yazacağım. çok teşekkürler. okuyan ve cevap yazan bütün üstadlara hayırlı geceler diliyorum. rahatsızlık verdim...
  • redüktörlü motorları bankacılar caddesinin üst kısmında, menevşe hanı ve çevresinde sorabilirsin. daha fazla veriyle gitmen daha iyi olur.
  • bugün tekrar amcama ne yapacağımı sordum ve siz üstadların dediği gibi bir değirmen çarkını 1 kavalık redüktör aracılığıyla ve kasnak yardımıyla çalıştırmayı planladığını öğrendim. ama redüktör fiyatlarını soracağım zaman sadece 1 kavalık redüktör demem yeterli olacak mı? ben hangi çeşitlerine bakacağım? yapılması planlanan değirmen çarkı için nasıl bir redüktör gerekir.
  • üstte yazdıklarıma binaen son bir cevap istiyorum sizden:) dünkü popülerliği gitmiş benim konunun :) ama söz veriyorum bu konu ile alakalı son sorum bu olacak
  • Allah razı olsun hocam. çok teşekkür ediyorum. artık bu konudaki sorularımla sizi rahatsız etmeyeceğim. teşekkür ediyorum. iyi geceler diliyorum :)
  • bütün herkese selamlar. bugün perşembe pazarında redüktörlere bakacaktım. fiyat araştırması yapacaktım. fakat dişlerim için dişciye gittim ve işim uzun sürdü malesef. saat 3 gibi ancak karaköy de oldum ve dükkanların yavaş yavaş kapandığını farkettim. bunu bilmiyordum. ustaların dediği gibi menevşe iş hanı ve çevresine gittim hızlıca. bir tane aradığım şeyi satan açık yer bulamadım. kapatmışlardı. yol üzerinde bir dükkana sordum. 1 kavalık redüktörlerin 870 lira olduğunu söyledi. kasnak ve kayışla değirmen çarkını döndürebilir miyim dedim. ayarlanırsa yapılır dedi. başka hiçbir dükkan da fiyat alamadım. yavaş yavaş bütün perşembe pazarı sessizleşmeye başlıyordu zaten. mahcup mahcup amcamı aradım. mahcup mahcup konuşurken canın sağ olsun dedi. ben internetten baktım. bir kaç firmayı arayıp fiyatları öğrendim dedi. 700 liraya alacağım dedi...
    ve ben. amcamın işini kolaylaştırmak için bilmediğim birşey hakkında yaptığım araştırmalar, vaktinde gidememenin telaşı, fiyatları öğrenememenin ezikliği ile karmaşık bir 3 gün geçirdim. ve evet, birşey yapamadım. ama en azından regülatör diye bir şey varmış onu öğrendim, cumartesi saat 2 den sonra perşembe pazarındaki iş yerlerinin kapandığını öğrendim. ve bilmediğim birşey için kesin bilgileri tamamen öğrenmem gerektiğini tekrardan öğrendim :) bana yardımcı olan, bilgilerini paylaşan bütün arkadaşlara ve özellikle boşyok ve alpernbugra isimli üstadlara en işten teşekkürlerimi sunuyorum. forumdonanımhaber iyi ki varsın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.