Şimdi Ara

Rega Brio R son hayal kırıklığım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hifi camisında söylenen çoğu şey fazlasıyla abartılı. Söylenenleri 10'a böl gerçekçi sonuca ulaşırsın. Yok usb kabloyu değiştirdim ses uçtu. prizi değiştirdim sistem coştu vs. hepsi de abartılı ifadeler. Bazı çok üst seviye sistemlerde bazı bileşenler kısıtlı miktarda etki etse de aradaki fark onların size düşündürdüğü kadar atla deve değil. Bu yüzden piyasada bunu kullanan işe yaradığını söylenen ama hiçbir işe yaramayan(snake oil) ürün dolu. Bazen hoparlörün konumunu değiştirmek bile bileşen değiştirmekten çok daha fazla etki yapabiliyor.

Mesela hoparlör kablosu konusu. Sesin farklı frekanslarına kablo farklı direnç gösterebiliyor. Farklı türde iletken kullanan ve farklı örgü yapısındaki ve kalınlıktaki kablolar sesi değiştirdiği doğru. Ama bazı sistemlerde güzel çalan bir kablonun senin sisteminde nasıl çalacağını bilemezsin ve bu aslında bir nevi equalizer gibi birşey. Ama sorsan bu arkadaşların hepsi equalizer a karşı. Flat dinliyorlar. Belki benim kullandığım bileşenler ve yaptığım equalizer ayarı seninkinden daha flat olmadığını nerden biliyorsun. Ya da benim böyle hoşuma gidiyor.

Hobi ile uğraşan ve yorum yapan herkese de uzman gözüyle bakmayın. Pc bileşenleri, otomobil, diğer elektronik eşya forumlarında ne kadar bilen bilmeyen varsa burda da var. Hatta ses ölçmesi zor ve yoruma açık kavram olduğu için bunda yalan yanlış bilgi çok daha fazla. Yok hobiye gönül vermiş üstatlar falan bırak abi bunları. 50 yaşında üst frekansları duymayan, kulağı yıpranmış adamlar üstat oluyor . Arabasına işe yaramayan şeyler takan, bilgisayarına ihtiyacı olandan çok daha fazla acayip soğutma sistemleri donanımlar takan adamlar olduğu gibi aynısı burda da var. Onlarda olduğu gibi pek işlevsel olmayan ve fiyatına göre çok az fayda gösteren ürünler çok yüksek fiyatlara satılabiliyor. Araba da iş A noktasından B noktasına güvenli ve konforlu gitme işinden saptığı, binlerce liralık bilgisayar alan adamın adam gibi bilgisayarında iş yapmadığı gibi burda da kaliteli müzik dinleme ve kaliteli ses alma amacından sapıp iyi cihaza sahip olma yarışına dönüyor. Araç olmaktan çıkıp amaç haline geliyor. Bu yüzden arabasının turbosuyla oynayan, bilgisayarına overclock yapan kadın göremezsiniz. Hifi cı kadın da göremezsiniz. Çünkü akıllılar.

Zamanında böyle bir konu açmıştım. Ama yukarda bahsettiğim tipte bir yönetici konunun gittiği yerin hoşuna gitmiyor olmasını gerekçe göstererek kilitledi konuyu.https://forum.donanimhaber.com/bir-hi-fi-deneyimi-ve-yasanan-hayal-kirikligi--123906947

Size gelince muhtemelen subwoofer lı sistem sonrasında alt frekanslarda eksiklik hissediyorsunuz. 5.1 sistemlerde de orta frekansların zayıf kaldığı doğru. Özellikle iyi bir stereo sistemden geçince daha iyi anlıyorsunuz bunu. Hoparlörü değiştirmenizi tavsiye ederim. Dynaudio Emit M10 veya Kef q150 yi dinleyecek bir ortam bulup denemeye çalışın.

Bir de siz de benim gibi bilgisayarda dinliyorsunuz. Ben de şu an dynaudio xeo 2 kullanıyorum. Cihazdan daha önce kullandığım audioengine A5 e göre daha çok memnunum. Hacminden beklenmeyecek bir alt frekans tepkisi var ama şöyle bilgisayarın başından kalkıp 2 metre geri çekilince daha bir güzelleşiyor ses. Özellikle hoparlör çapı arttıkça bu etki daha fazla hissediliyor. Belki ben de ilerde Triangle, Bose gibi 2.1 sisteme geçip bunu da oturma odasına falan çekebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2018; 3:2:29 >

• Doyurucu cevaplarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla rega iyi bir amfi ama yetersizliklerini hissedebiliyorum. Bu yüzden 8ohm 120watt veren bir amfi arayışına girdim.
    Amfi seçeneklerim arasında, sahibindende ilanları olmasından dolayı, ikinci el olarak: Advance aqoustics xi125 , Marantz Pm7200 Ki signature , HK 3770, Yamaha A-S701
    Hoparlör seçeneklerim Dali icon2 , Dynaudio excite x14 , MA Bronze 2 , KEF Ls50 ,KEf Q350, Davis Acoustics Dufy

Diğer bir seçenek = Kef x300A gibi aktif birşey alsam da amfi derdinden kurtulsam güzel bir sonuç alabilir miyim?
  • yigitboylu kullanıcısına yanıt
    Geçenler bir topikte Dynamic Headroom dan bahsedilmişti. Sanırım sizdiniz değil mi?

Bu konuyu genellikle atlarız cihaz seçiminde fakat odayı sesle doldurmak ve hislerimizi tatmin etmek için önemli.

Oda Akustiği dinlenilecek türler ve cihazların kabiliyeti bu konuya daha çok kafa yorup karar verin keza alternatif olarak koyduğunuz amfiler in neredeyse tamamı kantitatif olarak olsa bile kalite anlamında Rega dan iyi değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Ben değildim.
    Kantitifi şeyettiremedim ama niçin daha iyi olmadığını detaylandırabilirseniz sevinirim. Özellikle xi125 e sıcak bakıyordum. Ama bariz fark yoksa hata yapmayalım. Çok iyi olmasada orta sınıf bir hoparlör almayı düşünürken bunun hakkını tam olarak verebilecek bir amfi bulmam lazım.
    X300a zaman zaman 3000 tl civarına ikinci ele düşüyor ama pek iyi bir ürün değil. Mağazada dinlemiştim o paranın hakkı değil yani. Ls50 Wireless var dinlemedim ama yorumlar çok olumlu. Bunun da fiyatı aşırı yüksek. Benim kullandığım xeo 2 ye bakabilirsiniz ama bu da ucuz değil. Gerçi amfi dac hoparlör kablo vs derken bu kadar tutuyor zaten. Ayrıca 6.5 inç sürücülerden uzak durun. Yakın mesafe pek iyi çalmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2018; 12:19:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    2 metre mesafeyi yakın olarak mı değerlendirmek lazım?
    3 metreden daha kısa olursa alt frekanslarım tamamını duyamama durumu var. Oda durumuda önemli. Dikdötgen odada dikine kullanım 2 metrede derin frekanslar duyulabilir ama yatay kullanımda 3metre lazım en az. Bunu birçok yerde tecrube ettim.

• Bookshelf olarakda b&w cm5 s2 veya monitor audio gs10 dışında ben düşünmem pek. Ancak cm5 için sağlam amfi lazım kesin.

Amfi olarak primare a34.2 yada musical fidelity a3.2cr power amfiler 8 ohm 150 watt 4ohm 300watt güç ile iş görürler. İleride kuleye geçincede satmazsın. Tabi yanlarına pre amfi yada güzel pre katı olan young dsd dac gibi birşey lazım.

Senin yukarı yazdığın bookshelf ve amfiler ile yine hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Yazdıpım modelleri piyasada olanlardan yazdım dinlemen lazım dinledikce istediğini bulursun. Birde imkan varsa git bir yerde demo yap. Bir şekilde aşırı üst bir sistem dinlersen eğer alt kategoride neyin çöp neyin parasının halkını verdiğini anlarsın. Dikmen gibi yerlere gidersen alırsan dinletiriz diyebilirler ona göre seçip gitmen lazım gidiceğin yeri. ProAv vs vs..

Bu tip hoparlörlerden tam performans almak için biraz uzaktan dinlemek gerekiyor onu söylemeye çalışıyorum. Bilgisayar kullanımı biraz yakın kalıyor. Doğru konumlandırmada pc başında da fena olmuyor yine ama tam performans için biraz mesafe gerekiyor. Biraz da masa zemininden yükseltmek gerekiyor.
  • Bu işi 8-10bin tlye kurtaramıyacağız anlaşılan :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitboylu

Bu işi 8-10bin tlye kurtaramıyacağız anlaşılan :(

Belki ikici el bi orta nin altı hop olur o bütçeye

Pis is stereo girmeyin cok gomulmeyin dipsiz kuyu

Vefasız bide satıp değişmek ölüm

• Ne yaptın Eray hocam hayallerimi yıktın. Herkez mi zengin burada arkadaş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitboylu -- 22 Şubat 2018; 19:7:51 >
  • Satıp değiştirmek gerçekten öyle ama birazda cihazına göre.. birde şu piyasada bu durgunlukda zor ama sinema kısmı daha daha zor avr gibi en başta..
  • quote:

Ne yaptın Eray hocam hayallerimi yıktın. Herkez mi zengin burada arkadaş :)

Yok üstat zengin değil bu tamam diyip bırakıyor lar sizde öyle yapın yoksa dipsiz kuyu

• quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Satıp değiştirmek gerçekten öyle ama birazda cihazına göre.. birde şu piyasada bu durgunlukda zor ama sinema kısmı daha daha zor avr gibi en başta..

Abi avr ömrü 5 yıl en fazla sonra formatlar cok değişiyor

• https://youtu.be/CT5OSVHu-LM

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

https://youtu.be/CT5OSVHu-LM

Arkada ikon center var

• quote:

Ne yaptın Eray hocam hayallerimi yıktın. Herkez mi zengin burada arkadaş :)

İlk başlangıcınız 8-10.000 bütçe ise siz de zenginsiniz diyelim. Bir kaç yıl sonra ayırdığınız bütçeye kendinizde inanamayacaksınız.
    hocam bende bu işle ilgilendiğimde bir yakınım hagel yada naim amfi
    proac d28 hoparlör tavsiye etmişti ama benim bütçeme göre çok yüksek
    olduğu için alamadım.Bir dinleme sansın olabilirse belki hoşuna gider.
  • quote:

Doyurucu cevaplarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla rega iyi bir amfi ama yetersizliklerini hissedebiliyorum. Bu yüzden 8ohm 120watt veren bir amfi arayışına girdim.
    Amfi seçeneklerim arasında, sahibindende ilanları olmasından dolayı, ikinci el olarak: Advance aqoustics xi125 , Marantz Pm7200 Ki signature , HK 3770, Yamaha A-S701
    Hoparlör seçeneklerim Dali icon2 , Dynaudio excite x14 , MA Bronze 2 , KEF Ls50 ,KEf Q350, Davis Acoustics Dufy

Diğer bir seçenek = Kef x300A gibi aktif birşey alsam da amfi derdinden kurtulsam güzel bir sonuç alabilir miyim?

Yazdiginiz amfilerin, hoparlörlerin tamamini ve daha fazlasını gecen sene kendi sistemimi kurarken dinledim.
    genelde rock ve pop/rock dinlerim ve dengeli bir sistem istiyordum.
    mekan 18m2, hoparlörler ayakların üstünde olacak , akustik düzen fena degil.
    yurtdisindan almak uzere, amfi ve hoparlor icin bütçem toplam 1500 euro idi.
    neredeyse 1000 euroya kadar satılan dinlemediğim amfi ve hoparlor kalmadı.

Son listem su sekildeydi;
    hk 3770, yamaha as701, cambridge cxa60/cxa80, rotel a12, naim 5si
    dynaudio emit 10/20 , cabasse mc40, triangle titus/comete ,tannoy xt6, quad s1/s2, proac tablette 10, kef Ls50

hepsini birbirileri ile eşlenmiş sekilde dinledim. hepsi beni memnun etmişti.
    sonunda en uygun fiyata buldugum icin yamaha as701 ve triangle comete aldim, çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.